Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Krásné ráno holky ![]()
Potřebovala bych poradit jak na domácí barvení vlasů. Moje původní barva je hnědá, potom jsem se ale bohužel dala na černo a snažila se to všelijak vrátit zpátky, teď mi vlasy konečně odrostly, kadeřnice mi je ostříhala a silně promelírovala. No a já bych si je teď chtěla obarvit nějakou hnědou se zlatými odlesky, jenže se v tom vůbec nevyznám a kdykoliv jsem se o to pokoušela, tak mi to chytlo hodně tmavě a s odlesky do červena a já potom vypadám jako vyblitá smrtka
![]()
Odlesky se prý poznají podle čísel na krabičce…mohla byste mi prosím některá poradit jak se v tom vyznat a jak najít to co chci?
Nevím jestli je to stejné u barev různých značek…
nejčastěji používám Loreal, ale je mi celkem jedno co použiju ![]()
Snad nevadí ale taky se přidám k dotazu, taky jsem šla kdysi do černé, teď už je pryč a taky bych ráda hnědou se zlatými odlesky…ale všechno mi chytá strašně do tmava, až do černa, tak budu ráda, když někdo hodí nějaký tip ![]()
Nejlepší by bylo, aby to udělala kadeřnice. Navíc přírodní pigment jako takový barva vůbec nemusí potlačit. Sama jsem barvená na černo, nemám zrzavé vlasy, nicméně nějaký červený podtón mi z vlasů na sluníčku, nebo pod zářivkovým světlem prostupuje.
@Verca1989 píše:
Snad nevadí ale taky se přidám k dotazu, taky jsem šla kdysi do černé, teď už je pryč a taky bych ráda hnědou se zlatými odlesky…ale všechno mi chytá strašně do tmava, až do černa, tak budu ráda, když někdo hodí nějaký tip
@Máca9312 Asi takto, čím nižší to číslo bude, tím tmavší barva bude a to se týká i podtónů.
Jinak barvy z drogerie vždy chytají tmavší. Profi barva by měla chytat dle vzorníku, ale hodně záleží na výchozí barvě vlasů a přirozeném podtónu.
Pokud je černá barva naprosto odrostlá, tak by nanášení jiných barev být problém neměl. Nicméně pokud je přírodní barva vlasů například tmavě hnětá, tak bez zesvětlování se nelze obejít a stejně se zlaté tóny nemusí podařit.
Když budeš mít pihy ve tváři, tak je taky úplně neschováš.
No já si nechala udělat melír a pak se mi nelíbil, tak jsem si koupila tmavě plavou a byla z toho obyčejná hnědá. Ty kupované opravdu neodpovídají, všechny hnědé jsou spíš černé..
Tak moc děkuju holky
asi zkusím tu tmavě plavou a uvidím…ztmavit se to může vždycky ![]()