Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak vycistit klavesnici?
Věrily byste tomu nebo to budou vyhozeny penize?
Příspěvek upraven 27.11.11 v 12:18
rozebrat, vyluxovat a utrit saponatem, ale prace hrozna, to je lepsi koupit novou klavesnici ![]()
jizvíková píše:
rozebrat, vyluxovat a utrit saponatem, ale prace hrozna, to je lepsi koupit novou klavesnici
Zrovna jsem to chtela napsat.
Pokud máš nějakou speciální nebo k ní máš citový vztah, tak rozebrat a pod sprchu, jinak koupit novou ![]()
Ja mam takovou tu plochou, co se prodavaji k pocitacum Apple, ale treba to nebude velky rozdil (ta plocha tedy nema skoro zadne spary kolem klaves, kterymi by zatekalo). Cistim rozprasovacim cistidlem na bryle. Nastrikam a odrhnu, ta mastna spina tim dobre pousti a neni to moc tekuty, aby to vsude proteklo.
j.a.n.i1 píše:
Pokud máš nějakou speciální nebo k ní máš citový vztah, tak rozebrat a pod sprchu, jinak koupit novou
Citovy vztah ke klavesnici?
No nevim,…
Nesinka píše:
Ja mam takovou tu plochou, co se prodavaji k pocitacum Apple, ale treba to nebude velky rozdil (ta plocha tedy nema skoro zadne spary kolem klaves, kterymi by zatekalo). Cistim rozprasovacim cistidlem na bryle. Nastrikam a odrhnu, ta mastna spina tim dobre pousti a neni to moc tekuty, aby to vsude proteklo.
Plocha k Apple, dobrej napad, akorat musim zjistit, jestli je kompatibilni se zbytkem pocitace.
Bežně luxuju nástavcem s kartáčem, u noťasu jen přejedu vlhkým hadrem. IT kolem mě klávesnici celou frknou do vany, osprchovat, vydrhnout kartáčem, vypláchnout a nechat pořádně uschnout
všechny fungují dál a člověk to nemusí rozebírat ![]()
Háta_x píše:
Bežně luxuju nástavcem s kartáčem, u noťasu jen přejedu vlhkým hadrem. IT kolem mě klávesnici celou frknou do vany, osprchovat, vydrhnout kartáčem, vypláchnout a nechat pořádně uschnoutvšechny fungují dál a člověk to nemusí rozebírat
No, je fakt, ze pokud prijmu, ze klavesnici koupit novou, ze ji pred vyhozenim mohu zkusit vrznout do vany, treba to prezije. ![]()
Ahoj, já mám takový sprej na čištění klávesnice. Je to taková lahvička jako je třeba od laku na vlasy a v tom je jen stlačený vzduch. A ten vzduch potom stříkáš pod tlačítka na klávesnici a ven vylítává ten bordel. Nemusíš nic rozebírat. Ale neumím to pořádně popsat, tak snad je to trochu srozumitelné
Koupila jsem ho myslím v alze, každopádně budou ho mít všude kde prodávají počítače, příslušenství a tak.
Rozebrat, vyluxovat nebo omést nějakým štětečkem (se štětinami, co nepadají
) a zase vrátit klávesy na místo. Pod sprchu bych se taky bála, to je podle mě pitomost. Ale jak už tu bylo řečeno - ono je skoro lepší koupit novou, pokud tedy nejde o notebook.. ![]()
rejžička píše:
Rozebrat, vyluxovat nebo omést nějakým štětečkem (se štětinami, co nepadají) a zase vrátit klávesy na místo. Pod sprchu bych se taky bála, to je podle mě pitomost. Ale jak už tu bylo řečeno - ono je skoro lepší koupit novou, pokud tedy nejde o notebook..
Když už je to rozebrané, tak je daleko lepší ta sprcha… u většiny klávesnic stačí zespoda povolit 4 šroubky a jsou z toho 4 kusy: vrchní plast s klávesami, gumová vložka, vlastní deska se spoji a zadní dekl. Krom té desky se spoji jsem všechno brala kartáčem a mýdlem pod sprchou.
Čistila jsem minulý týden. Vyfotila jsem si mobilem klávesnici, abych případně věděla, kam co patří (kdyby náhodou
). Pak jsem šroubovákem opatrně vycvakala jednotlivé klávesy a rovnala si je, tak jak byli v klávesnici. Pak jsem se zděsila, co jsem to za čuně, když jsem viděla, co je tam za bordel
. Vzala jsem uchošťoury a roztok co s ním utírám prach a klávesnici vyčistila. Pak jsem brala jednotlivé klávesy, otřela a vracela zpět na místo. Klávesnice byla jako nová ![]()
já klávesnici (mám notebook) čistím izolepou. ustřihnu kousek izolepy a projedu si tím mezery mezi písmenky a to se nachytá bince ![]()
Jéé holky, díky, že jste se o tomto zmínily! A za dobré rady! Teď jsem se podíval na tu svojí klávesnici, panebože. No to je humus! ![]()