Čištění klávesnice PC

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10726
27.11.11 12:09

čištění klávesnice PC

Jak vycistit klavesnici?

• stetecky
  • vysavacem
  • pry rozebrat a dat pod sprchu - toho bych se skoro bala, teda, mozna mysleno jen ty klavesy-urcite to bude pekna prace.
  • cistici hmotou: http://www.zbozi.cz/…vesnice-75g/

Věrily byste tomu nebo to budou vyhozeny penize?

• jinak? Prosim napady.

Příspěvek upraven 27.11.11 v 12:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
27.11.11 12:13

rozebrat, vyluxovat a utrit saponatem, ale prace hrozna, to je lepsi koupit novou klavesnici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
27.11.11 12:18
jizvíková píše:
rozebrat, vyluxovat a utrit saponatem, ale prace hrozna, to je lepsi koupit novou klavesnici :mrgreen:

Zrovna jsem to chtela napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
27.11.11 12:35

Pokud máš nějakou speciální nebo k ní máš citový vztah, tak rozebrat a pod sprchu, jinak koupit novou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
27.11.11 12:46

Ja mam takovou tu plochou, co se prodavaji k pocitacum Apple, ale treba to nebude velky rozdil (ta plocha tedy nema skoro zadne spary kolem klaves, kterymi by zatekalo). Cistim rozprasovacim cistidlem na bryle. Nastrikam a odrhnu, ta mastna spina tim dobre pousti a neni to moc tekuty, aby to vsude proteklo.

• Citovat
  • Upravit
10726
27.11.11 13:12
j.a.n.i1 píše:
Pokud máš nějakou speciální nebo k ní máš citový vztah, tak rozebrat a pod sprchu, jinak koupit novou :mrgreen:

Citovy vztah ke klavesnici? :potlesk: No nevim,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
27.11.11 13:13
Nesinka píše:
Ja mam takovou tu plochou, co se prodavaji k pocitacum Apple, ale treba to nebude velky rozdil (ta plocha tedy nema skoro zadne spary kolem klaves, kterymi by zatekalo). Cistim rozprasovacim cistidlem na bryle. Nastrikam a odrhnu, ta mastna spina tim dobre pousti a neni to moc tekuty, aby to vsude proteklo.

Plocha k Apple, dobrej napad, akorat musim zjistit, jestli je kompatibilni se zbytkem pocitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
27.11.11 13:16

Bežně luxuju nástavcem s kartáčem, u noťasu jen přejedu vlhkým hadrem. IT kolem mě klávesnici celou frknou do vany, osprchovat, vydrhnout kartáčem, vypláchnout a nechat pořádně uschnout :mrgreen: všechny fungují dál a člověk to nemusí rozebírat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
27.11.11 13:18
Háta_x píše:
Bežně luxuju nástavcem s kartáčem, u noťasu jen přejedu vlhkým hadrem. IT kolem mě klávesnici celou frknou do vany, osprchovat, vydrhnout kartáčem, vypláchnout a nechat pořádně uschnout :mrgreen: všechny fungují dál a člověk to nemusí rozebírat :palec:

No, je fakt, ze pokud prijmu, ze klavesnici koupit novou, ze ji pred vyhozenim mohu zkusit vrznout do vany, treba to prezije. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
noren
27.11.11 13:30

Ahoj, já mám takový sprej na čištění klávesnice. Je to taková lahvička jako je třeba od laku na vlasy a v tom je jen stlačený vzduch. A ten vzduch potom stříkáš pod tlačítka na klávesnici a ven vylítává ten bordel. Nemusíš nic rozebírat. Ale neumím to pořádně popsat, tak snad je to trochu srozumitelné :lol: Koupila jsem ho myslím v alze, každopádně budou ho mít všude kde prodávají počítače, příslušenství a tak.

• Citovat
  • Upravit
7241
27.11.11 13:38

Rozebrat, vyluxovat nebo omést nějakým štětečkem (se štětinami, co nepadají :mrgreen: ) a zase vrátit klávesy na místo. Pod sprchu bych se taky bála, to je podle mě pitomost. Ale jak už tu bylo řečeno - ono je skoro lepší koupit novou, pokud tedy nejde o notebook.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
27.11.11 13:42
rejžička píše:
Rozebrat, vyluxovat nebo omést nějakým štětečkem (se štětinami, co nepadají :mrgreen: ) a zase vrátit klávesy na místo. Pod sprchu bych se taky bála, to je podle mě pitomost. Ale jak už tu bylo řečeno - ono je skoro lepší koupit novou, pokud tedy nejde o notebook.. :roll:

Když už je to rozebrané, tak je daleko lepší ta sprcha… u většiny klávesnic stačí zespoda povolit 4 šroubky a jsou z toho 4 kusy: vrchní plast s klávesami, gumová vložka, vlastní deska se spoji a zadní dekl. Krom té desky se spoji jsem všechno brala kartáčem a mýdlem pod sprchou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.11.11 17:53

Čistila jsem minulý týden. Vyfotila jsem si mobilem klávesnici, abych případně věděla, kam co patří (kdyby náhodou :D). Pak jsem šroubovákem opatrně vycvakala jednotlivé klávesy a rovnala si je, tak jak byli v klávesnici. Pak jsem se zděsila, co jsem to za čuně, když jsem viděla, co je tam za bordel :oops: :lol: . Vzala jsem uchošťoury a roztok co s ním utírám prach a klávesnici vyčistila. Pak jsem brala jednotlivé klávesy, otřela a vracela zpět na místo. Klávesnice byla jako nová :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15301
10.1.12 20:47

já klávesnici (mám notebook) čistím izolepou. ustřihnu kousek izolepy a projedu si tím mezery mezi písmenky a to se nachytá bince :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.12 20:54

Jéé holky, díky, že jste se o tomto zmínily! A za dobré rady! Teď jsem se podíval na tu svojí klávesnici, panebože. No to je humus! :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný