Čištění krve v nemocnici přes "čističku"

78
17.12.21 06:39

Čištění krve

Ahojky všem. Chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost z čištěním krve. Provádí se v zdravotnickém zařízení, odebíraná krev jde přes nějakou „čističku“ krve a vrací se zpět do těla.
Od mala trpím na exemy, mám do krve popraskane ruce plus exem ruce a nohy. Doslechla jsem se o této metodě a zajímalo by mě, jestli jste to někdo absolvoval a vaše zkušenosti. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20933
17.12.21 06:45

Říká se tomu dialýza a používá se při výpadku funkce ledvin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.12.21 07:19
@Cenarius píše: Říká se tomu dialýza a používá se při výpadku funkce ledvin.

spíš má na mysli pasmaferézu, ta se používá k vychytávání autoimunitních protilátek, ale tedy i jiných škodlivin navázaných na plazmatické bílkoviny. což bude případ toho ekzému. mezitím co dialýza je na ledviny, jak píšeš.

ale zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80389
17.12.21 07:22

@sagina Nemá to být plasmafereza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
17.12.21 07:28

Plazmafereza. Absolvovala jsem před týdnem na neurologické autoimunitní onemocnění. Ulevilo mi to celkem rychle. Jen nevím, kdo by to mohl předepsat na ekzém a zda u vás jde i ambulantně. Buď bych zavolala do krevního centra kde to provádějí nebo by info mohl vědět praktik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.12.21 07:32
@inkakřivák píše:
@sagina Nemá to být plasmafereza?

jj, vypadlo mi L. :zed: taky to může být se Z místo S, používá se obojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80389
17.12.21 07:54

@sagina To se stane. Říkala jsem si, jestli je i něco jiného nebo ti to l vypadlo. Dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.21 22:27
@lúcajan píše:
Ahojky všem. Chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost z čištěním krve. Provádí se v zdravotnickém zařízení, odebíraná krev jde přes nějakou „čističku“ krve a vrací se zpět do těla.
Od mala trpím na exemy, mám do krve popraskane ruce plus exem ruce a nohy. Doslechla jsem se o této metodě a zajímalo by mě, jestli jste to někdo absolvoval a vaše zkušenosti. Děkuji

A než zkusíš tohle, máš hotový testy na alergie? Inhalační, potravinové i kontaktní? Já měla roky taky brutální ekzém ruce/nohy a po vysazení všeho, na co mám alergii a v létě občas s práškem, se mi o 90 procent zlepšil.

• Citovat
  • Upravit
78
20.12.21 10:47

Na alergo jsem byla a testy mi dělali. Neprokazano nic. Akorát ty potravinové nedělali. Jen jsem se chtěla zeptat jestli to někdo absolvoval a pomohlo to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
20.12.21 11:10
@lúcajan píše:
Na alergo jsem byla a testy mi dělali. Neprokazano nic. Akorát ty potravinové nedělali. Jen jsem se chtěla zeptat jestli to někdo absolvoval a pomohlo to

Kdo ti to doporučil. O jakou metodu přesně jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek