Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky všem. Chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost z čištěním krve. Provádí se v zdravotnickém zařízení, odebíraná krev jde přes nějakou „čističku“ krve a vrací se zpět do těla.
Od mala trpím na exemy, mám do krve popraskane ruce plus exem ruce a nohy. Doslechla jsem se o této metodě a zajímalo by mě, jestli jste to někdo absolvoval a vaše zkušenosti. Děkuji
Říká se tomu dialýza a používá se při výpadku funkce ledvin.
@Cenarius píše: Říká se tomu dialýza a používá se při výpadku funkce ledvin.
spíš má na mysli pasmaferézu, ta se používá k vychytávání autoimunitních protilátek, ale tedy i jiných škodlivin navázaných na plazmatické bílkoviny. což bude případ toho ekzému. mezitím co dialýza je na ledviny, jak píšeš.
ale zkušenost nemám.
Plazmafereza. Absolvovala jsem před týdnem na neurologické autoimunitní onemocnění. Ulevilo mi to celkem rychle. Jen nevím, kdo by to mohl předepsat na ekzém a zda u vás jde i ambulantně. Buď bych zavolala do krevního centra kde to provádějí nebo by info mohl vědět praktik.
@inkakřivák píše:
@sagina Nemá to být plasmafereza?
jj, vypadlo mi L.
taky to může být se Z místo S, používá se obojí.
@sagina To se stane. Říkala jsem si, jestli je i něco jiného nebo ti to l vypadlo. Dobrý.
@lúcajan píše:
Ahojky všem. Chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost z čištěním krve. Provádí se v zdravotnickém zařízení, odebíraná krev jde přes nějakou „čističku“ krve a vrací se zpět do těla.
Od mala trpím na exemy, mám do krve popraskane ruce plus exem ruce a nohy. Doslechla jsem se o této metodě a zajímalo by mě, jestli jste to někdo absolvoval a vaše zkušenosti. Děkuji
A než zkusíš tohle, máš hotový testy na alergie? Inhalační, potravinové i kontaktní? Já měla roky taky brutální ekzém ruce/nohy a po vysazení všeho, na co mám alergii a v létě občas s práškem, se mi o 90 procent zlepšil.
Na alergo jsem byla a testy mi dělali. Neprokazano nic. Akorát ty potravinové nedělali. Jen jsem se chtěla zeptat jestli to někdo absolvoval a pomohlo to
@lúcajan píše:
Na alergo jsem byla a testy mi dělali. Neprokazano nic. Akorát ty potravinové nedělali. Jen jsem se chtěla zeptat jestli to někdo absolvoval a pomohlo to
Kdo ti to doporučil. O jakou metodu přesně jde?