Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den chci se zeptat. Na těle se mi objevili štípance hlavně na ramenou a rukou. Vypadají jako od komára. Byla jsem dnes u doktorky, která mi na to akorát taky řekla že to může bejt od komára a nic víc neřešila. Bojím se že to můžou bejt štěnice. Zatím jsem pokousaná jenom já. Přikládám foto
![]()
Můžou a nemusí, prohlédni domácnost a dej lapače. A máš do pár dnů jasno
@Nikol023 pokud spis v tilku, tak by mohli. Oni lezou hodně na nezakrytou část těla. Mrkla bych do polstaru, jestli nejsou v něm.
Komára jsem zabila docela nedávno. sametky jsem měla ještě v říjnu.
@martina.se Anoo to jsem dělala, nepřijde mi že bych tu právě něco měla. V neděli jsem spala u přítele, většinou spím v mikině. U něj jsem měla tílko a druhý den na to jsem měla tohle, tak doufám že tam měl zatoulaného komára 😫
Svědí te to hodně ty štípance? Já jsem teď nedávno zažila štěnice v ubytku.
Kousance nejmíň týden hrozně svědí, pořád jsem se škrabala. Potom vypadají jak malé stroupky. Pokud si nejsi jistá zkus doma nebo u přítele vstát uprostřed noci, rožni a podrobně prozkoumej zdi jestli tam nelozí. Ony jsou aktivní v noci a to máš pak jasno.
Může to být ono, u štěnic se objevují většinou 2-3 štípance u sebe (ale já to tak moc neměla), ale taky to klidně může být cokoli jiného. Ty nervy z toho jsou ale hrozný
Prozkoumej v noci zdi a budeš vědět. Ještě se dá nahřát žehlička s přes pečící papír přejet matrací. Pokud se objeví mastné skvrny, tak tam jsou. To jsem ale osobně nezkoušela.
Může to být od jakéhokoli hmyzu. V drogerii se prodávají takové jako kartičky, které se strčí mezi matrace. Mělo by to pomáhat.
Dobry den, prosim o anonym. Dnes pri uklidu jsem pod postelí nasla tohle. Jsou to stenice??
Pokud bude po zmáčknutí krvavý flek a máte Štípance tak ano.
@Anonymní píše:
Pokud bude po zmáčknutí krvavý flek a máte Štípance tak ano.
Vylozene postipane ne. Ja mam hodne suchou a svedivou pokozku obcas se mi nějaký pupinek objevi, ale vylozene postipana rict nemuzu.
Na té druhé fotce je podle mě stinka nebo svinka. První fotku nepoznám.
Spíš ne, ale podle takových chcíplotinek to úplně s jistotou říct neumím.
Prohlédni štěrbiny mezi matrací a postelí, pokud máte, tak koukni pod koberec, příp. pod lišty kolem zdí, pokud jdou nějak rozumně sundat. A sleduj případné poštípání.
@klamonožka píše:
Spíš ne, ale podle takových chcíplotinek to úplně s jistotou říct neumím.
Prohlédni štěrbiny mezi matrací a postelí, pokud máte, tak koukni pod koberec, příp. pod lišty kolem zdí, pokud jdou nějak rozumně sundat. A sleduj případné poštípání.
Pozdeji odpol ma prijit kámoška tak mi pomuze dat postel stranou a kouknout pod koberec. To male na druhe fotce ma sedou, takovou jakoby stribrnou barvu to popisu barvy stenice neodpovida. Ale i tak jsem ted pekne vystresovana z toho.