Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
holky cim cistite televizu LCD obrazovku?? dik
ahojky, buď suchou bavlněnou hadrou a nebo jsou čistící ubrousky na LCD monitory - vlhčené - tak tím.
ja jsem k tv dostala primo hadrik na cisteni…ale taky bych to vycistila bavlnenou hadrou
potrebuju z toho sdelat zaschlou slinu (mame dogy) obcas se jim zadari to nekam „nahodit“…a zrovna se mi trefili na televizu..
takze asi budu muset sehnat neco vlhcenyho…napadlo me to vzit cisticem na okna…ale ot asi neee ze…
Máme doma sprej na LCDčka a hadřík. Koupili jsme to v obchoďáku u elektroniky. Čistič na okna bych na to raději nebrala.
R.
Je na to i cosi speciálního, u nás v práci se s tím uklízečka nese.. a utírá to mokrou švédskou utěrkou, se kterou předtím utřela stoly
Ale monitory jsou kupodivu naprosto OK
![]()
No já při nouzy používám normální alpu, je tam alkohol takže je krásně čistá a prach se mi neroztírá ![]()
Přiznám se, já to šudlám vlhčenýma ubrouskama malýho
, když na to chňápne špinavou rukou.
jen lehce navlhcenym hadrikem-vodou, ne cistidla a alkoholy!
No, psí slinu bych napře z té obrazovky „uvolnil“ něčím, co obsahuje i trošku oleje - ty vlhčené ubrousky mně přijdou dobré…) a pak normálně sprej na LCD monitory… stojí tuším od 50 do 150 korun podle značky… Ovšem pozor na druh průhledného povrchu - jestli je to fólie nebo tvrdý plast nebo sklo. Já mám na noťasu měkkou fólii a s tím se musí jak s malovaným vajcem… ![]()
Juro - a jak poznáš, že máš na noťasu měkkou folii? Ptám se jak trubka, ale od pátku mám nový noťas (s lesklým displejem
- matné asi přestali vyrábět
), tak abych něco nevymastila
(jak se ta folie označuje v odp/borném žargonu?) dík ![]()
Clin Windows-Glass je taky skvělý
čistím s ním i noťas-jasně,že opatrně ![]()
Domi, neptáš se jak trubka… Taky jsem byl postavený před situaci, kterou jsem neznal. A to jsem ještě doma překvapeně zjistil, že u toho mého noťasu je několik modelů s různou oper. pamětí a různým harddiskem - a neměl jsem ten, který jsem zaplatil…
No ale zpátky k fólii. Nejlíp se to pozná při zapnuté obrazovce - dvakrát třikrát to můžeš zkusit, víckrát nedoporučuju… Když máš třeba modré pozadí při nabíhání Windowsů a dotkneš se bříškem prstu obrazovky, tak nejen cítíš, jak se prohýbá, ale kolem toho prstu se udělají „kola na vodě“… To vidíš přímo na změně odstínu té modré barvy. No tak to máš na displeji tu choulostivou fólii. Pak jsou LCD displeje, které jsou z tvrdšího plastu, tam by se toto stát nemělo.
Jeden známý něco psal pro ministerstvo obrany a měl od nich na půl roku půjčený noťas, tuším nějaký lepší ACER (nevím přesně). No a ten měl skleněný displej, údajně z povrchově tvrzeného skla… No hleděl jsem a nechápal… ![]()
Jo - a plochu fóliového displeje čistit zásadně ve vypnutém stavu, abys některé ty body tlakem nevyzkratovala natrvalo..... To by pak buď trvale svítily bíle nebo by byly trvale zhasnuté.
Díky za odpověď
Ale teda to, co popisuješ, sedí na můj starý noťas s matným displejem
(a na ten jsem za těch 5 let opravdu intenzivního používání sahala hooodně často
). Zkusím to ještě přesně podle popisu s tímto novým a uvidíme, jestli budou „kola na vodě“.