Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, prosím o radu ty, co mají doma presovač. Jak ho odvápňujete pokud nemáte k dispozici na to určené přípravky? Do konvice naliju ocet ale tady
Děkuji za každou radu.
Ahoj, my presovač sice nemáme, ale máme Dolce Gusto a odvápňovali jsme to tímto přípravkem Durgol - byl součásí balení. Jinak jsme koupili ještě nějakou vodičku v Datartu - stále 79,– a výsledek nic moc. Ještě něco podobného jsme koupili v DM drogerie a výsledek taky nic moc, takže až bude potřeba odvápnit, tak toto znovu koupíme. Mají ho i v Alze
http://www.durgol.cz/cs/koupit
No nejlepší je asi si koupit na to určený přípravek, záleží jaky druh máš, některé jsou samočistící.
Mikajelka píše:
Ahoj, prosím o radu ty, co mají doma presovač. Jak ho odvápňujete pokud nemáte k dispozici na to určené přípravky? Do konvice naliju ocet ale tadyDěkuji za každou radu.
mam ho uz nekolik let ale tyhle nahrazky, bych u tohodle nepouzivala, radsi bud pockej a kup nermalni pripravek ale ted je otevreno furt vsude, tak to nebude problem, je lepsi tekuty, tablety se pomerne dlouho rozpousteji a nebo muzes tam dat filtt do nadobky s vodou nastalo a mas vystarano ![]()
Máte pákový presovač? Prodává se na to sůl, dají se asi dvě lžičky do páky a nechá se chvilku protéct. Když chceš vyčistit i páru (šlehač na mléko) tak dáš taky trochu té soli do hrnečku, ponoříš tu páčku a pustíš páru.
Já mám presovaš na kapsle od Tchiba, buď se dá koupit speciální přípravek, nebo pročistit normálně octem s vodou (píšou to v návodu). Já to ještě nezkoušela, máme měkkou vodu, takže neodvápňuji nic.
Pokud nic nemáš a potřebuješ odvápnit, tak bych použila kyselinu citronovou, taky jsme ji použili a kávovar šlape jak hodinky. I když nevím, jak je to s používáním kys.citronové dlouhodobě. Jednorázově ale myslím není problém.
Děkuju všem za rady. Máme pákový pressovač. Kys.citronovou nemám, ocet to jistí
Jednorázově to snad přežije.
Nemáme moc tvrdou vodu ale potřebovala bych vyčistit celej vnitřek páč když chci našlehat mlíko tak ta pára zrovna nevoní. Na funkci a chuť to vliv nemá ale je mi to nepříjemný. Ještě jednou díky a pak písnu jak to dopadlo… ![]()
Tak pressovač to přežil.. Není to jako s pomocí odvápňovačů ale na nějakou přechodnou dobu to jde. Akorát jsem ho pak potom octu dlouho projížděla čistou vodou
![]()
Pressíčku zdar ![]()