Čištění presovače

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
844
26.12.11 16:17

Čištění presovače

Ahoj, prosím o radu ty, co mají doma presovač. Jak ho odvápňujete pokud nemáte k dispozici na to určené přípravky? Do konvice naliju ocet ale tady :nevim: Děkuji za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2855
26.12.11 16:45

Ahoj, my presovač sice nemáme, ale máme Dolce Gusto a odvápňovali jsme to tímto přípravkem Durgol - byl součásí balení. Jinak jsme koupili ještě nějakou vodičku v Datartu - stále 79,– a výsledek nic moc. Ještě něco podobného jsme koupili v DM drogerie a výsledek taky nic moc, takže až bude potřeba odvápnit, tak toto znovu koupíme. Mají ho i v Alze
 http://www.durgol.cz/cs/koupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
26.12.11 16:46

No nejlepší je asi si koupit na to určený přípravek, záleží jaky druh máš, některé jsou samočistící.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
26.12.11 16:46
Mikajelka píše:
Ahoj, prosím o radu ty, co mají doma presovač. Jak ho odvápňujete pokud nemáte k dispozici na to určené přípravky? Do konvice naliju ocet ale tady :nevim: Děkuji za každou radu.

mam ho uz nekolik let ale tyhle nahrazky, bych u tohodle nepouzivala, radsi bud pockej a kup nermalni pripravek ale ted je otevreno furt vsude, tak to nebude problem, je lepsi tekuty, tablety se pomerne dlouho rozpousteji a nebo muzes tam dat filtt do nadobky s vodou nastalo a mas vystarano ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
26.12.11 18:53

Máte pákový presovač? Prodává se na to sůl, dají se asi dvě lžičky do páky a nechá se chvilku protéct. Když chceš vyčistit i páru (šlehač na mléko) tak dáš taky trochu té soli do hrnečku, ponoříš tu páčku a pustíš páru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
26.12.11 18:57

Já mám presovaš na kapsle od Tchiba, buď se dá koupit speciální přípravek, nebo pročistit normálně octem s vodou (píšou to v návodu). Já to ještě nezkoušela, máme měkkou vodu, takže neodvápňuji nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
26.12.11 19:08

Pokud nic nemáš a potřebuješ odvápnit, tak bych použila kyselinu citronovou, taky jsme ji použili a kávovar šlape jak hodinky. I když nevím, jak je to s používáním kys.citronové dlouhodobě. Jednorázově ale myslím není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
26.12.11 19:19

Děkuju všem za rady. Máme pákový pressovač. Kys.citronovou nemám, ocet to jistí :P Jednorázově to snad přežije. :lol: Nemáme moc tvrdou vodu ale potřebovala bych vyčistit celej vnitřek páč když chci našlehat mlíko tak ta pára zrovna nevoní. Na funkci a chuť to vliv nemá ale je mi to nepříjemný. Ještě jednou díky a pak písnu jak to dopadlo… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
31.12.11 15:50

Tak pressovač to přežil.. Není to jako s pomocí odvápňovačů ale na nějakou přechodnou dobu to jde. Akorát jsem ho pak potom octu dlouho projížděla čistou vodou :lol: :lol:

Pressíčku zdar :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný