Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Můžete mi poradit, jakou nejmenší velikost jídelního stolu pořídit? Předpokládám, že běžně budeme 4 a chtěli bychom rozkládací (pro větší návštěvy). Pokud by byl navíc jen jeden člověk, aby se ještě rozkládat nemuselo. Máme spojený prostor kuchyň + obývák. Není to velký prostor, takže chceme spíš menší stůl, aby se tu dalo hýbat. S jak velkým prostorem počítat i pro židle? Jak velké máte stoly pro 4 lidi?
Já si nemůžu vynachválit stůl kulat, k němu se případně vejde i víc lidí i když není rozložený. Normálně má průměr 120cm, tozložením vzniikne ovál dlouhý cca 170. Vešlo se nás čistě na oběd 8 s přehledem, jinak třeba na chlastačku dáme stůl k rohovému gauči + 4 židle a vejde se nás ještě víc.
My sice nemáme rozkládací, ale taky jsem chtěla vychválit oválný. Je mnohem lepší, než hranatý, protože se k němu může smrsknout víc lidí. Máme 180×140 cm a pohodlně u něj sedí 8 lidí, vešlo by se i 10.
Díky, zkusím pohledat něco o bydlení, třeba tam najdu, jak nejmenší prostor je potřeba pro 1 člověka. Bojujeme s místem, navíc tu teď na určitou dobu je postýlka.
ahoj, máme tenhle http://www.sconto.cz/…a-5691088-xx . jde rozložit až na 3metry. složený má cca160cm. na té mojí fotce je rozložen s jednou přidanou deskou(má 2m ). ty desky pro rozložení jsou 4 a každá má 40cm.
Stůl jsme ale kupovali v mobelix,kde byl o tisíc levnější.
Počítej minimálně 60cm na osobu, to je minimální prostor na kterém se může člověk celkem normálně najíst.