Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám na Výs prosbu dotaz, chtěla jsem reklamovat sedací soupravu kterou máme přesně rok. Zkopíruju vám, co jsem psala majiteli a i jeho vyjádření, prosím o vaše názory, nápady a zkušenosti, nevím si rady ![]()
JÁ:
Mám na Vás velikou prosbu, po dohodě s Vaší zaměstnankyní Vám posílám emailovou žádost na zhodnocení možnosti reklamace .
14. 4. 2010 jsme si u Vás pořídili sedací soupravu Artemis plus, materiál Soft Sofa 002 (nám prezentováno jako ekokůže). Po dopravení sedačky domů, jsem ji naimpregnovala u Vás zakoupeným prostředkem a přes noc nechala působit, činím tak doteď, impregnuju. Čistím ji na radu Vaší zaměstnankyně u vás zakoupeným čis. prostředkem stejné značky jako impregnace nebo čistou vodou. S údržbou a funkčností sedačky jsme maximálně spokojeni, ale zhruba po necelém roce se na sedačce objevil jakoby malý flíček (špatně se to popisuje, ale vypadá to jako by se „vydrolil“ jeden kousíček z „hadího“ dekoru ). Nějak jsme tomu velkou pozornost nevěnovali, ale od té doby se na sedačce objevilo několik (cca 10) jakoby malých prasklinek a jedna i dost velká. Vše jsou to prasklinek jen v „kůži“ nejde to do textilie, která je pod ní. Snad to popisuju dobře.
Pro lepší názornost posílám i přílohu s fotkami těchto prasklin.
A teď k jádru věci, rádi bychom tuto sedačku reklamovali, protože nevíme, kam až to může vést a sedačka není zas až tak stará, aby se toto dělo. Dost nás to mrzí, protože jsme s ní byli spokojeni, jen ten materiál tedy zklamal.
ONI:
shledáváme Vaši reklamaci jako zamítnutou.
Odůvodnění: na základě vyjádření výrobce dle fotodokumentace bylo zjištěno, že závada praslinek na potahovém materiálu, nebyla způsobena materiálovou ani výrobní vadou, k závadě špatnou údržbou a špatným užíváním. Pokud by se jednalo o vadu materiálu, vyskytla by se závada po celé sedací soupravě, ne pouze na namáhaných částech.
Omlouvám se za román ![]()
Není náhodou ze Sconta?
Ohledně koženkových sedaček už proběhlo několik reportáží v TV, opravdu se těžko reklamuje, většinou to neuznají jako tobě. Tady asi nezbývá, než si zaplatit znalecký posudek a pokud vyjde ve váš prospěch, tak pak snad reklamaci uznat musí. Ale přiznám se, že nevím přesně jak to je, jen si matně vzpomínám na ty reportáže..
Že vy jste na ní seděli ![]()
(mi to připomíná reklamaci bot, kdy prodavačka s údivem konstatovala, - Ale vy jste v nich chodili!
)
Po emailu to ale „neplatí“? ŠLa bych přímo na prodejnu sepsat reklamační protokol nebo něco, ať se jejich člověk přijede podívat na sedačku přímo, ne jen z fotek.
Stune nám se sedačka z ekokůže vydrolila po 2 letech komplet, za necelý rok užívání se dělo to co tobě, reklamace neuznána
počítej s tím že budeš několikrát denně luxovat pidi kousky kůže
fakt hrozný, už mám objednanou novou sedačku ale bude až po vánocích
je to to nejhorší co může být, možná není na sezení
![]()
My máme sedačku z ekokůže za 3000kč už přes rok a žádný loupání sem nezaznamenala a to se o ní vůbec nijak nestaráme, podle mě to teda bude použitím špatnýho materiálu. Tak si myslím, že je chyba na straně výrobce.
my po třech letech máme sedačku ze sconta v dezolátním stavu ani jsme se to nepokoušeli reklamovat neznám nikoho komu by to uznali ve svém okolí mám spoustu lidí co maji koženkové sedačky i kožené a všechny takto popraskali
Vada materiálu se projeví nejdříve na namáhaných místech.
Jak píše Pipet, sepsat reklamační protokol, neřešit po mailu. Upozornit, že to půjde právní cestou. A trvat na svém.
Nevím, jestli to lze případně řešit přes Státní zkušební ústav, co všechno dělají, zkus pohledat.
Holky, děkuji moz reakce, určitě to po Novém roce pujdu sepsat. Díky.
Ahojky Stune,
nedá mi to nereagovat, a aspoň trošku pomoci.
Mám s reklamací sedačky veliké zkušenosti, ale v mém případě se jednalo o sedačku koženou, a to co máte Vy se nám objevilo samozřejmě na namáhaných místech a nakonec se ukázalo, že se jedná o sedačku koženkovou. Musím konstatovat, že toto se podle mě stane všem koženkovým, prostě je to jen látka a ta praská, mohla tam být i výrobní pidi dírka, a bohužel po sezení se tato zvětšuje…co bych ti poradila já, určitě sepsat písemný rekl. protokol, ale pozvala bych si i soudního znalce, bohužel nevím, jestli existuje v oboru koženky, poslal bych mu i toto foto, jestli vůbec to jako důvod reklamace je a jakou máte šanci na úspěch. Myslím, že skoro žádnou, vím jací prodejci jsou a určitě to svedou na Vás, že jste si to zavinili špatným zacházením. Snad jsem ti aspoň pomohla takto.
Denisa
Ahoj, mám dotaz. Před dvěma měsíci jsme si s přítelem koupili novou koženkovou sedačku. Je super, pohodlná
, ale mám jednu dost velkou nepříjemnost. I přes to, že na sedačce trávíme minimum času (zhruba tak 3 hodiny denně), tak se nám proseděla. A to dost. V místě, kde přítel sedává (upozorňuji, že to není žádný tlouštík, ale chlapík se sotva 70 kilogramy) se sedačka úplně proseděla. Už ani ta koženka nemá tendence se vrátit do původního stavu, ale zůstává zvlněná. A při dosednutí na toto místo se vám zadek propadne tak o dobrých 10-15 čísel. Nemáte s tím někdo zkušenost? Chtěla bych ji reklamovat, ale nutit chlapy, aby ji rozebrali, odnesli ze šestého patra pěšky a pak ji po zamítavé reklamaci vláčeli zase zpět se mi moc nechce.
poradí někdo ?
je to sedačka z Möbelixu.
Ještě bych chtěla doplnit, že na opěradle máme dírky od kočičích drápků (na prosedění žádný vliv
) ale víte, jak prodejci přemýšlí… ![]()
Ahoj, mohla byste mi napsat, jak jste pokračovali s vaší sedačkou? Reklamovali jste? Mám podobný problém, také proseděnou sedačku, ikdyž jí budu mít už 2 roky, stále je v záruce a právě sepisuji reklamaci. Jen se mi nelíbí, že když jí odvezou, nebudu mít měsíc na čem sedět ![]()
@martasP píše:
Ahoj, mohla byste mi napsat, jak jste pokračovali s vaší sedačkou? Reklamovali jste? Mám podobný problém, také proseděnou sedačku, ikdyž jí budu mít už 2 roky, stále je v záruce a právě sepisuji reklamaci. Jen se mi nelíbí, že když jí odvezou, nebudu mít měsíc na čem sedět
Ahojky, napsala jsem do Möbelixu, jaký mám problém. Žádná stručná zpráva, ale docela obsáhlý email, jak to vidím. Druhý den mi volali, abychom se domluvili, kdy se k nám zajede podívat někdo z Möbělixu. Asi za 3 dny, se tu ukázal technik, sedačku si nafotil, do protokolu napsal, co by bylo nejvhodnější (nám přímo napsal, že doporučuje tu vysezenou část vyměnit). Jenže to byl výprodej, tak už tu sedačku neměli. Tak jsme si buď mohli vybrat jinou (což jsme nechtěli, protože bydlíme v 5. patře bez výtahu a tahat to zase tam a zpět
), tak nám vrátili část peněz ![]()