Čištění uší u malých dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
17.9.22 19:41

Čištění uší u malých dětí

Dobrý den, poradíte jak správně u malých dětí čistit uši? Čistit nebo nečistit štětičkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
17.9.22 19:45

Jak malym? Ja se ptala na orl, kdyz byly dceri necele 3 a pry detskymi uchostoury, ale jen tam kam vidim a nemusim casto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
17.9.22 19:50

Čistím dětskými uchošťoury a jen občas. Jinak pouze omývám zvenčí ušní boltec při každém mytí vlasů. Uši mají čisté, bez mazu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6409
17.9.22 20:30

Nemusí se čistit vůbec. Uchošťoury rozhodně ne. Když už, tak dětské silné, čistit jen vnější část ucha. Nebo pořídit v lékárně sprej na čištění uší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
17.9.22 20:41

Čistím jen to co vidím, nestouram až do bubínku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
17.9.22 21:13

Boltec případně jen otřít, do zvukovodu ničím nezasahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
17.9.22 22:17

Nečistím uši ničím. Při koupání ponořím hlavu tak aby byly pod vodou uši a ono se to pročistí samo. Maximálně tak tou koupací hadrou otřu uši zvenčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.9.22 23:07

Úplně malým miminkum jsem cistila dětskými vatovymi tyčinkami, klasickými tak od roka, dvou. Páťákovi čistím uši většinou jednou týdně po mytí vlasů, druhakovi častěji, když už mu tam „rostou brambory“. :lol: Sama si neumím představit, že ráno odejdu z domu se spinavyma ušima, považuju to za součást hygieny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.9.22 19:35

Já dětem čistím uši šetrným způsobem, žádné štětičky do uší, těmi jen setřu boltce. 1 x týdně stříkám ušní sprej Vaxol, který pomáhá čistit uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
26.9.22 10:30

Mám takovou tu vodičku/olejíček do uší. Dá se koupit v lékárně. Okolí ouška otřu vatičkou nebo i tím uchošťourem. Mám dětské, které dovnitř ani nejde zasunout. Je to bezpečnější.
Správně by se uši tyčinkami čistit neměli. Jen těmi vodičkami. Tyčinky jsou jen na okolí ucha, ne dovnitř. Vím o čem mluvím, sama jsem je používala. Dokud jsem si neucpala ucho mazem - ta tyčinka ho totiž postupně cpe dovnitř. Až jsem nakonec skončila na ORL…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
7.3.24 07:53

Sprej na čištění oušek

Ahoj, můžete mi prosím doporučit nějaký sprej na čištění oušek pro 3 leté dítě? Čistím je tak, že občas otřu uchošťourem část co je vidět (po mytí vlasů otiram ručníkem), ale poslední dobou mi přijde že nějak hůř slyší, tak mě napadlo zkusit do uší sprej jestli tam není potřeba něco vyčistit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22809
7.3.24 09:13

@Jaaanča Olivocap jsem zkoušela, myslím, že se dá použít od miminka..pokud nepomůže tak ušní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
7.3.24 11:33

Uchošťoury jsem používala jenom někdy ale zvenku. Jinak taky jsme měli ušní sprej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
8.3.24 06:14
@lucynka25 píše:
@Jaaanča Olivocap jsem zkoušela, myslím, že se dá použít od miminka..pokud nepomůže tak ušní ;)

Díky, zkusím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
8.3.24 06:15
@Olinkainka píše:
Uchošťoury jsem používala jenom někdy ale zvenku. Jinak taky jsme měli ušní sprej

A jaký ušní sprej prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect