Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, máme nový asi 3 měsíce používaný sprchový kout a vypadá už jak nejmíň 10 let starý. Zacákaný kapkami a vyčistit to nejde. Zkoušela jsem to čistit přípravkami na leštění oken a furt nic, pořád cákance, který nejdou vyleštit do čista.
Myslím sklo, ne vaničku. Máte nějaký tip??
Příspěvek upraven 24.06.13 v 12:17
Fixanela. Nic lepšího jsem ještě nikdy neměla a vyzkoušela jsem tunu přípravků. a je i velice levná. po zásahu s ní vypadá veškerá sanitárka jako nová. velké plus je, že nesmrdí, ani trochu ![]()
Nejlíp funguje čistič na záchod a wc štětka (teda ideálně mít 2 jednu na WC a druhou na koupelnu) domestos nebo tak něco vyčistí líp než všechny čictiče vany co znám a ty spáry na zástěně jdou skvěle právě štětkou
Ahojda. me to delalo taky
ale jen 14 dni… pak jsem to umyla piskem, s tim, ze sklu se nic nestalo ani se neposkrabalo, dolestila to Clinem a koupila pripravek na sprchove kouty na stekani kapek a sterku. takze tak cca 1× za tri tydny to tim posplicham, kapky tolik neprilnou a po kazde sprse si to setreme sterkou… zastena pak vypada porad jako nova a ciste umyta
jako je pravda ze ji vzdy 1× tydne myju, ale nenadru se uz u toho ![]()
Nevim jestli se to prodava i v CR, ale ja si nemuzu vynachalit Durgol proti vodnimu kameni na sprchove kouty. Nastrikam…hodne…necham chvilku pusobit, setru ubrouskem a vylestim.
Když jsem ještě bydlela v Brně a měla sprcháč, používala jsem Cilit Bang ale jen s tím oranžovým vrškem v rozprašovači, ten byl nejlepší. Nastříkala jsem to na sprcháč, trošku rozetřela a pak jsem to setřela hadříkem a všechen vodní kámen a takové ty kapičky byly pryč. A to v Brně jsem měla hodně tvrdvou vodu.
Já mám Antidrop a spokojenost, prokouknul i „starší“ sprcháč ![]()
@Sunnyess píše:
Ahoj holky, máme nový asi 3 měsíce používaný sprchový kout a vypadá už jak nejmíň 10 let starý. Zacákaný kapkami a vyčistit to nejde. Zkoušela jsem to čistič přípravkami na leštění oken a furt nic, pořád cákance, který nejdou vyleštit do čista.Máte nějaký tip??
Na sprchový kout není nic lepšího než kyselina citronová v prášku, normálně rozpustit s teplou vodu promíchat a postříkat… sprchový kout máme jako nový… ![]()
@Schara píše:
Ahojda. me to delalo takyale jen 14 dni… pak jsem to umyla piskem, s tim, ze sklu se nic nestalo ani se neposkrabalo, dolestila to Clinem a koupila pripravek na sprchove kouty na stekani kapek a sterku. takze tak cca 1× za tri tydny to tim posplicham, kapky tolik neprilnou a po kazde sprse si to setreme sterkou… zastena pak vypada porad jako nova a ciste umyta
jako je pravda ze ji vzdy 1× tydne myju, ale nenadru se uz u toho
Co je to presne za přípravek, prosím?
@veria píše:
Co je to presne za přípravek, prosím?
jmenuje se to waterfilm, znacka roltechnik. koupila jsem to v baumaxu tusim a stalo to asi 500,– ale ja to mam uz rok a mam vypotrebovane tak 2/3 ![]()
Já používám obyčejný 8% ocet
jde dolů krásně i stoletý zažraný vodní kámen ![]()