Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebovala bych poradit. U dcery používám na utírání po jídle čistící ubrousky. Poslední dobou se jí okolo pusinky udělal ekzém (nevím jestli z toho že slintá, nebo z těch ubrousků). Zkoušela jsem Pampers, Babylove a Hipp, ale po všech se jí to objevuje. Nejsou nějaké ubrousky přímo jen na obličej? Díky za rady
.
rafánek ty sajrajty celkem snáší, ale kolem pusinky to taky má horší - myslím si ale, že to je tím, že pusinka se otírá extrémně často - proti zadečlku, tak ho mažu bepantenem kolem pusy
ale k ubrouskům -nejjistější to budeš mít, když si nastříháš separační vložky z celulózy napůl a namočíš do vody… alespoň bude jasné, jestli to je chemiíí nebo ne.
Bepanten používám a je super, ale nějak mi to nešlo k pusince
, ale jestli to funguje zkusím. Doma se snažím čistit vodou, akorát že mi často papáme venku a tam je ten ubrousek rychlejší a pohodlnější.
Kdyz dostal prcek alergii na ubrousky (babylove) a měl ho celý popálený, bepanthen zabral, občas má taky vyrážku ze slintání. Na suchá místa používám olejové (nejsou čistící) ubrousky Sebamed.
Ahojte holky, nevím, každého věc, ale proč používáte k čistění pusinky ubrousky - na cestách chápu… Přijde mi to zbytečná chemie.. co tam navlhčený hadřík, kapesník.. doktoři to neradi vidí i u zadečku natož na pusinku.. zadeček chápu, ale prý když je maminka doma, tak by taky nemusela pořád jenom ubrouskovat, ale dát dítě i pod sprchu nebo omýt hadříkem zadek vodou… ![]()
Ja otiram venku taky ubrouskem.Ale doma vodou a aji na navsteve.Sice se na me divaji divne ale mam lepsi pocit.
Ono to nemusi byt s ubrousku dudlik a tak mala to mela v urcitem obdobi taky vice.
Tak jak mates venku začal jíst,taky utírám ubrouskem–Babylove a taky má kolem pusinky „červeno“
takže dle mě je to z těch ubrousků.....
na noc jsem namazala mastičkou z DM a ráno to bylo v poho.
My umýváme pusinku doma jedině vodou i na návštěvách, nikdo se nediví, dřív přece taky ubrousky nebyli
. Jen venku ubrousky, nejčastěji kupujeme Huggies nebo Pampers. Babylove a Hipp nám moc nevyhovují ani na zadeček.
Ahoj!
Tak nějak nechápu, proč někdo používá tyhle smradlavé ubrousky na pusinku.
Já bych si s tím neutřela zadek, natož pusu…
Existuje přece voda… Čistá voda je nejlepší a můžeš ji mít vždy při sobě, i když někam jedeš. Namočíš plínu a utřeš.
Proč používat chemii ještě i na pusinku?
Já je u dětí nepoužívala a nepoužívám (ještě možná u prvního na cestách) ani na zadek.
Preferuju umytí vodou. A na pusu mi to přijde teda už dost agresivní.
Kup si klasickou žínku na mytí, navlhči vodou - dej do nějaké krabičky či sáčku a máš vlhčený ubousek.
Já také myslela a jak je vidět asi to tak i bude že ubrousek na zadek patří jen zadek.Nedivim se že mají děti po tom vyrážku ![]()
Na obličej používám jen vodu,někdy přímo minerální vodu ve spreji,děti to milujou jak to stříká:-) + jemný kapesníčky
Nebo investovat do micelární vody a otřít v ní navlhčeným kosmetickým tampónkem - na maxi špínu teď v létě z potu je super a jinak obyč voda to jistí.