Kortikoidová mast na ekzém - záchvaty vzteku

12272
18.4.10 21:59

Kortikoidová mast na exém

V pátek jsem začla mazat malé exém kortikoidovou mastičkou a v sobotu měla záchvat vzteku, jaký u ní neznám, vůbec nebyla k utišení, nic nepomáhalo. Dnes to bylo ještě horší, tak začínám podezřívat tu mast. Nemáte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3158
18.4.10 22:10

Asi ji to pali jak ji to namazes, place asi jen u mazani a pak chvilku po te, ze?Ja sama mam ekzem a nektere masticky i 15min pali jak cert a svedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.10 22:14

jsem silný ekzematik a používm Elocom a když se prvně máznu, mám pomalu slzy v očích, protože je to fakt bolest. Ono, dávat něco do živý rány fakt bolí. Takže se nedivím, že tvoje dítko mast odmítá. Chce to trpělivost.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
18.4.10 22:17

sem takjé exematik a tvou malou to urrčitě pálí mě kožní říkala, že kortikoidy nemám mazat do rozškrábaných a mokvavých ran.Zkus jí to jen promastit vazelínou nebo excipialem a až jí to trošku seschne znovu kortikoidy. Kortikoidy by se měly užívat vždy jen týden a pak vysadit na nějaký čas takový je alespon postup podle mé lékařky…

• Citovat
  • Upravit
1357
18.4.10 23:59

Podobnou zkušenost nemám, jan si vzpomínám, že nám pediatrička předepsala kortikoidovou mast na opruzeninku a já dodnes nechápu proč, bo mi to přijde jako hodně silný kafe, nakonec pomohl řapík a rybilka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
20.4.10 20:02

Malá právě nepláče bezprostředně po aplikaci mastičky, ale má záchvaty vzteku během dne. Myslela, jsem to spíš tak, jestli ta mastička s kortikoidy může mít vliv na psychiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek