Alergie na BKM u plně kojeného dítěte?

125
14.4.10 20:08

Alergie na BKM u plně kojeného dítěte?

Ahoj, prosím o radu. Syn se léčil antibiotiky. Od té doby má střídavě řídkou, napěněnou nebo hlenovitou stolici. Po podávání probiotik nedošlo k žádné změně. Od 3 měsíců má atopický ekzém. Nyní je mu 5 měsíců. Je možné, že má alergii na kravské mléko? Je plně kojený, ale já nemůžu bez jogurtů a sýrů existovat. Za jak dlouho je možné vidět změnu, kdybych vysadila mléčné výrobky? V jakém věku je možné provést testy na alergii na BKM? Díky, Radka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
neczuz
14.4.10 20:22

Tuším, že o problémech s diagnostikou a léčbou ABKM tu byl i nějaký deníček.
Edit: našla jsem ho:https://www.emimino.cz/…fuchse-6651/

• Citovat
  • Upravit
17226
14.4.10 20:24

Krevní testy lze provést kdykoliv. Ale mléčné výrobky budeš muset vysadit, pokud se prokáže ABKM. Jinak bys musela malého převést na UM. My máme Nutrilon AC, a je to super, Kuba je taky atopik.
Pročti ostatní diskuze, je jich tu dost na ABKM. Ale njelépe poradí váš Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
14.4.10 20:28

Radnas, taky jsem nevěřila že lze existovat bez mléka… Lze a velmi snadno, když vidíš jak se tomu drobkovi uleví. A testy na alergii BKM nám dělali před cca 3mi týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
14.4.10 20:36

Díky za reakce. Mně přijde divný, že i když má průjem, tak je veselý, spí celou noc, jako by mu to vůbec nevadilo. Otrávený je jen těsně před tím, než se pokaká. Jak jsem to tak pročítala, tak ty miminka většinou hodně pláčou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
14.4.10 20:42

Náš taky neplakal skoro vůbec, kam jsem ho položila tam jsem ho našla, tichoučký, usměvavý… A teď už se plazí jak tryskomyš po celém domě a v „breptání“ si občas nezadá s bráchou. Jedině když už mu hoooodně moc vadí vyrážky tak špatně spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.10 21:20

ahoj, taky jsme tohle měli ale co si vzpomínám, tak já se neomezovala a projevilo se to až po podání Nutrilonu, je to zvláštní že se mu to neprojevilo už u kojení.Taky jsme nechali z krve testovat, bralo se to z hlavičky a pak to přešlo, dnes mléčné výrobky nejsou dávno problém, tak přeju hlavně ať to brzy překonáte. Hanule výraz tryskomyš je skvělý :lol: jsem se zasmála před spaním hihi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
14.4.10 22:30

Ahoj,
ted zrovna tu nedavno probihala a probiha diskuze, tedy ne presne na toto, ale tyka se ABKM, tak zkus mrknout :wink:
Jen ti chci napsat, ze jsme na tech testech z krve byli 2× a 1× na alergu a nez se vlastne diteti nejak „ustali“ ten imunitni system, tak bych rekla, ze jsou v podstate dost neprukazne, to ti rekne i Dr.
Nam poprve vysla hoodne vejce a vubec mleko a pritom je a byl na mleko alergicky nejvic.. Byli jsme nekdy po pul roce..
Ted se vejce zlepsila a pritom mu uz skoro vubec nevadi a mleko teda vyslo.. :roll:

Jinak malej kadil skoro do roka po kazdem jidle, takove mekke placky, jako mensi skoro porad mekke, ne prujem (vodove), ale kase :roll: Nekdy hlen, nekdy snitky krve.. :roll: Uz jsem si zvykla… Plactivy predtim vubec nebyl nebo nejake problemy nemel nikdy, netrpel na prdy vubec.. Takze s tim problem mit nemusi a alergik muze byt take.. Hodne jsem davala ty drahy probioticky kapky a myslim, ze i pomahaly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
14.4.10 23:04

Alergie na BKM to být může, stejně jako na cokoliv jiného. Je dost pravděpodobné, že tomu napomohla antibiotika, která narušila střevní mikrofloru (mmchdem jak dlouho jste užívali probiotika?).

Jak už tady několikrát padlo (a i já to mám potvrzené od jednoho odborníka, ke kterému chodím s dcerkou), testy na ABKM u takhle malých dětí jsou velmi často neprůkazné. Takže (podle mého) nemá valný smysl je dělat.

U nás ABKM vypadala takhle: dcera (plně kojená), často ublinkávala i zvracela obloukem, průjem měla defacto od začátku - nepamatuju si, že by někdy měla „míchaná vajíčka“ - stupňoval se v zelenou napěněnou vodu s hlenem, na konci i s krví. Ekzém měla pouze asi od 1 do 2 měsíců (obličej, uši, krk), ale ten jsme zaléčily kortikoidy a od té doby jej nemá, pouze občas nějaké to suché místo na kůži, což za ekzém nepovažuju. Až do 5 měsíce spala celou noc. Přes den byla ale plačtivější, taková jakoby stále nervozní, podrážděná. Nepřibírala a když, tak minimálně.

Po nasazení diety (myslím u mě), se stav začal po cca 4 dnech lepšit. Hlavně na jejím chování to bylo dost znát a následně (konečně) začala více přibírat. Na „míchaná vajíčka“ se tedy nedostala nikdy (mudr mi říkal, že to je v pořádku), ale jinak OK.
Teď zkouším Nutrilon AC, ale vypadá to, že špatně snáší i ten, takže nás asi čeká Neocate (chci přestat kojit).

Upřímně, neexistuje lepší způsob (a samozřejmě i účinnější) než začít držet dietu. I já jsem si myslela, že bez mléčných výrobků nemůžu existovat, ale je to jen zvyk, nic jiného. Jen pak člověk možná musí víc přemýšlet o tom, co vlastně jí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
15.4.10 06:41
neczuz píše:
Tuším, že o problémech s diagnostikou a léčbou ABKM tu byl i nějaký deníček.
Edit: našla jsem ho:https://www.emimino.cz/…fuchse-6651/

jojo, to je odemne.
od 4,5 měsíce jsme na neocate
v 8 měsících je úplně super, má občšas trošičku ekzému za levým uchem a pak když ho něco lokálně podráždí, třeba kousek jídla pod límkcem, tak se osype kolem toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.4.10 21:30

Tak BioGaia kapky jsme užívali asi týden, pak nám dr. doporučila Hylak. Ten teď bereme asi týden. Myslíte, že je to ještě krátká doba na to, aby se projevil nějaký účinnek? Osobně mi přijde, že BioGaia kapky byly účinnější, ale nechci dělat závěry, když to bere zatím jen pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
15.4.10 22:16
radnas píše:
Tak BioGaia kapky jsme užívali asi týden, pak nám dr. doporučila Hylak.
ůžu se zeptat, jakým způsobem jsi do dítěte dostala Hylak? KLukovi to dr.. doporučila, má průjem, ale dostat do něj 1ml toho hnusu 3× denně je nad mé síly. Prý zřeďte větším množstvím tekutiny - cokoli, co neteče z prsu nepolyká. V průměru vypije 20ml vody za den.
  • Citovat
  • Upravit
43035
16.4.10 16:55

hehe, udělej nasycený roztok glukoporu, treba si da :-)))

me se nejvic v dobe bez prikrmu osvedcil infant dophilus, ten je rozpustny, tedka davam normalne lacidofil - rozmicham v prikrmu. Preventivni ucinek probiotika u nas nemely, ani l. rammosus, ani to moc nepomaha na zacpu,ale jeste nemel vetsi infekci nez slabou rymu, tak trebas dela alespon tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
16.4.10 17:32
Pudloslava píše:
hehe, udělej nasycený roztok glukoporu, treba si da :-)))me se nejvic v dobe bez prikrmu osvedcil infant dophilus, ten je rozpustny, tedka davam normalne lacidofil - rozmicham v prikrmu. Preventivni ucinek probiotika u nas nemely, ani l. rammosus, ani to moc nepomaha na zacpu,ale jeste nemel vetsi infekci nez slabou rymu, tak trebas dela alespon tohle.

Tak bez úspěchu, ikdyž to bylo sladký jak cecek :mrgreen: , tak jinak než z cecku nic nevypije. :cert: Respektive do pusy nasaje ale vytéká koutkem ven. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1214
16.4.10 22:15

Teda mě se do Terči nepodařilo dostat Hylak ani omylem. Ta hnusota se snad nedá přebít ničím :-D
Jj, jinak si myslím, že týden užívání probiotik je poměrně krátká doba, zvlášť pokud byla střevní mikroflora víc narušená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek