Vyhasnutí alergie na BKM

1214
12.4.10 14:24

Vyhasnutí alergie na BKM

Ahoj,
vzhledem k tomu, že má moje dcera ABKM a od 3 měsíců je na dietě (resp. já), jakým způsobem mohu do budoucna poznat, že alergie odezněla nebo zeslábla? Jak byste na to šli vy? Vyzkoušeli byste podání mléčného výrobku sami nebo zašli za alergologem?.. dost nad tím v poslední době přemýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6512
12.4.10 15:14

Nam rekl alergolog, ze mame znovu davat mlecne vyrobky…
Vsak k nemu chodite na kontroly, ne? Mozna bych tam zavolala, pokud vam minule nerekl, jaky bude dalsi postup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
12.4.10 15:52

Nám bylo řečeno, že kolem 12.měsíce máme zkusit třeba mléčnou kaši nebo trošku jogurtu. POkud bude bez reakce, podávat to samé několik dní po troškách. Ale já nekojím, takže v tom to máme jednodušší. Jinak opravdu raději konzultuj s Dr. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
12.4.10 15:58

Ahoj, malý holky jsou taky alergický a zrovna minulý týden mi říkala paní doktorka, že mám v roce a půl zkusit Lučinu, nebo tvaroh, nebo Eidam, né jogurt ( ty jsou prý hodně dráždivý a pravda, holky se po něm měli fleky do 2 vteřin ) a podle toho uvidím, když budou mít zase fleky, počkat 2 měsíce a zkusit znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
12.4.10 19:34

Jj, s Dr to konzultovat určitě budu, jen mě zajímaly vaše zkušenosti, případně co vám mudrové radili. Však to znáte, každý říká trošku něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.4.10 21:11

Na radu naší doktorky zkouším zhruba každý měsíc dát místo Nutrilonu Allergy Care Nutrilon HA. Dávám jenom trochu, většinou do kaše. Zatím reaguje, takže alergie trvá.
Překvapivě jogurt (Holandii) snáší bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
12.4.10 21:27

A projevuje se vám alergie jako ekzém nebo střevní potíže? Moje dcerka měla ekzém pouze na začátku (asi ve 2.měsíci, zaléčen kortikoidy a už se nevrátil), potom reagovala na mléko už „jen“ průjmem, bolestmi břicha a následně průjmem s hlenem a krví. Tím pádem si myslím, že bych reakci na mléko asi hned nepoznala ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
12.4.10 21:31
Founik píše:
A projevuje se vám alergie jako ekzém nebo střevní potíže? Moje dcerka měla ekzém pouze na začátku (asi ve 2.měsíci, zaléčen kortikoidy a už se nevrátil), potom reagovala na mléko už „jen“ průjmem, bolestmi břicha a následně průjmem s hlenem a krví. Tím pádem si myslím, že bych reakci na mléko asi hned nepoznala ..

Vždycky druhý den po HA má hovínko do zelena a s hlenem. Kožní problémy neměla nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
12.4.10 21:39

Ahoj,
me Dr. rikala, ze tak jednou za 2-3 mesice mam zkusit vzdy treba Hollandii nebo Lucinu :wink: Takze zkousime, Hollandii bral nejlepe, ale stejne po ni mel do 2 sekund fleky kolem pusy, ale treba jen tri, po Lucine nebo mlecne kasi jich ma tak 20-50 :roll: zalezi na druhu kase…
Domca mel vzdy jak kozni reakci tak „strevni“, kozni hned a „strevni“ v zavislosti na mnozstvi toho mlecneho vyrobku, vetsinou se nafoukl, mensi ci vetsi prujmik, obcas hlen.. :roll:
Ted jsem to na nejakou dobu zase vzdala, Dr. chtela misto Beby HA dat normalni, ale ja to zatim nechci resit, kdyz mu tohle vyhovuje, tak dodrzuju dietu, at nema ty problemy 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
13.4.10 08:28

Výrobky Holandia jsou prý nejlepší „náhražka“ čehokoliv mléčného…prý je to nějak specielně upravené/zakysané, a tím nejlépe stravitelné pro menší alergiky..taky máme dávat, ale až kolem 12měsíce. Kuba má jen kožní potíže, ale je atopik, takže on reaguje na jakoukoliv vnitřní změnu - zuby, teplo, když je vzteklý atd. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
13.4.10 10:36

Malý má taky prokázanou ABKM. Momentálně bude mít rok a půl.

Mně teda nikdo neříkal, že to můžeme testnout, i když jsem o tom taky trochu přemýšlela.

Mladej je navíc atopik a astmatik, takže z toho mám trošku obavy.

Myslela jsem, že by se mělo počkat aspoň do těch dvou let, tak teď jste mě trošku nahlodaly, jestli to nezkusit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
13.4.10 11:20

Já taky budu s testováním ještě čekat (i podle toho co řekne Dr., na vlastní pěst si to nelajsknu), to jen, že mě to začalo tak nějak vrtat hlavou.
Občas se někdo zeptá, nevěřícně kroutí hlavou a trošku reje otázkama typu „A fakt nemůže ani chleba?“ a já pak na to odpovídám, že může, ale jen ten, kde si jsem jistá, že není ta zpropadená syrovátka.
Dcerka je cíťa a vadilo jí i stopový množství v MM. Takže si myslim, že budeme experimentovat asi až za dýl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
13.4.10 11:56
Founik píše:
Já taky budu s testováním ještě čekat (i podle toho co řekne Dr., na vlastní pěst si to nelajsknu), to jen, že mě to začalo tak nějak vrtat hlavou.
Občas se někdo zeptá, nevěřícně kroutí hlavou a trošku reje otázkama typu „A fakt nemůže ani chleba?“ a já pak na to odpovídám, že může, ale jen ten, kde si jsem jistá, že není ta zpropadená syrovátka.
Dcerka je cíťa a vadilo jí i stopový množství v MM. Takže si myslim, že budeme experimentovat asi až za dýl..

No, tak on nemůže ani ten chleba se syrovátkou či bez. :-)
Mimo ABKM je prokázána i alergie na pšenici, takže celkově lepek nejí.

Vzhledem k tomu, že měl hooodně silný a ošklivý ekzém, který se postupně ztrácel po odstavení a přejití na allergy care, nevím, jestli mu víc vadila ta pšenice (lepek) nebo mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
13.4.10 12:27
Zizalka píše:
No, tak on nemůže ani ten chleba se syrovátkou či bez. :-)
Mimo ABKM je prokázána i alergie na pšenici, takže celkově lepek nejí.Vzhledem k tomu, že měl hooodně silný a ošklivý ekzém, který se postupně ztrácel po odstavení a přejití na allergy care, nevím, jestli mu víc vadila ta pšenice (lepek) nebo mlíko.

To je taky pěkný :) Takže pečeš doma?
Já teď druhý den zkouším NAC ve večerní kaši, ale přijde mi, že i na ten reaguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
13.4.10 12:37

Ne, zatím nepeču. Ale chystám se něco vymyslet, aby nepojídal samý polystyrény.

Jenže ty bezlepkové mouky jsou jakési směsi a toho se taky bojím. Musím ale něco vykoumat.

Přijde mi, že i po kukuřičných křupkách se osypal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek