Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Snad jsem toto téma zařadila dobře. Dneska ráno jsem vstala a strašně mě začala svědět kůže. Vůbec nevím čím by to mohlo bejt
, na žádný alergie či ekzémy netrpím a nikdy jsem netrpěla. Celý den mě to svědí, mám to hlavně na rukách, nohách a trochu na zádech. Kůže je červená a vyskočili mi tam jakoby puchýřky jako když štípne komár. Nemůže to bejt třeba reakce na nějaký jídlo? Fakt jsem to nikdy neměla. Nevíte čím by tomohlo být?Všem budu moc vděčná za případné reakce ![]()
Něco takového mě občas taky potkalo, typicky právě v předjarním období. Tipoval bych na roztoče v lůžkovinách… Problémy vždycky zmizely po intenzivním víkendovém větrání.
Nepoužila jsi nějakou novou chemii v bytě? Nebrala jsi nurofen?
Jo tak me svedi kuze uz tyden. Lytka, predlokti, lokty. Zadna vyrazka, pupinky, nic. Jen cervena kuze, kdyz to drbu. Nova avivaz, krem, mydlo, sampon, praci prasek… ne. Taky nevim, co to je. ![]()
Zkusim vyvetrat ty periny, jak pise Jura. ![]()
právě že ne
uvidím zítra, jestli se to uklidní jinak budu muset jít na kožní, což je problém docela, pže je tady 2× za měsíc a z toho 1× vypaluje bradavice. To bude zase noc ![]()
Ještě drobnost: když přiletěly vlaštovky, začali mně do pokoje lézt roztoči o velikosti přes 1 milimetr - vlaštovky jsou jejich přenášeči. Takže jsem se časem (proti svému pacifistickému přesvědčení) naučil shazovat budovaná hnízda a bránit jim v hnízdění ve výklenku okna. Hned bylo trochu víc klidu…
Ještě drobnost: krátkodobě pomáhá natřít svědící pokožku ALPOU nebo propolisovou tinkturou. Vlastně čímkoli lihovým…
Tak to zkusím. Já právě kosmetiku nevyměnila krém, šampony, sprcháč, aviváž atak používám pořád stejný. Hm asi taky zítra vyvětrám ty peřiny, pže to není možný, abych měla takový pupeny jen tak, strašně to svědí ![]()