Ekzém a moře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
441
11.4.10 19:58

ekzém a moře

Moc poprosím jakou máte zkušenost u ekzému s mořem???Chceme jet letos poprvé s dvouletou dcerou skrz její silný ekzém.Alergolog řekl bud červen a nebo září?Můžete mi poradit a napsat jakou máte zkušenost,jaký termín je lepší???A co všechno s atopikem si vzít???A jestli je nejlepší Chorvatsko????Moc děkuji za rady? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2977
11.4.10 20:04

Pro mě bylo moře hrůza, koupala jsem se jen 2× a pak už jsem do toho nemohla vlézt a ekzém se shoršoval a já dovolenou jen přežívala.
Ale asi to bylo spojené s tím sluncem, možná kdybych byla od začátku jen ve stínu nebyla by ta sůl tak agresivní,ale kdo ví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
11.4.10 20:11

Tak s atopikem bych jela určitě Chorvatsko. Protože písek je na to nic moc. Lepší je září. Počasí bude srovnatelné s červnem, ale voda teplejší. Kromě vyjímek, třeba vloni jsme zažili hezky teplou vodu i v květnu a jednou v září zase studenou. Ale to je málo pravděpodobné. Pro atopiky je nejlepší 3 týdny, ale min 2. První týden se to spíš zhorší, druhý se to začne lepšit a třetí na doléčení. Ale chápu, že je to náročný. My tam byli i 4 týdny v kuse a to se tam střídal se mnou manžel a rodiče. Ale nevím, jak silný atopik drera je. Náš kluk to neměl zas tak hrozný, měl to pod kolenama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.10 20:39

Určitě začátek září. Moře je ještě teplé, teploty už nejsou tak vysoké.
A co solná jeskyně, ta vám nepomáhá?

• Citovat
  • Upravit
441
11.4.10 20:49

Solnou jsme absolvovali, a to v začátku ekzému,ale bohužel bez výsledku :-( .Zkoušela jsem i koupele v soli,to bylo docela fajn a pak jsem ji hned natíral těl.mlékem s minerální solí,ale strašně plakala,že ji to bolí(ale zdálo se mi,že ji pomáhá,že se ekzém zatahuje),ale bohužel strašně u toho plakala.Sice asi tak 15s,ale do ted když ten krém vidí,tak strašně plače.Takže jsem ho přestala natírat.Má velmi citlivou kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
11.4.10 20:51

Nasi male to vubec nepomohlo, byli jsme 14 dni v Chrovatsku v oblasti, kam jezdi i morsky konik z VZP s atopickymi detmi.
Ale jedeme zas, aspon se ji to nezhorsilo, kdyz uz to nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
11.4.10 21:55

Ahoj,
tak my jsme s Kubou byli u moře 2×.
2× v Řecku - Zakynthos,Korfu.
Obojí má písečnou pláž. To že se ekzém zhorší je jeho normální chování (mi bylo dr. vysvětleno) po dvou dnech pobytu se osypal naprosto drsně… a pak se to zlepšilo do naprostého hladka a vydrželo to půl roku!!!
s sebou si vzít - kvalitní opalovací krém pro citlivou pokožku (biodermu,Vichy,Avene…) a mazání,které běžně používáte. POZOR - některé opalováky na alergickou pokožku vysušují,proto je dobré dítě nejprve namazat něčím mastným…
No a pak klid, pohodu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
11.4.10 22:21

My jsme byli s malým v jeho 15 měsících v Bulharsku, první tři dny mu ekzém vylejzal a zhoršoval a odjížděli jsme po 11 dnech, kdy se mu to ztratilo a zůstali jakoby vyžrané bílé fleky, ale ekzém pryč :-) Byli jsme v druhé půlce června..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek