Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminy, chystám se na,,čistku domácnosti,, a chtěla bych Vás poprosit o radu jak nato? Včera jsem vytřídila a zredukovala kosmetiku v koupelně, dnes jsem vyhodila staré oblečení, boty a rozbité hračky. Napadá Vás ještě něco, jak by se dal vyčistit byt od zbytečností? Tak aby mi vzniklo doma více místa…co je podle Vás zbytečné. Nevím, co bych ještě zredukovala.Jak tohle děláte Vy? ![]()
Nemám ráda takové to: Co když se to jednou bude hodit, nerada syslím ![]()
Kuchynska linka, tam se najde blbosti, zkontrolovat zasoby potravin, zda nejsou prosle.
ALe tak o moc vic mista ti asi nevznikne, jen o tom, co uklidis mas vetsi prehled, zacnes vyuzivat i zapomenute veci a pouzivane veci mas kam dat. Takto uplne stejne prober spizirnu, knihovnu, kuchynskou linku…
Nedavno jsem se pokousela o neco podobnyho bohuzel jakmile se do toho, zacal, zapojovat pritel slysela jsem porad to se hodi, to este potrebuju a nakonec sem vyhazela sotva pulku z toho co sem chtela
a to este doted slycham, kdybys to nevyhodila urcite by se mi to ted hodilo ![]()
@Kriss Tina já jen když není doma
a dětem jsem probrala hračky, když je měla babička venku
jinak by to nešlo.
Kuchyň a zásoby - dobrá rada díky ![]()
Co se mi bude zdát ještě O. K. hodím to asi na inzerát daruju za poštovné
až proberu sklep toho bude jééééje… ![]()
@Kriss Tina U takových věcí nesmí chlapi být
Samozřejmě manželovy věci nevyhazuju, ale jinak uklízím, když není doma, protože to je samé „Ta konzerva je prošlá jen dva roky, tomu nemůže nic být“ ![]()
Jinak jestli máte komoru, nebo úložné prostory třeba v posteli, na skříni a pod. to je ráj pro krámy.
základní chyba začátečníka!! ![]()
Takovéto akce dělám VŽDY, když manžel není doma!! ![]()
Bože, těch krámů, co jsem „tajně“ povyhazovala (mám naštěstí blízko kontejnery..)…a NIKDY si na nic nevzpoměl, že by chtěl/potřeboval!!! Vždycky si říkám, že to nebo ono jsem mohla klidně vyhodit ještě dřív!! ![]()
@Akivasha já si právě říkám, na co mám mít 7 Vánočních ubrusů, stačily by dva, ale které vyhodit a které nechat
to je ono…pak je toho doma zbytečně moc nikdo to nikdy nevytáhne ven ale hlavně že je to někde zašité a zabírá to místo ![]()
Já nevyhazuju jen zničený věci, potrhané oblečení. Řekni si, jestli opravdu potřebuješ 30 triček, desatery boty, šestery záclony atd atd. Já čas od času chytnu likvidační náladu a lítá všechno. Třeba se mi tu x let válel svícen (několik), věděla jsem, že jich je moc, ale bylo mi lto to vyhodit. No a jakmile přišla ta nálada, letělo všechno zbytečný. Každej košíček, krabička atd. Neboj, ono se to zase vrátí zpět jen v jiný podobě, takže už očekávám jarní likvidaci. Zřejmě nás čeká stěhování, tak to pak bude velmi radikální.
Papíry, výpisy z účtů starší rok, časopisy, určitě staré kuchyňské zásoby, navíc prošlé, recepty, které stejně někde leží bez povšimnutí v šuplíku, jinak asi nic. Jinak se říká, co rok nepotřebuješ (nenosíš, nepoužíváš) to by se mělo dát pryč ![]()
A nejlepší na čistku domácnosti je stěhování
- nedávná zkušenost..
Tak čistka se dělá nejlíp-špajzka, ložnice skříně, koupelna, kuch. linka a hůra
.A zásadně bez chlapa, když jsou prázdné popelnice-ideálně 1 den před vývozem popelnic a ještě zasypat popelem.
Vlastní zkušenost. Kdyby to chlap vyděl tak vše potřebujeme a když nic nevidí tak mu nic nechybí. ![]()
@isp já dneska otevřela skříně a co nenosím nějakou dobu nebo se mě nelíbí tak to šlo.
Já dodnes poslouchám, že jsem manželovi vyhodila kameny
Neměly svoje místo, žádná výstavka (naštěstí), prostě tu jen někde byly a jak se mi dostaly pod ruku, letěly.
Před chvílí jsem otevřela manželův šuplík se spodním prádlem a řekla jsem si, že tolik ponožek a trenek nelze unosit. Zhruba třetinu trenek (stav OK) a ponožek jsem dala do tašky a zítra to hodím na charitu. Zítra bych se mohla vrhnout na jeho kostkovaný flanelky, který tu musej bejt, i když je nenosí ![]()