Čistka domácnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30965
9.3.15 17:11

A jeste pri trideni obleceni zbyvajici kousky povinne vyzkouset. To clovek kouka, kolik veci mu je malych (viz. tricka, ty se da ledku srazi neuveritelne) a hned je mista zase vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
9.3.15 17:13

Tak já takhle dělám čistku teď, žijeme v konzumní době a člověk se asi neubrání nakupování novějších věcí. Já likvidovala skleničky a hrníčky, používali jsme max. třetinu, ale nevyhodila jsem je. Nabídla jsem je do místní hospůdky a hned po tom sáhli a moc mi děkovali. Včera jsem se pustila do spíže, vyházela jsem prošlé věci a dneska jsem se pustila do plastových misek, těch mám taky pěknou hromadu :roll: Něco šlo jako miska na kočičí žrádlo a zbytek nekompromisně do plastů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
9.3.15 17:16

@Mama11 My se budeme stěhovat za měsíc, dva a už se těším, kolik věcí se nenápadně někde „poztrácí“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
9.3.15 17:20

@Akivasha Tak hlavně pozor na ztracené věci, které ovšem potřebovat budete, my se stěhovali před dvěma měsíci a dodnes občas něco postrádám a nenacházím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
9.3.15 17:24

Oblečení… toho mám vždy haldu. Buď mi to už není, nebo to prostě nenosím.
A hlavně uklízím, když chlap není doma, jelikož jemu se hodí furt všechno a ve finále na to rok nesáhne :roll:
Pak spousta věcí nepotřebných se najde v kuchyni… a jednou za čas uklízím i místnost, takzvanou technickou, kde se taky nasbírá spousta krabic, blbostí a zbytečností.

• Citovat
  • Upravit
10461
9.3.15 17:33
@Gerberka píše:
@Kriss Tina

základní chyba začátečníka!! ;)

Takovéto akce dělám VŽDY, když manžel není doma!! :palec:

Přesně tak :-D. taky jsem nedávno dělala generální úklid včetně komory, kde má věci chlap. Vyhodila jsem toho tunu a jemu řekla, že jsem mu „uklidila v komoře“. Byl spokojený, v tom binčusu ani nevěděl, co všechno tam měl.
Vyhazuju podle pravidla „leží to tu už dlouho, doteď jsme to nepotřebovali, tak to poletí“
Jinak se mi na vytvoření místa ve skříních velmi osvědčily vakuové pytle. Ne všechny sice vydrží, ale aspoň to do skříně lépe nacpu a vyplním prostor. Mám jich více druhů, ale nejlepší jsou asi z Tchiba, z toho, co mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.3.15 17:48

Kuchyň, špajzka - jestli máte, a hadry a hadry :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
9.3.15 17:52
@isp píše:
@Akivasha já si právě říkám, na co mám mít 7 Vánočních ubrusů, stačily by dva, ale které vyhodit a které nechat :zed: to je ono…pak je toho doma zbytečně moc nikdo to nikdy nevytáhne ven ale hlavně že je to někde zašité a zabírá to místo :cert:

Tak je daruj, beru :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
9.3.15 17:54

Také se začínám chystat na generální úklid a to bude lítat :D Od půdy až po sklep :dance: Asi mám doma výjimku chlapa, ten je na vyhazování expert. Hlavně v oblečení. Vše povyhazuje a pak chodí, že nemá co na sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
9.3.15 17:57

Jinak pokud se bojíte vyhazovat je tu ještě něco takového, zatím jsem to nezkoušel.
 http://bazarobot.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
9.3.15 17:58

Holky pls, pokud máte nějaké masivní sklo tak beru :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
9.3.15 17:59

Já mám pravidlo úplně stejný jako babička @donaga . Co se za poslední rok nepoužije, nepotřebujeme. Vždycky, když nad něčím stojím a nejsem si jistá, použiji tuhle formulku a je rozhodnuto. Dělám to léta, funguje to a ikdyž mi to lecky připadalo nemožný, ještě mi nic nechybělo.

Ješzě mi hodně pomáhá, když je s těmi věcmi možné něco dalšího podniknout,. Osvědčilo se mi lepší kousky dávat na sídliště ke kontejneru, obvykle když jdu s další várkou už tam nic není :D

no a že nesmí být doma chlap a děti, to je jasný. výjimku doma nemám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
9.3.15 17:59

Beru to doma skoro kazde jaro, pokoj po pokoji, kazdou policku a skrinku a kazdy rok seto v o najde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
9.3.15 18:16

Ja nedavno uklizela balkon, kryz byl manzel v praci…mel tam opravdu nepotrebne veci…tak jsem to vyhodila do popelnice…no kdyz prisel, sel vyvencit psa a se smetim…to bylo reci co jsem mu vse vyjazela…malem to donesl zpatky a do dneska to mam na taliri, tak nato taky bacha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
9.3.15 18:34

Časopisy, staré kabelky, „talismany“, kuchyňské formy co se nepoužívají, staré hrnce, co iž dosloužily, koření co se nepoužívá…

Hlavně to staré obleení nebo i to, co prostě třeba 2 roky už nenosíš..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný