Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj.
Nepíšu ani anonymně, vlastně ani není důvod. Je to už několik týdnů, co na sobě pociťuji falešné příznaky těhotenství. Podotýkám, že v žádném případě NEMOHU BÝT TĚHOTNÁ spím s partnerem pouze s kondomem a nikdy nemáme pohlavní styk bez kondomu a to už po dobu roka (přecejen si další škvrně dovolit nemůžeme, tak není třeba riskovat).
Mám naprosto identické stavy, jako jsem měla třetí měsíc v těhotenství (možná ten čtvrtý, přesně si nevzpomenu).
Začíná to ranní nevolností, která někdy trvá celý den, jindy odejde během hodiny, jsem slabá po celý den, unavená, plačtivá, občas se směji, jindy mě rozpláče kdejaká hloupost, mám návaly. O to horší je, že mám dokonce i tvrdé prsa - necvičím
, bolesti, píchání v podbřišku (MS mám normální, pravidelnou)jako v těhotenství. Dokonce mám zvláštní chutě. Dělala jsem si i test - pro jistotu, i když jsem věděla, že těhotná být nemůžu, jedině snad s duchem. ![]()
Nezměnila jsem ve svém životě nic, vlastně ani nemám z čeho mít stresy, také jím relativně zdravě, nepiji téměř žádný alkohol, nekouřím,..
K doktorce se samozřejmě chystám v pátek, ale stejně mi je to divné takový stav. Přítel mě moc nepotěšil, ten si ze mě ještě utahuje, že jak měli doma fenku, tak ta měla také falešnou březost
![]()
Jediná 100% antikoncepce je abstinence. Těhotná být můžeš i když pravděpodobnost bude malá ![]()
Naše fenka to měla pravidelně, někdy i s mlíčkem.. No ber to z té lepší stránky, máš 5 měsíců do porodu
![]()
@Maculinka tak jako s fenkou- ubrat vodu, sebrat hračky…
Ne, to byl pokus o blbý vtip. Myslím si, že budeš mít nějakou hormonální nerovnováhu. Musí to být fakt nepříjmené a divím se, že to dáváš už několik týdnů. Snad ti dr bude umět rychle pomoct ![]()
Edit: Ještě mě napadlo, že můžeš mít i cystu ![]()
Jednou jsem viděla telenovelu, ve které byla těhotná panna
šla na prohlídku a omylem ji uměle oplodnili ![]()
@Kakika Já to právě neměla moc času řešit, přirovnávala jsem to učení ve škole, že jsem nevyspaná a do toho syn mi moc nespal. Jenže jak se obojí uklidnilo a ty příznaky trvají i další dva týdny potom, tak jsem tomu začala věnovat pozornost.
Moje mamka si zase myslí, že mám panickou hrůzu z toho, abych nebyla těhotná - což je pravda, protože si to nemohu dovolit a na potrat bych nikdy nešla. Ale abych z toho měla takové problémy, kdy si moje tělo bude myslet, že těhotná jsem, tak tomu se mi zas věřit nechce. To už by muselo trvat od narození našeho syna. ![]()
@Maculinka tak z nervů by to asi taky možné bylo, ale proč by jsi se zrovna teď bála víc než třeba před půl rokem
Podvědomí umí taky hezky potrápit. Ale spíš bych to asi tipla na nějakou tu cystu nebo hormony. Uvidíš, co na to dr. Běž tam co nejdřív ráno, protože nejspíš bude odebírat krev.
@rebeccca
ty jo to si pamatuju!!! A nakonec se s dárcem vzali
![]()
@rebeccca píše:
Jednou jsem viděla telenovelu, ve které byla těhotná pannašla na prohlídku a omylem ji uměle oplodnili
Omylem umele oplodnili jo
ovsem to musel byt velmi kvalitni a hodnotny porad ![]()
Příspěvek upraven 21.01.14 v 11:13
@rebeccca Viděla jsem jen jednu telenovelu v životě a to byl Divoký anděl. Jenže jak to viděl táta, okamžitě mi to zakázal. Vlastně už ani nevím proč, co na tom shledával tak divného, bylo to ještě na ZŠ ![]()
@Denis11 to byla nějaká telenovela
ale šílená, jak všem vysvětlovala, jak je možné, že je těhotná ![]()
@Maculinka
teď když to občas jede v televizi tak taky nechápu jak jsem se kdysi mohla dívat..
ale já měla ráda Rosalindu ![]()