Citlivé miminko

11.10.24 20:34

Citlive miminko

Ahoj,
Mam devitimesicni dceru a uz od zacatku to s ni neni jednoduche. Sestinedeli bylo peklo na zemi, ale casem se to zacalo zlepsovat. Byla hodne plactiva, prvni tri mesice bud spala nebo brecela. Pak se to zlepsilo, a dneska uz si celkem i sama vyhraje a place uz neni tolik. Nicmene jakkakoliv zmena ji rozhodi, nema rada cizi prostredi, vse co ji je neprijemne, nebo co se ji nelibi, tak dava hned najevo hysterickym placem. Zaroven resime trochu opozdeny vyvoj, chodime na fyzio, ale i tam je to o nervy, zacne v podstate vriskat hned od zacatku, clovek ji polozi na podlozku, tak chvili kouka, nikdy nic nepredvede, jen pozoruje nebo zacne brecet a uz neprestane. Takze hodina probiha tak, ze ukazuju videa a fyzio mi to pak ukazuje na panence, mala je jinak hystericka. Pak chodime na plavani, tam taky jakmile ji polozim a chci ji prevlect, tak zacne brecet a uklidni se az kdyz ji vezmu. Na hodine obcas spolupracuje, ale spise protestuje. Az na konci hodiny si zvykne, ale pak je zase vyrval u prevlekani. Po hodine jdeme jeste do detskeho koutku a tam uz je v pohode a i si vyhraje. Je to povahou, je proste vic citliva, mate nekdo zkusenost s podobnym mimcem, a je sance ze z toho vyroste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76526
11.10.24 20:38

@Petronela8523 tak na fyzio je asi nutné chodit, to chápu,
ale proč s takovým dítětem chodíš na sílu a na moc do plavání a do dětského koutku? je to mimino, není povinné s miminem obrážet kroužky, když to mimino nedává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.24 20:44

Nechodim s ni na silu, zacaly jsme chodit, protoze jsem myslela, ze by ji to mohlo pomoci. Mela slabsi svaly. A v detskem koutku je spokojena a vyhraje si, jak pisu. Tam uz ji nic nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4609
11.10.24 20:59

Jojo, takovy byl nas syn, vsechny krouzky jsem vzdala, nestal o to a byl to akorat stres pro nas oba. V podstate od jeho 7 mesicu do cca roku a pul se na nej nikdo cizi nesmel ani podivat, nedej boze na nej promluvit, hned rval. Cizi prostredi, zmeny, cizi lidi.. vubec to nedaval. Navstevy na fyziu probihaly uplne stejne jak u vas :lol: Bylo mi to dost lito prvni mesice, kdyz jsem videla, jak si na plavani ci jinem krouzku deti spokojene hraji a jejich mamy maji alespon sanci se seznamit s ostatnimi a ja jsem porad mimo kvuli synovi.. ale pak jsem si rekla, ze ho proste musim brat takoveho, jaky je a neresit ostatni deti a jejich povahy ;)

Synovi je ted 3,5 a je to daleko lepsi. Stale je takovy citlivejsi na vse (treba akce s hlasitejsi hudbou ci vetsim poctem lidi mu vadi) a potrebuje mit svoji rutinu a rezim ;) Do 3 let byl hodne uzavreny vuci vsem, za posledni mesice ale neuveritelne dozral, skolku zvlada uzasne, veskere lekare a zubare take, ani jsme necekali tak velky obrat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.24 21:10

@Luminance Tak to je super, ze z toho takhle vyrostl. Ja netrvam, na tom ze tam budeme chodit, jen jsem ji tak chtela socializovat (v mem okoli uz maji skoro vsichni starsi deti) a pomoc jejim svalikum. A jak pisete, taky mi je to taky trochu lito, kdyz pozoruju ostatni spokojene deti, co kdyz jim instruktorka vyleje vodu na hlavu, tak maximalne zamrkaji 😁 U dcery si na to ani netroufla 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí