Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja chodila/jezdila hodně odpoledne. Výlety, parky, procházky, houpačka na hřišti, známí, příbuzní.
krmit labutě. A teda rozhodně to nebylo na hodinu pokud jsem jo někam jela.
Doma
jsme malovali třeba na krabice.
Míčky nebo kuličky z alobalu házet do krabice.
Ja s nim tedy chodila ven, casto nechtel sedet v kocaru, tak jsem ho nekde vysadila a zabavil se lezenim a zkoumanim okoli, v lese, na hristi.. ve meste zas sledoval tramvaje, popelare, vecer ho bavily lampy a svetylka.. obcas herna. Tolik hodin doma by nebavilo ani jednoho z nas ![]()
Prvni syn presel na 1 spanek az nejak mezi 17.-18. mesicem, druhy zacal prechazet ve 13 mesicich
Příspěvek upraven 06.10.24 v 20:24
@Anonymní píše: Více
děláš to dobře a děláš toho pro něj dost, já bych šla ven ještě po obědě než se pořád plácat v bytě
Za mě toho je dost. Obě moje děti přešly na jeden spánek mnohem později. Dcera kolem 20 měsíců, syn v 17 měsících.
My byli pořád venku… dceři nevadil kočárek.. občas jsem ji vytáhla. Ale my byli venku i 4-5 hodin denně… něco dopoledne, odpoledne. Hráli jsme si společně mín jak ty.. doma se spíše dcera zabavila sama… já dělala co jsem musela a jinak byli spíše venku tak nějak.
A jeden spánek už měla kolem 10m, a v necelých dvou už bez denního spánku.
Hřiště, plavání (cachtani ve vodě spíš by se tomu dalo říkat
), odrážedlo, dětské kavárny, kostky doma, prudil psa
myslím, že to máte pěkně různorodé ![]()
Byli jsme dost venku. Hezky softshellovou kombinézu a lozil si v trávě/na písku. Kromě toho taková ta klasika krmení zvěře (kačeny, prasata, ovce). Já bych možná být tebou zvážila plavání/bazén. My jsme v tomto věku nechodili, protože byl covid.
Na jeden spánek přešel cca v 15 měsících.
Také jsme byli hodně doma, já úplně nemusím nekonečné běhání venku. Jinak jsem ho prostě dala na zem a on tady různě zkoumal, koukal, co dělám já, zkoumal hračky atd. Mezitím jsme jedli, kojili, přebalovali, chvíli si pohráli, chodili ven, na nákup, na plavání, občas jsme někam jeli. Prostě normální život. Snad nikdy jsem s ním dvě hodiny neseděla a nečetla knížku.
Ahoj maminky,
ja vim, ze je to individualni. Co delate s vasimi miminky cca 8-12 mesicu, co jeste nechodi? Mam 10 mesicniho kluka a vlastne nevim, co s nim cely den moc delat, tedy jak ho zabavit, prijde mi to pro nej dost jednotvarne. Nejde ani tak o me, ja jeste u toho pracuju (pro rypalky v dobe, kdy spi/vecer, nebo kdyz je hlidani), takze ja se celkem zabavim a ty dny mi dost utikaji, ale rano vstavame celkem brzo a uz od rana je mezi svyma hrackama (hrajeme si) cca 2-3 hodiny, mezi tim dame snidani, svacu, na cca hodku do kocarku, kde spi, pak obed, pak opet cca 2-3 hodky hracky nebo ruzne neco po byte, pak opet spi cca hodku a pak zase hracky/po byte. Nekdy jdeme na vylet o vikendu, 1× tydne na plavani a 1× tydne chodime na takove cviceni pro prcky. Obcas se vidim s kamaradkama, co maji vetsi deti, obcas tu ma pribuzne, obcas ja jedu za pribuznymi. Hraju si s nim ruzne, koukame i na knizky, skaceme na mici, blbneme, zabavi se chvilku i sam, ale prijde mi, ze doma travime hodne casu a ja moc nevim kam bych ho jako mela brat, jak zabavit, obzvlast ted na podzim a v zime. Zkuste hodit nejake tipy, vase dny? Delam toho pro nej dost? A kdy vase deti presly ze 2 spanku na 1 odpoledni?
Diky