Dýchání novorozence prosím o radu

Anonymní
5.10.24 19:52

Dýchání novorozence prosim o radu

Ahoj holky, mam novorozeňátko a zdá se mi že občas dýchá rychleji. Občas zpomalí
Občas se mi zdá jakoby nedýchal vubec.
Je na monitoru dechu kde svítí zelené tlačítko bliká jednou pomaleji pak rychleji pak treba uplne maličkou chvilenku ne.
Doktoři říkají ze he to v pořádku. Ale bojím se 🫣
Treba se mi to jen zdá. Přeci jen jsem maminka jen 4 dny. 🫣 :smiling_face_with3_hearts:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1863
5.10.24 20:04

Syn tohle dělal taky…taky jsem z toho byla hotová. Hlavně jak rychle, když byl vzhůru, dokáže dýchat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11840
5.10.24 20:09

Nejhorší je smrt z vyděšení…hlavně klid matko…taky nedýcháš pořád stejně…monitor dechu máš tak se uklidni a když spí tak si taky chvilku dachni a hlavně to mimino tak nepozoruj nebo se z toho za chvíli zvencneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5717
5.10.24 20:22

Monitor dechu pracuje tak, že snímá ten pohyb. To, že to někdy bliká pomaleji neznamená, že je tvoje dítě v krizi, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13762
5.10.24 20:29

Neboj, to je normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
5.10.24 20:33

Novorozenec dýchá 40-60 nádechů za minutu. Pokud by to bylo výrazně jinak, řešila bych s lékařem, moje novorozeně dýchalo 100 (trvale) a byly z toho RS viry a hospitalizace, ač jiné příznaky nebyly, takže já tohle úpln nepodceňuji. Ale jistá nepravidelnost je asi celkem normální. Se čtyřdenním drobkem vás asi každou chvilku čeká návštva u pediatra, tak se poptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
5.10.24 20:49

Taky jsme to tak meli. Moje mamka taky vydesena ze hrozne rychle dycha, ale vzhledem k tomu, ze mam deti brzo po sobe tak vim ze je to normalni. Nicméně tady na emiminu ti nikdo nedokaze rict, nejlepe poznas ty jako mama jestli je to normalni nebo uz za hranou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.24 21:50
@vabarbora píše: Více

Jako asi je to normální. Neni to úplně nějaký extrém. Jen mě to vyděsilo. I to jak vlastně nevidím ze dýchá. Treba sekundu. Ale pry to tak ty miminka maji. Všechna vyšetření ma v pořádku. Tak to budu citlivá jen ja :think: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14726
6.10.24 06:56
@Anonymní píše: Více

Z sekundu nedycha, je v poradku. Jak tu bylo psano, novorozenec ma 40 - 60 nadechu za minutu. Pri tech 40 ma mene nez 1 nadech za sekundu. Mne se deti kolikrat nenadechly 5 sekund. A i to bylo v poradku, resp. nevidela jsem na to nic k reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí