Vyplakáváni dětí/miminko pláče

J71
12
3.10.24 17:32

Vyplakavani deti/miminko place

Dobry den, predem se omlouvam za vycerpavajici prispevek.
Rada bych smerovala dotaz jiz ostrilenym matkam…

Mam momentalne mesicni miminko, holcicku.
Po prvni tydnu zacala hodne plakat, dozaduje se prsa.
Dudlik samozrejme odmita - pokoupili jsme snad 10 znacek - jediny BIBs je ochotna velmi zritka dat do pusy, vetsinou ale dela takove obliceje, ze se davi, ze je to nechutny nebo zacne rovnou brecet.
S prsem to zacina byt problem, bradavky mam uplne na maderu - koupila jsem si po x mastickach stribrne kloboucky, ale zadna slava.
Kdyz si ji dam k prsu, vidim ze se koji tak 15-30 minut, pak uz mi prso jenom zuzla, nekdy i primo dela blbosti na prsu - vsakne bradavku a silou cukne.
Kvuli tomu ze breci, tak ji nechavam na prsou i 3 hodiny v kuse, stridam ji z jednoho na druhe - dokud neusne. Pak zkousim do postylky, kdyz se probudi tak znovu.
Mam ji na prsou pri vsech cinnostech, pripadne si ji cloumam ubrecenou v ruce.
Jsem s ni momentalne sama, v garsonce nad rodicema.
Dodelavam bakalare (studium dalkove).

Hladove mleko nemam, pribira i 250g tydne. Zacpou a prdikama netrpi, i tak jsem uz jednou nasadila Biogayu.
Pres den vetsinou usne jenom s prsem v puse, ale nespi dlouze, a pokud ji dam do postylky, tak zacne do 10ti minut brecet.
Spinka docela hezky v kocarku, kdyz jsme venku a jezdime.

Nekdy to na ni prijde (jednou denne aspon) a breci/vzteka se primo na prsu.

Kvuli skole zacinam byt trochu nervozni, musim zacit pracovat na projektech a zatim jsem jenom vyflusana parkrat na neco koukla v noci, az kdyz se mi povedlo udelat domaci prace, co mi stoji.
Moje mamka je starsi generace a radi mi ji nechat vybrecet, nechat ji bejt… ze ji akorat delam saska a sama jsem si ji naucila, ze me ma jako dudlik.
Behem dne se stane, ze to vzdam - dojdu si na zachod/ najim se nebo obhospodarim zvirata (jenom slepice a kraliky)… a necham ji plakat, ale mam z toho silenej pocit potom, protoze mi prijde na to strasne jeste mala…
Pak jsou i situace, ze zacne treba brecet po x dobe dlouheho kojeni a nespi, tak se mi vzteka a breci mi na hrudi.
To se sni pokousim hopsat, zpivat, ukazovat byt, menit polohy… ale jeste to nemelo nejaky dlouhodoby uspech - skoncili jsme stejne u prsa.

Na druhou stranu jsem prvorodicka a dost nezkusena s detma. Partner je v zahranici a je to slozite mezi nami.
Mela jsem i hodne stresujici tehotenstvi (rozchod s partnerem, muj tatka mel mrtvici a ochrnul, stehovala jsem se dost narychlo po dlouhe ziti v zahranici)… a porod taky nic moc - rikam si, zda v tom neni souvislost..

Vy co mate uplakane deti, jak jste to resili s miminkama? Preslo to nekdy?
Jaky mate nazor na vybreceni?
Meli jste i tezke tehotenstvi/porod?

Dekuji za to, ze jste docetli az sem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3323
3.10.24 18:01

Nikdy bych miminko nenechala vyplakat. Je malinká, chce být s tebou. Já nosila v nosítku. Syn tam strávil téměr celé první tři měsíce. Já měla volné ruce a on spokojeně spal. Dokonce jsem seděla, pracovala na pc a on spal v nosítku. Jak se blížil třetí měsíc a začal se zajímat o okolí, tak nějak sám odpadl, vydrží na mě koukat, hrát si i chvilku na dece. S kojením neporadim, protože jsem kojila jen 2 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
3.10.24 18:13

@J71 toto je bohužel úplně normální a obě svoje děti jsem měla permanentně na prsu, neodložitelný!…Nespaly ani ve své postýlce, protože se furt budily…na vyplákání bych neměla nervy, nechtěla jsem aby si moje dítě zvyklo na to, že nemá cenu brečet, protože nikdo nepříjde, ale nemysli si, že jsem nikdy neměla sto chutí to udělat. Tvoje situaci ti nezávidím, nedokážu si moct představit, ten první půl rok nějak skloubit se školou nebo prací, asi by mi z toho švihlo…Nemůžeš, třeba na chvilku pozastavit studium, než si to všechno sedne? Neboj ono se to všechno nějak zajede a bude to lepší, jen to chce čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
3.10.24 18:19

Já bych zkoušela nakojit, sebrat prso ale nosit, chovat. Po nějaké době zas nakojit a sebrat prso a chovat. Až řve u chování, nenechávat vyplakat v postýlce. Ať ví, že ji neodložíš, ale taky že prso není na žužlání. Ty bradavky to nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
3.10.24 18:21

Miminko je normální, chce být u tebe. Pokud spí v kočárku, je potřeba vozit. Dal bych zkusila šátek/nositko. A kojila a kojila. Určitě bych nenechala miminko brečet, proste chce svoji mámu, na tom není nic špatného, miminko se nedá rozmazlit. Na vychovavani bude času dost. Co se školou neporadím, nejde nějak pozastavit? Popř. nechat vozit babičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
3.10.24 18:36
@Okta píše: Více

Souhlasím. Miminko si z mámy udělalo dudlík. Nevidím pointu v tom mít dítě nonstop na prsu s tím, že bradavky jsou krvavé a máma chronicky nevyspalá a otrokem dítěte.
Dítěti neuškodí, když bude odložené v postýlce. Určitě bych k němu chodila, pohladila, dala pusu, pomazlila, ale zase odložila. Dítě se postupně naučí, že nebýt přilepené nonstop na mámě není životní tragédie. Děti jsou chytřejší, než si myslíme a nás rodiče, obzvláště nás mámy, si umí pěkně vycvičit. Teď jde o to, jestli si to ty mámy nechají líbit a jestli role neotočí, tj. že začnou své dítě vychovávat už od narození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
3.10.24 18:38
@Hojuza píše: Více

„Pokud spí v kočárku, je potřeba vozit.“ Jinými slovy otročit, jak miminko skáče (tedy pláče). Nesouhlasím. Dítě může spát i jinde než jen v kočárku. Jen jde o to naučit ho to, být důsledná a nepolevit. A rozhodně to není necitlivé vůči tomu miminku. Ostatně, přijdou dny, kdy počasí ani vození v kočáru nedovolí. A co pak, dítě bude celý den bez spánku?? To přeci není řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
3.10.24 18:53

Nemáš možnost ost mít kocarek v bytě? Syn přes den spal v kočárku. Bylo období, kdy jsme museli jenom vozit. Většinou ale stačilo jenom udyndat venka/v bytě a spal. Když se budil, tak jsme zase udyndali. Syn je tedy od narození na UM.
Jenom když byl vyspali, tak měl klidnější spánek v noci. Ale stalo mi to za to cca 1 měsíc nachodit i 30tis kroků. Měla jsem aspoň vyspinkane hodné miminko. Ale chápu, že to na všechny neplatí.
Ono zase od 3m potřeboval zakrýt výhled a od 5m potřebuje na spaní tmu (takže kočár máme přikrytej zatemňovacím závěsem).
Synovi je teď skoro rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
3.10.24 19:08
@Sunlight515 píše: Více

To je absolutní kravina. Asi to do tebe zasadil stejně studený odchov, jaký tady propaguješ.

Lidské dítě je mládě primáta. Je geneticky naprogramované k přítomnosti dospělého člověka, je naprogramované k nošení, k tomu, aby na tom prsu bylo i mimo nějaký hlad. Do hnízd svoje mladé odkládají králíci nebo kočky, ale fakt ne primáti, ti svoje mladé mají takřka neustále u sebe. Mládě primáta naprogramované k tomu, že odložení znamená nebezpečí (že ho sežere predátor). Pokud měsíční dítě samotné v postýlce řve, řve strachy o svůj život. Měsíční dítě není vyčůrané a nikým necvičí, měsíční dítě má prostě potřeby a pláč je jediný způsob, jakým umí komunikovat. Chlap ti taky lásku dávkuje, zavře tě do klece a chodí pomazlit jednou za čas?

Odložit do postýlky a chodit dávkovat lásku snad nou koment. Kdyby ti někdo řekl, že v LDNce nechávají bezmocného stařečka zoufale plakat v posteli strachy nebo studem nebo čímkoliv a jen za ním občas přijdou, tak se poděláš do krychličky. Protože tohle by bylo týrání. Když to máma dělá miminku, které je na světě sotva pár týdnů, tak je to podle tebe výchova. Hnus je to, ne výchova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
3.10.24 19:08

Nenechala bych vyplakat, druhou dceru mám bezdudlikovou už přes rok na prsu a spí se mnou v posteli, manžel spí se starší dcerou…doma mi malá spí jen v náručí a dávám jí spát 2× denně ven do kočárku nebo usne v autě, když logistikujeme se starší dcerou…ty jsi žila v zahraničí a školu dělala v Čechách? Nešlo by na rok přerušit a pokračovat, až se společně zaběhnete?

• Citovat
  • Upravit
6118
3.10.24 19:12

Ty seš jak kostka ledu, to je fakt hrozný, co píšeš. Jen, aby ses, chudinko, nemusela snažit naplnit potřeby dítěte, které jsi dobrovolně přivedla na svět. Novorozenec prostě bude šlapat, jak chceš ty, absolutně nezájem o to, co potřebuje on, co? Víš, že při takovém odloženém pláči o samotě se kojenci (prokazatelně, říká se tomu „neurověda“) vyplavují do mozku extrémní hodnoty stresových hormonů, které mají moc velmi negativně poznamenat jeho vývoj, jeho osobnost, schopnost empatie nebo schopnost navazovat vztahy? Vzpomeň si na to, až budeš v nejlevnějším důchoďáku v okolí škemrat, aby za tebou produkty té tvé mrazivé „lásky“ přišly alespoň na Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35928
3.10.24 19:14

Vybrecet určitě ne. Je malinka, to že chce být pořád na prsu je úplně normální. Nedělá to schválně. V šestinedělí máš jen odpočívat a věnovat se miminku a ne skákat kolem dobytku a školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
3.10.24 19:17

Existuje pojem ctvrty trimestr.
Nenechala bych mesicni miminko vybrecet, vse je pro nej nove a maminka jedina jistota.

Je narozena predcasne? Ze jsi nestihla dodelat ty veci do skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
3.10.24 19:19
@SlečnaDahlia píše: Více

Tvůj názor jsem měla u prvního dítěte. U druhého jsem polevila, u třetího pochopila, že není smyslem rodičovství zničit samu sebe. Děti mám celkem 4 a ani jeden z nich o nějakém studeném odchovu nemluví. Naopak máme k sobě velmi, opravdu velmi blízko a mezi námi je hluboký vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11004
3.10.24 19:22

Měsíční miminko si mámu cvičí? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...