Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
co se Vám nejlépe osvědčilo na praní oblečení pro mimca?
Budu používat i látkové pleny - ty hodlám prát v práškovém fialovém Denkmitu z DM.
Můžu to použít i pro oblečení, nebo je v něm něco, co by mohlo pokožku potom dráždit? ![]()
Jsem teprve budoucí prvorodička, tak teprv zjišťují informace co a jak. ![]()
Díky ![]()
Já měla Frosh Baby a byla jsem spokojená. Aj to mělo příjemnou decentní vůni. ![]()
Jestli to bude dráždit to ti nikdo dopředu neřekne. Já na první hadříky používala lovelu. Pak jsem okolo 3m zkusila normální prášek prošlo to a už jsem miminkovký nepoužívala. Teď je těch miminkovských ještě víc než před 10 lety co jsem to řešila naposledy. Nikdy jsem nebyla ta co kupuje hipp a sensitive a bio přírodní aby to nedráždilo, ale nechtěla jsem v šestinedělí zjistit, že mám vypráno ve špatným prášku a všechno prát znova.
Fialový denkmit je na barevné prádlo, Na dětské prádlo bych určitě použila nějaký šetrný prostředek Baby nebo alespoň ten prášek denkmit sensitive.
Používala jsem pro mimi atopika Denkmit UltraSensitive. Bez alergických reakcích a pral hezky. Prala jsem v tom vše včetně našeho oblečení, aby v pračce nezůstávaly alergeny. Občas jsem přidala Silan sensitive, ale jen zřídka.
FeelEco a Lovela katastrofa. Amway je drahej a taky pere blbě. Batole ještě relativně ujde.
Příspěvek upraven 30.09.24 v 10:59
Já používala prací gel Jelen a když byla, tak Denkmit dezinfekci na prádlo ![]()
Používám Frosh Baby a je úplně super. Kdyby nestal tolik, tak používám na všechno prádlo. Máme i prikrmy a skoro všechno vypere
Já jsem léta používala gely Denkmit, zelený na bílé prádlo, fialový na barevné, zkusila jsem i černý na černé, ale po narození dítěte jsem začala všechno postupně prát v Persilu sensitive. Krásně voní, pere dobře a cenově vyjde stejně, když se koupí v akci. Dítě naštěstí nikdy nemělo reakce na ty denkmit gely, ale mě ten Persil voní víc ![]()
Měla jsem lowelu a úplně na začátku FeelEco(na oblečení, pleny)
Tieraverde. (Deky, povlečení, podložky)
Pro dceru do půl nebo 3/4 roku jsem měla Lovelu. Pak prošel práci prášek i aviváž pro nás, tak jsem to prala už společně.