Je povinna helmicka?

Kateřina19955
29.9.24 11:34

Je povinna helmicka?

Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, zda je povinné nošení helmicky pro miminko nebo jestli je to jenom doporuceni a my (rodice) se můžeme rozmyslet zda bude nosit nebo ne.
Jedná se mi o helmicku, když má dítě lehce zplostelou hlavičku.

Díky za info.

Příspěvek upraven 29.09.24 v 11:39

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20885
29.9.24 11:36

Je to povinnost ze zákona. Každé dítě musí mít helmicku nonstop. Jsou studie, že dochází k velmi častým pádům z náručí, jelikož rodiče nonstop drží telefon a googluji nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10747
29.9.24 11:46
@Cenarius píše: Více
:lol:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
29.9.24 11:47

Je to na vás, samozřejmě.

• Citovat
  • Upravit
10747
29.9.24 11:48

Je to hlavně business. Pokud nemá těžkou nebo středně těžkou vadu a nezaplatí to pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
29.9.24 11:56

Aby to zakladatelka nevzala vážně :mrgreen:

@Kateřina19955 nevim, co na dite za vadu, zda vam helmicku doporucil odborny lékař z nějakého závažného duvodu, pak ano, davejte. Jinak ani náhodou. Povinnost helmy je u deti jen pri jizde na kole a obdobných dopravních prostředcích třeba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
29.9.24 12:11

Tak jsi si rozsiril obzory, ze jsou helmicky ze zdravotniho duvodu (orteza). Dela se na miru, neni to nic levného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina19955
29.9.24 12:56

@Cenarius vidím, že někdo ma evidentne problém, když se nekdo tady zepta a ozve se někdy rádoby vtipný…

Příspěvek upraven 29.09.24 v 12:57

• Citovat
  • Upravit
Kateřina19955
29.9.24 12:57

@Bytsamsebou no na minulé kontrole říkali, že ji má lehce slehnutou, ale právě že mě okolí straší helmickou.. proto jsem nevěděla, jestli to je povinný nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
7689
29.9.24 13:00

Povinné to určitě není, mně se miminka s helmičkou líbí, vypadají jak melounci :mrgreen:
Stejně jako třeba široké balení není povinné. Synovi ho doktor doporučoval, ale zjistila jsem, že ho doporučuje prakticky všem. Na kontrole kyčlí jsme teda byli pro jistotu víckrát, ale jen jsem mu ty nožičky cvičila a nakonec v pohodě.
Tak asi podobné to bude s tou helmičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina19955
29.9.24 13:01

@Mar__tanka1983 jooo nebojte to samozřejmě vím, že na kole a tak se nosí. Právě jsem se tomuto chtěla vyhnout a psala jsem tam ohledně slehnute hlavičky. Nene nemá to hrozný, spíš mě to zajímalo, jak to je. Teď vidím, že je pomalu problém se zeptat aniž bych neobdrzela trapný komentáře. A teď nemyslím Vás samozřejmě ;)

• Citovat
  • Upravit
21805
29.9.24 13:04

@Kateřina19955 tak je to tvoje věc, že tvé dítě bude mít šišatou hlavu. Taky můžeš spoléhat, ze se to spraví samo nebo, že to zakryji vlasy. Většina rodičů chce pro děti to nejlepší a snaží se předcházet případným dalším problémům v životě dítěte do budoucna.
Ale pokud je pro vás řešení helmičky takový problém, tak to řekni lékaři rovnou. Jde jen o tvoje dítě. Lékaři je fuk, jaký tvar hlavy a problém do budoucna bude mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina19955
29.9.24 13:04

@Marieke děkuji za odpověď. Já mám právě opačný názor a vypadá to hrozně. Malej mi spí jenom na jedné straně, ale přes den to hlídám. Jen v noci je problém a proto se bojím ať nemá helmicku, pac je to hrozný :roll:

Vidíte a to vůbec neznám ohledně kyčlí. No jdeme za 14 dní, tak snad to bude v pohodě :)

• Citovat
  • Upravit
76445
29.9.24 13:22
@Kateřina19955 píše: Více

a jak je miminko staré? já jsem dávala malou, když byla mimino a spala jen na jedné straně, mezi takové špalíčky z plenek, dítě nabok, aby ležela i na té druhé straně, ale to se dá jen s velmi malým miminkem, dokud se neumí samo přetáčet,
zase kdyby mělo vaše dítě hodně šišatou hlavu, to byste si všimli i sami doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8702
29.9.24 13:24

Že to hrozně vypadá snad není důvod to dítěti nedávat, pokud k tomu je zdravotní indikace… sádra taky nevypadá nejlíp, sešitá rána nebo jizva po operaci už vůbec a taky nad tím nikdo nepolemizuje… ono nejde jen o sisatou hlavu, ale v těch horších případech může mít dítě i asymetrický obličej (jedno ucho nebo oko výš treba). To už za vlasy neschovas a ani to později helmou nevyřešíš. Každopádně trochu slehlou hlavu má snad každé mimino, stačí nenechat ho ležet pirad na jedné straně, dopřát mu co nejvíc času na bříšku. A jak přestane jen ležet, srovná se to samo. Helmy se dávají v tezsich případech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí