Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kateřina19955 jestli se takto naklání, tak fakt pozor. Ty ručičky dávat tak, aby bylo ramínko a loket v jedné úrovni- v pravém úhlu. Ne úplně k tělu. Jako myslím si, že jestli dělá tohle, tak to fyzio opravdu chce
kdyžtak tomu nech týden a když by se to nelepšilo a byl na tom bříšku takto nestabilní, tak opravdu na tu fyzioterapii jít. Kdyžtak prostě natvrdo říct o žádanku doktorce. Měsíc je celkem dlouhá doba do poradny. A fakt se ptej. Jestli nemáš kolem sebe někoho kdo ti pomůže, tak se není za co stydět. To tak s prvním dítětem je. Já si taky vše musela hledat, zjišťovat.
Chlapa zapojit
a bude líp
jak je to s barákem znám. Aspoň, že na procházku chlap vyrazí. To je moc dobře. A občas se vykašli já úklid a užij si ten čas klidně jen na koukání do blba.
Mít takové první dítě je úplně náročné. Ono to všechno přejde. Teda zase přijde něco jiného, ale svým způsobem to bude lepší a lepší. Takto na začátku u prvního dítěte si myslím, že se v tom plácá každá.
@Kateřina19955 píše: Víceúklid ti nikam neuteče, není potřeba pořád šúrovat, zdraví dítěte musí být přednější- miminko je jen jednou a co se teď zanedbá, těžko se bude později napravovat, možná to vůbec nepůjde,
Vymal svůj pediatr je nejlepší odborník, který Vy může poskytnout konkrétní doporučení pro Vaše děťátko. Obvykle je helmicku doporučeno v případě, kdy je asertivní intervence potřebná k nápravě tvarování hlavičky, ale rodiče mají právo na konečné rozhodnutí po konzultaci s lékařem.
Já bych se přikláněla k tomu, abyste k nějaké fyzio šli. U pediatry je to vyšetření šup rup, není moc čas na povídání, dítě většinou pláče a nechce tam moc spolupracovat. Nečekej na žádanku, tu jednu návštěvu si holt zaplatíš, ale může to být jediná návštěva, kterou budete potřebovat. My jsme byli u fyzioterapeutky, co pracuje při mateřském centru plavání kojenců, termín jsem měla do týdne. Návštěva trvala přes hodinu, paní pozorovala dítě při přirozeném pohybu při hře, upozornila mě na několik věcí, které by mne ani nenapadlo hlídat, ukázala několik cviků. Je super moci se někoho zeptat, jestli tohle a toto je správně, někoho, kdo ti v klidu ukáže, jak s tím prckem manipulovat a cvičit, a máte na to čas to probrat.
Hele, můžes se ještě poradit s doktorem, ale povinný to nejni. Doporučuju hlavně naslouchat porodní asistentce a posoudit, jak moc to vašeho mrně trápí. Někdy je ta helmicka fakt užitečná a jindy to jde i bez ní 😊.
@anavi13 tak páseni koniku/hribatek je lepší, teď se mi akorát začal asi posledních 14 dní naklanet doprava, ale to mu musím dávat ruce k tělu. Jinak jj čerstvá maminka nooo, jde to poznat. Ale zase se radši zeptám byť na blbosti, ale snažím se…

No pomoc od partnera moc nemám. Neprebali, neokoupe, neoblece, neuvari, neuklidi… ale aspoň ho kolikrát pochová nebo vezme na menší procházku, protože musím dělat v domacnosti, bydlíme ve velkým rodinným starsim baráku, takže se nezastavim…
Ale ono to půjde časem, jenom vydržet.
Malý ještě trpel na prdiky od mala, uplakany, pořád na rukách… tak je to náročné období, ale věřím, že ti časem bude lepší a ty lepší časy přijdou, jenom se k nim musím dopracovat.