Je povinna helmicka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11815
29.9.24 13:27

Ohledně kyčlí, široké balení spousta ortopedi doporučuje všem dětem a iz by měly nějaký problém…přitom je mnohem lepší nechat je aby děti mohly volně nohama hýbat, nedávat těsne pevne oblečení ale vysoko vykrojená body a volne dupačky.
K helmicce -ponud by ji lékař doporučil tak bych ji dávala, zvlášť pokud by bylo zasisateni hlavy hodně výrazne. Mě první dítko mělo hlavu zakloněnou pod žebry a hlavu měla po narození hodně sisatou v oblasti čela. Naštěstí se to polohováním krásné srovnalo. Syn měl hlavu krásné kulatou ale při spaní se mi taky vždy zavrtěl do jedné polohy (na zádech) a pri pokusech o prepolohovani se budil a rval a vzadu se mu hlava trochu zplacatela… doporučení doktorky jsme koupili takový ten polštářek s dolíkem a taky se to po pár týdnech srovnalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
29.9.24 13:55
@Cenarius píše: Více

Nevis, o čem mluvíš. Existují helmičky pro mimina, která mají zploštělou hlavu, není to bezpečnostní opatření, ale zdravotnická pomůcka.
Zakladatelko, není to povinné, ale určitě bych ji dítěti dávala, když vám ji doporučili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4642
29.9.24 14:38

Tak nejlépe asi to probrat s lékařem a moc neposlouchat katastrofické scénáře z okolí. Teda jestli jsem to dobře pochopila, tak od lékaře ještě žádné doporučení nemáš, ale „někdo“ ti něco řekl. Takových rad ještě dostaneš, lidi rádi poučují a ještě k tomu svůj případ pořádně zdramatizují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
29.9.24 15:11

@Midaku Máte pravdu, má neteř má dvojčata a musí helmičku mít 23hod. denně. Vše hradila pojišťovna, ale jen protože jsou těžší případ. Hlavní je, že to funguje a to jak to vypadá tak to snad muže řešit jen …..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina19955
29.9.24 15:53

@stinga dnes ma 3.mesice. já ho taky dávám na bok, ale až ráno když si ho beru do postele k sobě. Jinak v postýlce je zkrátka pořád na jedné. No taky jsem dělala zavoru pod hlavu z plenky, ale buď se vztekal do Ruda nebo tak dlouho sebou šil, že stejně tu hlavu pak dal zase podle sebe.

• Citovat
  • Upravit
76493
29.9.24 16:00
@Kateřina19955 píše: Více

aha, tak ale snažíš se s tím něco dělat, víc už asi nelze,
ještě jak tu píšou, dávat na bříško, ale to asi také děláš,
slehlou hlavičku má v tomto věku spousta miminek a jen málokterému to zůstane tak, že by potřebovalo helmičku, zatím se toho neboj, s velkou pravděpodobností bude mít za pár měsíců hlavičku úplně akorát jak má být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24238
29.9.24 16:06

@Kateřina19955 dávat hodně často na břicho a kdyžtak fyzioterapie. syn měl hodně slehlou na jedné straně. Ono bylo šišaté i čelo. Museli jsme cvičit vojtovku. Ono to v reálu souviselo se slabým bříškem. To není je o estetice. Jde i o zdraví dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24642
29.9.24 16:12

Vždyť se to nosí chvíli, šišatou hlavu může mít na furt. Ta nebude hrozně vypadat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
29.9.24 16:13
@Tarena píše: Více

To já vím. Jen zakladatelka o tom nenapsala ani slovo a položila dotaz na obecné nošení helmicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
29.9.24 20:56

Samozřejmě že to není povinné. Pojišťovna ráda těch 20.000 za helmičku ušetří. Tím si buď jistá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14593
29.9.24 22:10

Povinne to není, a slehnuta hlava u miminka muže byt i z tvrdé matrace. První kluk mi spal na takové té dětské tvrdé matraci, a posléze u nas na obycejne matraci, a měl hlavičku slehnutou, další dva spali u nas v posteli, kde máme dost měkký topper z paměťové pěny, a oba dva měli hlavicky krásné neslehnuté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina19955
30.9.24 09:59

@stín katedrál nene od doktora žádné doporučení na helmicku nemáme. To nikdo z doktorů nerikal. Jenom tím, že mě minule upozornila, že má lehce slehnutou vzadu vpravo.
No okolí hrůza, po čem je jim hovno. Jsem prenasela 10dni, pak vyvolávali porod a nebyl den kdyby mě někdo od termínu neotravoval aneb hlavně být v klidu že? Tak teď to pokračuje ohledně maliho. A pak si má člověk „užívat materstvi“ když poslouchá kecy kolem. Každopádně díky za Vaši odpověď.

• Citovat
  • Upravit
10792
30.9.24 10:03
@kavenka píše: Více

Když má lehce zploštělou hlavičku, tak by musel helmu zaplatit rodič a o to jde, toto je ten business. Do nedávno stačilo mimčo polohovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
30.9.24 11:04
@Bytsamsebou píše: Více

Tak u zakladatelky to spíš řeší okolí, než že by je někam posílala doktorka.
Spíš se divím, že jí doktorka nenapíše rehabilitace, když dítě preferuje jednu stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24238
30.9.24 12:30

V tomto případě to chce navštívit fyziologii. Rodina vás dobře upozorňuje, že něco není v pořádku. Ano v klidu má matka být, ale bohužel s narozením dítěte takové starosti začínají. U lékařky si vyžadejte žádanku na rehabilitaci. Čím dřív tím líp. Nemusí se hned cvičit, ale fyzioterapeut poradí i s manipulací dítěte a jako bonus bude mít vaše dítko hezkou hlavičku. Jestli i neotáčí dobře hlavičku na obě strany stejně, tak je to opravdu nutné rychle řešit. Oni ty čekací doby jsou někdy dlouhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí