Je povinna helmicka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9289
30.9.24 12:32
@anavi13 píše: Více

Přesně tak. Já jsem si zaplatila soukromou fyzio, protože nás vzala hned. Čím dřív se začne cvičit, tím dřív se skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24256
30.9.24 12:40

@kavenka přesně. Hlavně fakt mohou být i blokády krční páteře a to může miminko bolet. Já chodila na fyzioterapii se všemi třemi dětmi a i jsme byli na osteodynamice. Je to super. Hlavně dát jim co nejlepší vývoj takto na začátku je neuvěřitelný benefit do budoucna. U druhého jsme třeba fakt necvičili. Stačila jen manipulace a na dozvěděli jsme se na co si dát pozor. nejkrásnější tvar hlavy má teda třetí :mrgreen: hlavně asi proto, že byl převážně nošený v šátku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina19955
30.9.24 12:43

Tak dneska jsme byli u doktorky. Říkala jsem ji, že lezi na jedné straně, že s ním nic neudělám. Tak k fyzio jít nemáme, nemáme to řešit. Slehly to má lehce, ne moc, takže to není potřeba řešit. Nemám to ze svoji hlavy, říkala doktorka. Akorát více davat na bříško, ale to už taky zmiňovala spousta lidí. Na fyzio to není a za měsíc je další kontrola kdyztak.

• Citovat
  • Upravit
24256
30.9.24 13:19
@Kateřina19955 píše: Více

Tohle si ale hlídej hodně sama. Dost pediatrů na fyzioterapii nepošle i když by to bylo vhodné. Nevím jestli tě lékařka poučila co dělat, aby se to zlepšilo. Na bříško dávej hodně intenzivně. Takže třeba desetkrát denně, ale klidně na krátkou dobu. Prostě co vydrží. Můžeš i po jídle. Většinou to vůbec nevadí. Hodně různě měnit pozice, když nespí- na tygříka, klubíčko atd. Hračky dávat na druhou stranu než stačí hlavu. Jako to, že dítě má oblíbenou stranu na spaní je normální. Taky jsme to tak měli. Každopádně to chce fakt se hodně řešit co s tím miminkem děláš když je vzhůru. Jestli máš IG tak jsou tam skvělé profily od fyziterapeutek. Třeba fyziokristy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina19955
30.9.24 13:28

@anavi13 ne neříkala nic víc než jenom to, abych ho dávala víc na břicho, že 5× za den je málo. To, že ho můžu dávat hned po jídle nevím, ale při minulé kontrole ki právě doktorka říkala, že po jídle nedávat, tak teď jako nevím… on právě ji snad co 1,5-2,takže já ho dávala na břicho až třeba hodinu po jídle, když to doktorka říkala…
Jinak ty polohy, jako popravdě nestridam v náručí vůbec. Moc ho nechci skrz tu hlavu, abych ho nějak blbě nechytla, když ještě neudrží hlavu sám. A ano, je to moje první dítě. Jinak jako když je vzhůru, což on je vlastně pořád, tak mu ukazuje obrázky, chrastítko a tak, na obě strany a to krasne otáčí.. spíš je jenom ten problém, že jal spí na té jedné straně, tak že tu druhou má lehce slehnutou, jinak takhle na vše reaguje a otáčí se hezky.

• Citovat
  • Upravit
21841
30.9.24 13:37

@Kateřina19955 to je divné, že ve třech měsících neudrží sám hlavičku. Na to lékařka nic neříká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina19955
30.9.24 13:40

@mado no tak hlavička se udrží sama na konci 3.mesice a on oslavil 3.mesic včera takže máme vlastně před sebou ještě celý měsíc. Takže neříkala vůbec nic. Jako on ji udrží nahoře když se snaží past koníčky, ale přece jenom se ta hlava pořád přidrzuje, když ho nosím, zvedám atd

• Citovat
  • Upravit
11762
30.9.24 13:48

Na břicho jsem dávala při každém přebalení na pár minut plus občas i mimo to a hodně to pomohlo. Bylo to před třetím měsícem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
30.9.24 13:48

@Kateřina19955 já myslela, že ji nedrží ani u těch koníků. Zkus ho položit na podlahu na deku a nechat mu prostor, ať se naučí přetačet a tim pádem nebude ležet v jedné poloze a tělíčko se procvičí a jedna strana nebude tak namáhaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24256
30.9.24 14:10

@Kateřina19955 přidržovat hlavu už nemusíš. Ono právě ať se snaží. Už to není novorozenec. Střídat v náručí ty polohy to fakt chce. Jestli nemáte nouzi o peníze, tak si opravdu domluv soukromou fyzioterapeutku. Ona to vše ukáže a nebudeš se bát. Případně poprosit někoho známého - klidně PA, dětskou sestru. Já takto jela pomoc kamarádce. To první dítě je holt pokusný králík :lol:

Na bříško fakt můžeš hned po jídle. třeba pár minut ještě pochovat, pomazlit, pohrát si na zádech a šup na břicho. Opravdu většinou ty děti nevrací. Měla jsem dvě blinkací děti a bylo fakt fuk jestli jsou na břicho hned nebo za hodinu. Kolikrát si aspoň hezky krkli. Každopádně tohle radu, že na břicho nedávat hned, ale až za hodinu jsem slyšela taky. Pak fakt nejde dávat často dítě na bříško. Vyzkoušej a uvidíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kateřina19955
30.9.24 14:17

@mado jj já ho dávám vždycky ráno do ohrádky ať si můžu jít udělat snidani a tam vydrží chvilku a dokonce se mi už stalo, že se otočil, když byl na zádech o 180° jak sebou šíje..

• Citovat
  • Upravit
Kateřina19955
30.9.24 14:18

@anavi13 jj na to břicho ho budu dávat častěji, já právě čekala vždycky po tom jídle, když mi to bylo řečeno, ale teď teda začnu pořádně. No dneska byl malej na očkování, tak ho chudáka asi dneska nechám a od zítřka přísný režim :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24256
30.9.24 14:20

@Kateřina19955 určitě. Po očkování to chce klidový režim ;) uvidíš jak po tom očkování bude vypadat zítra. Ještě ho ta nožička může bolet a pak začněte intenzivněji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
30.9.24 14:25
@Kateřina19955 píše: Více

To je právě důležité, aby měl prostor a mohl trénovat neomezeně pohyb. V tomhle věku už se může přetačet i vědomě, ale musí si na to přijít a k tomu potřebuje tvrdší podložku a velký prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24256
30.9.24 14:33

@Kateřina19955 víš co, já teď čtu tvou druhou diskusi tady a nech si tam hodně poradit. Máš to náročné. První dítko je opravdu náročná disciplína. Prověří to vztah s partnerem neuvěřitelně. A pro ženu je to opravdu velká zatěžkávací zkouška. Ta péče o dítě je hrozně náročná. Máš možnost nějaké pomoci? Jestli se chceš ještě na něco zeptat co se týče péče o děťátko tak piš. Jestli malý hodně pláče, tak bych opravdu řešila tu fyzioterapii jak jsem ti tu psala. Může to s tím souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí