Dotaz na maminky

Anonymní
30.9.24 13:07

Maminky nevíte?

Zdravím☺️
Máme teď s dcerou (6m) trošku problémek, první zoubky jí vyrostly ve 4m, a teď poslední 4 dny večer usne, a za hodinku se probudí a jen pláče, chce moc spinkat ale nejde jí to, pořád sebou mele a pláče, je k neutišení. Uspávám pravidelně kolem 19:00-19:30, a vždy usla max do 20min, a spinkala až do rána a budila se mi jen na kojení.
Ale teď usne, třeba ve 21:00 se probudí, a fakt jen pláče a neusne ikdyž je moc unavená, nakonec mi dojdou síly koukat jak pláče a jdeme do obýváčku, kde je teda se mnou vzhůru třeba do 23:00 než usne fakt únavou a to ještě s pláčem. Myslíte že jsou to další zoubky nahoře? dásně tedy má maličko červené ale zatím nic nevidím, u těch prvních to bylo podobné, ale trošku prosvítaly, takže to bylo jasné. Popřípadě co na zoubky? Používala jsem gelík, ale podle mě nezabírá protože pláče furt. A Panadol nebo nurofen asi není dobré řešení? Děkuji mockrát všem. :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
402
30.9.24 13:13

Napadlo mě ješte 6 měsíc, to se zaraďuji příkrmy, nemůže ji něco vadit, nejaká kaše na večer, nebo tak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
30.9.24 13:15

Můžeš zkusit viburcol nebo camilii ale u nás nepomáhaly a zabral spolehlivě vždy právě Panadol/nurofen…v době kdy rostly horní zuby jsem dceři dávala asi 14 dní na noc…rostly ji všechny 4 přední horní zuby najednou…nevypadá že by melamnejake následky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 13:17

@Molu kaši nedávám. Myslím že je to plné cukru a na večer jí to moc nedá, takže jen kojena, a přes den zeleninu ale to problém neměla, fakt je to teď 4 dny a příkrmy má už docela dýl☹️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.24 13:19

@Vladusxx taky bych chtěla dát, jelikož ty gely podle mě nemají účinek, půlku mi sní, a ten zbytek tam nějak rozmažu ale brečí stále :nevim: jenomže jsem právě četla jak to ničí játra a tak dál…znáte internet😒, takže se toho trošku bojím dávat, ale zase jde o to aby netrpěla bolestí a hlavně se vyspinkala🙏🏼

• Citovat
  • Upravit
4571
30.9.24 13:20

Takový prckové většinou nemají stejný režim pořád, takže mě napadly růstové bolesti (sprut), klidně pak ty zuby a nebo spánková regrese,…
Pokud si myslíš, že je to od bolesti, tak ji zkus čípek dát a uvidíš, jestli se to zlepší a uleví se jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 13:24

@Paní.Norrisová to máte pravdu, já teda vím že režim nemají, ale dávám jí spinkat aspoň trošku ve stejnou dobu, v rozmezí kolem 19:00 až do 20:00, aby prostě jeden den nešla ve 20:00 a další třeba ve 22:00, chápete, trošičku maličký režim v tomhle bych chtěla mít :( a s tou regresí a spurtem mě nenapadlo, děkuji, každopádně jsme si tím obojím prošli, spurtem od narození, ten byl výživný, a regresí tedy ještě ne :think: aspoň teda myslím. Přes den mi spinká hezky, akorát ty večery se změnily.

• Citovat
  • Upravit
4571
30.9.24 13:34
@Anonymní píše: Více

Sprut je několikrát. Děti právě nerostou rovnoměrně, ale zničehonic se vytáhnou.
Má zkušenost: Já si to teda nepamatuju, ale prý kolem 8 let jsem měla takové bolesti kloubů a kostí, že mě bolelo i chodit a brečela jsem. Mamka se mnou šla k doktorce a diagnóza růstové bolesti.
Zkus ten čípek a třeba jí to pomůže. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
30.9.24 14:32

Minimálně bych ten Panadol/Nurofen jednou vyzkoušela, jestli má opravdu bolesti. Jedna dávka denně játra nepoškodí, neboj.

Jinak - problémek, obýváček a gelík? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
30.9.24 14:48

Při správném dávkování to játra ani ji e orgány nepoškodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2004
30.9.24 15:26

Dáváme camilii a na spaní mažu calgelem.
Nurofen dávám co nejméně, ale i na ten už došlo, když mu rostly (bez teplot) všechny horní 1 a 2 najednou. To bychom se nikdo nevyspal

Příspěvek upraven 30.09.24 v 21:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15115
30.9.24 20:54

Presne jak pise @Malpigi, jednou zkusit cipek Paralenu (nebo Nurofenu, ale ten nemam rada), a tak zjistit, jestli je ten plac zpusobeny bolestmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.24 08:46

@Janča6 tak včera opět probuzení po hodince a půl a pláč, tak jsem zkusila dát nurofen, po 10min usla, ale ráno se vzbudila a zase pláč, hrozně napíná nožičky, tak nevím, bylo to od nuforenu 5,5hod. Kojila jsem ale furt se odpojovala a brečela, tak zoubky asi ne protože nurofen ještě působil podle mě. Tak že by růstový spurt? :nevim: Fakt už nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.10.24 08:48

@ALIPELI já mažu viburgelem, a jakmile se dotknu horní dásně tak děsně pláče, nurofen nejspíš zabral protože po 10min usla, ale ráno to samé a to bylo 5,5 hod od dávky, takže ještě musel působit, tak už nevím :think:

• Citovat
  • Upravit
15115
1.10.24 09:01

Tak fajn, je to nejaka bolest. A kdyz place pri dotyky dasne, tak to muzou byt zuby. Nurofen po 5,5 hodinach nemusel pusobit. Pri silnych bolestech (treba kdyz dcera mela zanet ucha) u nas nepusobila analgetika uz po necelych 3 hodinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí