Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj
nikdy se mi nepovedlo udelat spravnou polevu, zdobici na pernik. potrebuju slepit chaloupku a nevim ten spravny pomer, poradite? Bilek do toho nechci, preci jen syrove vajicko ![]()
Citronem to neslepíš nikdy si myslím. Zkus co nejhustší, ale zas ne moc, aby to trošku „nasáklo“, ale už neteklo…
Jsou taky nějaké kupované hotové polevy.
Já zdobím bílkovou minimálně 10 let a nikdy žádný průšvih…
A nebo tu chaloupku pozpevňovat špejlema a polevou jen zamáznout ty spáry…
Citronová je taky cukr + bílek + citron, ne? Takhle zdobím a taky zatím ok (naposled tento týden adventní věnec). Jinak bych si koupila citronovou v obchodě a přidala víc cukru, ať líp lepí. ![]()
A myslíš, že tu chaloupku následně sníte?
Pokud ne, tak je ten bílek asi fuk…
Teď jsem po tom také pátrala, dělám perníčky a na netu jsem našla:
Jak připravit bílkovou polevu
Bílek třeme v misce s cukrem a s citronovou šťávou tak dlouho, až poleva zhoustne a je hladká. Různým ochucením bílkové polevy můžeme připravit řadu chuťově i vzhledově zajímavých polev.
Ingredience:
150 g moučkového cukru
1 bílek
1-2 lžíce citronové šťávy
chaloupku sni manzel, to se nebojim
citronova je jen cit stava a cukr
200g mouč. cukru, 1 bílek, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce solamylu ![]()
jen s citronem a cukrem to podle me drzet nebude. Jinak me napada jedine lepit cokoladou a pro jistotu spichnout paratky.
Ale toho bilku bych se vubec nebala, to abys mela obavu snist cokoliv
Dá se udělat svazovaná perníková chaloupka - do rohů otvory a svázat mašličkami. Pokud je ale už upečená, tak je to už jedno.
Bez bílků to podle mě nepůjde ![]()
Leda jak už někdo psal - spojit třeba špejlemi (párátky) a buď marmeládou nebo čokoládou ![]()
já mám na perníky pokaždé jen citronovou polevu(lemonka+cukr) a krásně drží, jestli by udržela chaloupku tak to nevím, ale malování na perníkách drží stejně jako s bílkem. Já totiž bílek nemůžu tak ho nedávám ani do toho těsta a taky jsou dobrý
Asi zkus vychytat tu správnou hustotu a nebo ten nápad s párátkama mi taky neprijde špatný ![]()
lacenko a jaky davas pomer cukru a citronky? ja to ani na to zdobeni nikdy nevychytam, mivam to ridky
poleva mi proste nejde