Čivava a venčení venku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2249
14.3.19 18:57

Jak často s ní chodíte ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
14.3.19 18:59

Několikrát denně,venčíme druhého psa,někdy jdeme jen s čivavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
14.3.19 19:00

I v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.3.19 19:01

Problém je,že už to není malý štěňátko,takže vydrží venku nečůrat hodně dlouho a nechá si to na doma..A nemůžu čekat hodiny,než se vyčůrá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
14.3.19 19:02

Náš byl od chovatelky naučený na podložku, venku to neuměl, ale brali jsme ho normálně ven. Jednou ráno už na podložku prostě nechtěl, nevyčůral se tam, vzali jsme ho ven a od té doby jedině venku. Bobky dělal kdekoliv po bytě. Bylo mu tak kolem 8 měsíců. Ale brali jsme si ho až jako 5 měsíčního. Jinak náš první čivavák to pochopil daleko dřív, ale toho jsme si brali jako 2 měsíčního a tenkrát žádné podložky nebyly, takže začal chodit rovnou ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.3.19 19:03

V noci je to v pohodě,spí u postele v pelíšku a většinou to vydrží do rána.Ale nesmím jí z pelechu pustit,jinak se vyvenčí ráno doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.3.19 19:05
@Monchichik píše:
Náš byl od chovatelky naučený na podložku, venku to neuměl, ale brali jsme ho normálně ven. Jednou ráno už na podložku prostě nechtěl, nevyčůral se tam, vzali jsme ho ven a od té doby jedině venku. Bobky dělal kdekoliv po bytě. Bylo mu tak kolem 8 měsíců. Ale brali jsme si ho až jako 5 měsíčního. Jinak náš první čivavák to pochopil daleko dřív, ale toho jsme si brali jako 2 měsíčního a tenkrát žádné podložky nebyly, takže začal chodit rovnou ven.

Tak alespoň,že to pochopil.Mám dojem,že ta naše to zatím vůbec nechápe.A to se jí věnujeme maximálně a co chvíli vyběhnu na dvorek nebo ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
14.3.19 19:09

@jannina1 Jakmile se vzbudí, musíš jí vzít hned ven, aby neměla možnost to doma vůbec udělat. Ona to pochopí, neboj se ;) . Když vidíš přes den, že přičapne a chce čůrat nebo dělat bobek, tak jí bafni a hned ven. To samé hned po jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
14.3.19 19:10

Zrusit podlozku, utirat chvili louze. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.3.19 19:14
@Monchichik píše:
@jannina1 Jakmile se vzbudí, musíš jí vzít hned ven, aby neměla možnost to doma vůbec udělat. Ona to pochopí, neboj se ;) . Když vidíš přes den, že přičapne a chce čůrat nebo dělat bobek, tak jí bafni a hned ven. To samé hned po jídle.

No takhle to máme ráno. Jenže přes den,i když ji nachytám,že jde na podložku a letím ven neudělá nic.Minule jsem se naštvala a držela jsem jí v náručí další hodinu a zase šla ven.Zase nic,tak jsme opět odpočívaly na klíně a venku se vyčůrala asi za 4 hodiny od chycení na podložce.Tak denně na to fakt nemám čas:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.3.19 19:14
@rozand píše:
Zrusit podlozku, utirat chvili louze. :roll:

Chodí bohužel na měkké,do pelechů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.3.19 19:15

Podložka mi až tak nevadí v krajním případě,ale ne jako skoro jedinou plochu k venčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
14.3.19 19:16

@jannina1 někde jsem četla, že posouvat podložku postupně ke dveřím a pak jí dáš ven a ona bude chodit tím pádem taky ven… no je to prostě malé hloupé psí mimino :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
14.3.19 19:20
@Monchichik píše:
@jannina1 někde jsem četla, že posouvat podložku postupně ke dveřím a pak jí dáš ven a ona bude chodit tím pádem taky ven… no je to prostě malé hloupé psí mimino :D

Asi to zkusíme posouvat,ale chodbu máme společnou,tak nevím co sousedi :)
Druhou fenku jiné rasy máme od štěněte z útulku,byla u nějákých sociálů někde zavřená,takže neuměla vůbec nic.Během týdne pochopila,že se venčí venku a bylo to. Tahle je zřejmě mírně řečeno natvrdlá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
14.3.19 19:21

Zrušit podložku, vůbec nechápu, proč ji kdo používá. Musíte jako s malým štěnětem. Po probuzení, po hraní, po jídle atd. (ze začátku třeba co hodinu) psa popadnout a jít ven. Venku za každou potřebu chválit a odměnit, doma vykonané potřeby uklidit, nekomentovat. Až pochopí princip, tak chválení a odměňování venku začít omezovat. Můžete ze začátku vzít pokaždé podložku ven a i za potřebu na ní pochválit. Postupně ale podložku odbourat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný