Křečík umírá?

48576
3.3.19 19:51

Tak křečci žijou cca2roky.ja bych teda nečekala až umře a nechala ho uspat..chovatele je dávají do mrazáku :oops: ale já bych šla na veterinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2659
3.3.19 19:54

U hlodavců to jde rychle, jeden den běhají a druhý klidně umřou stářím. Pokud mu zjevně nic nebolí, nechala bych ho umřít v klidu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
3.3.19 19:56
@dalmatinka 123 píše:
Tak křečci žijou cca2roky.ja bych teda nečekala až umře a nechala ho uspat..chovatele je dávají do mrazáku :oops: ale já bych šla na veterinu..

Chovatelé do mrazáku?? 8o Takové magory bych chovateli rozhodně nenazývala. Toto fakt slyším prvně. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
3.3.19 19:58

To už asi dodělává. Ona tahle malinká zvířátka vypadají ok a pak se zhorší nejednou třeba přes noc. Já teda neměla křečka, ale potkana, a ten bez nějakého mechanického zavineni ze dne na den ochrnul na zadní část těla, nechala sem ho týden jak bude pokračovat, protože klasicky jedl, ale hrozně hubnul, tak sme šli na veterinu ho uspat, aby se netrapil. Nebyl mu ani rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
3.3.19 20:00
@dalmatinka 123 píše:

Tak to zvíře nemusí rovnou trpět, málo které funguje běžně a pak z ničeho nic umře..Pokud nevydává zvuky nechala bych ji v místě které si sama vybere, z nějakého důvodu je jí nejpohodlnější.Nejspíš jen potřebuje klid.Pokud se pohybuje nechala bych vodu a jídlo na obvyklém místě, zbytečně bych ji nevytahovala ven.Zvíře může odejít tímto způsobem přirozeně.Měla jsem tříleté morče s nádorem, v noci už ,,plakal" bolestí tak jsem ho nechala druhý den uspat.Jiné morče se v sedmi letech chovalo podobně jako tvůj křeček.Odešlo pokojně v noci po necelých dvou dnech takového chování.Večer před smrtí už jen ležela a mrkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
3.3.19 20:02
@dalmatinka 123 píše:

Chovatelé je dávají do mrazáku. 8o

• Citovat
  • Upravit
4380
3.3.19 20:04
@rokris píše:
Chovatelé je dávají do mrazáku. 8o

tak investovat do každého křečka peníze… víš jak…  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
3.3.19 20:04
@Ice79 píše:
Chovatelé do mrazáku?? 8o Takové magory bych chovateli rozhodně nenazývala. Toto fakt slyším prvně. :zed:

Já taky. Nikdy jsem to neslyšela. Ale on se tím taky asi nikdo nechlubí. Hnus.

• Citovat
  • Upravit
rokris
3.3.19 20:06
@Kaileee píše:
tak investovat do každého křečka peníze… víš jak… :mrgreen:

Jo, je mi to jasný. Ale fuj teda! 8)

• Citovat
  • Upravit
7188
3.3.19 20:08

Já měla dzungaraka, taky asi kolem dvou let. A ten byl jeden den v pohodě, běhal v kleci, a druhej den ležel v kleci nataženej a mrtvej. Bylo to rychlý. I když časem jsem se někde dočetla, že tohle občas křečci dělají a nejsou ve skutečnosti mrtví, no já ho pohřbila hned ten den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
3.3.19 20:12

Achjo, tak uvidím, zřejmě už ji toho opravdu moc nečeká, nechám ji samozřejmě v klidu domova, bolesti asi nemá, nekvíká, teď rychle dýchá (nebo jsem možná paranoidní a dýchá tak běžně, já nevím) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
3.3.19 20:13

@Jeanny21 Počítala bych raději s nejhorším. Prostě to jsou zvířata, která moc dlouho nevydrží. Já měla doma křečka vždycky, ale syrského černo-bílého. Měla jsem jich asi 6. A taky vždycky každý vydržel ty 2 roky. Byly všechny ochočené,běhalo to doma na volno. A vždy jsem poznala, že je zle, že už bude konec.
Poslala bych jak se to bude vyvíjet a kdyby se měl trápit,tak zajdi k veterináři pro injekci. Stojí okolo cca 100,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
3.3.19 20:13

A hlavně žádný mražák! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
3.3.19 20:14

My měli už 3 džungarský a všichni kolem těch dvou let přesně jak popisuješ - jeden den ok, další den už leželi v kleci a jen dýchali, nechali jsme je být a za pár hodin byl konec. Fakt rychlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
3.3.19 20:16

@Jeanny21 do rána bude konec, uvidíš. Nech ji být, je to normální koloběh života :hug: má už svůj věk, ač pro nás je to hodně málo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný