Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,
přemýšlím jestli synovi koupit na vánoce nějaký základní set dupla kstek s tím že postupně budeme dokupovat… (nevím jestli to není brzy)
a nebo kostky clemmy, čekáme další mimčo takže si myslím že i splečně by si dost dlouho mohli s těmito kostkami vyhrát. navíc jsou určené pro mrňata…
Na druhu stranu i kdyby na duplo bylo brzy nepříjdou mi to vyhzené peníze do budoucna
. máte někdo doma duplo i clemmy ? a nebo případně jaké jiné kostky co bavily děti?dík
No, doma obojí nemám, ale uvažuju o tom, že malému koupím nějakou menší sadu clemmy teď k vánocům (je stejně starý jako tvůj) a pak už najedeme na duplo.
Duplo! U nás frčí neustále, je to bez přehánění nejoblíbenější hračka. (máme Dupla plnou truhlu) A to si s ním děti hrají už od miminkovského věku… Jen se hra proměnila, teď staví příběhy…
Mam Clemmy, ale uz dlouho… Viky ho rada, ale uz ted od Vanoc zacneme kupovat duplo…
Prostředňátko v době, kdy se dostala k Duplu - nejstarší ho dostala ve dvou letech.
Dokázala si s ním vyhrát neuvěřitelnou dobu. Nejmladší stejně tak… Nejprve jen spojovaly kostky a žužlaly zvířátka, pak pomalu začaly sestavovat…
Baví i tu nejstarší, staví se ségrama neuvěřitelné mnohapatrové stavby (a někdy i s tatínkem)
Příspěvek upraven 28.11.11 v 08:17
Máme Duplo pár dní a malá staví pořád. Netuším, čím to je
Před tím měla jinou stavebnici tohoto typu a tu většinou ignorovala nebo jen když jsem si stavěla s ní. Takže k Vánocům je jasná farma, základové desky atd od Dupla.
Ahoj,
máme Duplo od loňských vánoc + nějaké velké kostky (velikostně cca to Clemmy) od narození (podědili jsme). Ty velké kostky jsou tak do 2 let max, pak už je to pro ně poněkud nuda. S Duplem si hrajou oba, dcera (teď rok a třičtvrtě) z něj zvládne postavit komín + posadit panáčka do traktoru. Ale vlastně nic jinýho než komíny nestaví ani z těch větších kostek
Navíc k tomu Duplu je super to přikupování dalších sad, už jich mám několik na vánoce schovaný ve skříni
Takže doporučuju to Duplo, případně nějakou babičku zaúkolovat koupením těch velkých kostek na vánoce ![]()
Anielkha píše:
Mam Clemmy, ale uz dlouho… Viky ho rada, ale uz ted od Vanoc zacneme kupovat duplo…
a jaké duplo budeš Viky kupovat?
Nas prcek dostal velkou bednu Dupla predcasne k druhym narozkam v 1,5 roce a fakt super,vydrzel u toho sedet i hodinu ![]()
holky dík to jsme ráda… pořídíme asi duplo jen teda tápu jaké, asi podložku a základní kostky
malý teda ještě nezvládá stavět vůbec
jen boří
.
viděla jsem supr levnou sadu z druhé ruky těch kostek clemmy tak mu ej asi kupím a dám mu je hned a potřenujeme trošku na duplo
a to donese ježíšek.
Lesi to je super
Ahojky my máme obojí, jakou asi 8 měsíční jsme koupili clemmy, jsou super, malá si s nima hrála dlouho, duplo dostala na druhé vánoce, a také mají úspěch.
oblacek píše:Anielkha píše:a jaké duplo budeš Viky kupovat?
zacnu s nejakyma zviratkama… to pry mensi deti bavi dost a pak budu teprve kupovat nejake ty zakladni sady ![]()
Lesina píše:
Prostředňátko v době, kdy se dostala k Duplu - nejstarší ho dostala ve dvou letech.Dokázala si s ním vyhrát neuvěřitelnou dobu. Nejmladší stejně tak… Nejprve jen spojovaly kostky a žužlaly zvířátka, pak pomalu začaly sestavovat…
Baví i tu nejstarší, staví se ségrama neuvěřitelné mnohapatrové stavby (a někdy i s tatínkem)
Koukám na tu fotku a došlo mi, že tohle miminko už chodí do školy - bože… Strašně to letí.
Příspěvek upraven 28.11.11 v 08:18
Duplo, duplo , jedine duplo! ![]()
u naseho mimca nejoblibenejsi hracka - kdyz mu dam nekolik kosticek a postavicek do mensiho lego boxiku , tak si to vysype, prehrabuje se v tom , ocucava a vyhraje si u toho fakt nejvic
. a stejne tak to bavi starsi kluky. Clemmy se u nas nikdo pomalu ani nedotknul ![]()