Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky. Malej 4 roky, trpí hodně na záněty dýchacích cest od tý doby co nastoupil do školky je to fakt něco strašnýho, proto jsme mu zkusili koupit inhalátor, zatím inhaluje 1krát až 2 krát denně vincentku.. ted má ale trochu kašel, vím, že se dá inhalovat i třeba mucosolvan na odkašlávání, nebo tusin před spaním aby ho to tolik nedráždilo ke kašli..ale nevím jestli mužu do tý vincentky třeba nakapat ty kapky, nebo jestli se to ředí vodou, nebo neředí vubec? omlouvám se za trochu přihlouplou otázku, ale já opravdu nevím
Díky předem za odpovědi a moc se mi nesmejte ![]()
Ahoj, doma vždy děti inhalují jen vincentu, ale určitě tak 3-4 denně, jednou je málo. Jen když byl na tom syn hůř, tak jsme přidávali něco navíc, co jsme měli od doktorky.
Tak zkuste zatim vincentku zvýšit.
Já jsem děti inhalovala jen vincentkou a u syna jsem používala fyziologický roztok (ten inhaloval i v nemocnici),protože když měl silný kašel, tak ho vincentka strašně dráždila.
S dětmi chodíme na ORL a tam jsem se na inhalaci vincentkou ptala a dr. mi výrazně sdělil, že toto v žádném případě nedoporučuje, protože vincentka naopak pořád jako-by zvyšuje sekret v nose a dutiny se nehojí, že snad na inhalaci pusou, ale né do nosu.Tak to bych jim ten nos asi musela něčím ucpat, aby jim to do něho nešlo. Hlavně, že v nemocnici mi říkali, inhalovat do nosu i do pusiny.Tak pak co si vybrat že ![]()
Mně zase jedna ORL doporučila výplachy nosu takovou tou mořskou vodou a druhá to zcela zavrhla, že prý si tím infekci jen roznesu do všech dutin… ![]()
@jajinka veverka píše:
Ahoj mamky. Malej 4 roky, trpí hodně na záněty dýchacích cest od tý doby co nastoupil do školky je to fakt něco strašnýho, proto jsme mu zkusili koupit inhalátor, zatím inhaluje 1krát až 2 krát denně vincentku.. ted má ale trochu kašel, vím, že se dá inhalovat i třeba mucosolvan na odkašlávání, nebo tusin před spaním aby ho to tolik nedráždilo ke kašli..ale nevím jestli mužu do tý vincentky třeba nakapat ty kapky, nebo jestli se to ředí vodou, nebo neředí vubec? omlouvám se za trochu přihlouplou otázku, ale já opravdu nevímDíky předem za odpovědi a moc se mi nesmejte
Mukosolvan atd se vyrabeji primo jako roztok nebo kapky do inhalatoru, vzadu je napsany zpusob redeni. Kapky do vincentky a roztok do vincentky nebo samotny. Ja jsem se radila v lekarne, ketry koupit podle druhu obtizi. Inhalovali jsme i 6× denne. 2× lecivou latku a 4× vincentku.
Malý trpí na zápaly plic, takže jakmile začíná rýma popřípadě kašel, okamžitě nasazujeme vincentku a inhalujeme alespoň 3× denně. Ale pozor mucosolvan by se neměl inhalovat na večer (max. do 17.hod - záleží, jak spí, ale určitě to není vhodné před spaním). Na večer dáváme sirup levopront, je skvělý na zklidnění kašle. Jinak koupit mucosolvan přímo jako roztok k inhalování a míchá se s vincentkou - dle návodu ![]()
Dobrý den, můžu se zeptat, jak své děti donutíte, aby inhlalovali? Na doporučení Dr. uvažuji o koupi inhalátoru kvůli častému kašli 3 letého syna, ale on si nenechá nakapat kapky ani do očí. Pochybuju, že bude mít několikrát denně masku na obličeji ![]()