Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
V sobotu upecu kralika, udelam houbovou omacku a knedlik (mnam mnam
) a mrkvovou buchtu
v nedeli jsme pozvani od tchanu ![]()
Holky, minulý víkend jsem dělala toto: http://recepty.vareni.cz/…letym-masem/ a musím říct, že tak jak o tom víkendu jsem si dlouho nepochutnala. Jinak na dnešek mám v plánu jen nivovou omáčku s brokolicí a v neděli špagety ![]()
V sobotu segedín, v neděli karbanátky. Potřebuju upotřebit hrozny, nikdo je nejí, tak udělám nějaký koláč s tvarohem a hodím je do toho.
@bublinka80 píše:
Děláte některá ten guláš do trouby, případně jak?? A hlavně jestli chutná rodině?![]()
Dělám. Rodině chutná tak, že už „normální“ vůbec nechtějí. Dělám ho podle receptu na Mimibazaru, název je „Guláš bez míchání- opravdu skvělý“. Dělám ho ve skleněném pekáči s víkem. Jo, a fakt nemíchat! Kámoška to zamíchala, a nedopadlo to.
@bublinka80 na co máte chut ne
. Já dneska na plechu peču brambory a kuřecí stehna, něco asi zbude na zítra takže uvařim bramboračky, my pak s manželem jdeme na obědovečeři
takže to vždy vařim jen polévku a na neděli asi špagety s omáčkou a to bude pak i na pondělí ![]()
Jinak zítra bude omáčka z hlívy + bramborové noky, a v neděli chci ugrilovat krkovičku v pivní marinádě + pečené brambory. Upeču švestkový táč.
Nejraději máme ten nepečený.
Potřebuji: sušenky Lotus/Bebe, kousek másla, 1 tučný tvaroh, 1 mascarpone, 2 smetany ke šlehání, hořká čokoláda, ovoce (jahody, maliny, borůvky)
Rozemelu sušenky (200g, používám buď klasické lotusky a nebo kakaová bébéčka) a smíchám to s cca 85g másla. Dortovou formu vyložím pečícím papírem, který lehce potřu máslem, lžící tam napěchuju sušenkové těsto. Smíchám jeden tučný tvaroh, jednu smetanu ke šlehání a mascarpone. Dám část na těsto, poté pokladu ovocem a opět to potřu zbytkem směsi, která vznikla z mascarpone, smetany a tvarohu. Ovoce dávám tak akorát od oka, aby to ztuhlo a nepustilo moc šťávy. Dám chladit do ledničky. A nahoru ještě dělám směs z čokolády - kdy do malého hrnce naliji necelou smetanu ke šlehání a těsně před tím, než začne vřít v ní rozpustím kousky nalámané čokolády, umíchám to, počkám, než se to trošku vychladí a dám nahoru na cheesecake. Cheesecake pak jíme druhý den ráno. Chce to, aby byl v chladu minimálně 8-10 hodin. Je pak výborný.
Právě vařím bramborový špalíčky s uzeným a se zelím. V troubě mám perník. Zítra nevím co budu dělat k jídlu. V neděli zabíjíme husy a kachny tak asi kachnu knedlík a červený zelí…
Právě vařím bramborový špalíčky s uzeným a se zelím. V troubě mám perník. Zítra nevím co budu dělat k jídlu. V neděli zabíjíme husy a kachny tak asi kachnu knedlík a červený zelí…
Já zítra udělám obalované smažené palačinky plněné šunkou a sýrem. K tomu zeleninový salát. V neděli bude kuře po kanadsku s rýží. A péct nebudu nic. Na sladké moc nejsme a minulý týden sem pekla švestkový koláč. Tak zase až příští sobotu.
@Berousik ja delam tyto , davam teda obyc mliko a trochu min cukru. V tescu maji i mlecnou a bilou cokoladu na vareni, tak nekdy tam dam tu.
@Bibi239 tak to urcite udelam. Vubec ty stranky jsou zajimavy, diky! ![]()
@Nikki5 díky za odkaz. zítra uvařím. taky jsem s nápady v koncích a tohle vypadá dobře.
@Marfusa2 Kanadský kuře máme dneska ![]()
Zítra udělám švestkový knedlíky a v neděli kůzle na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem.