Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Že nemáš základat dvě stejná temata…
Ale k věci, zajdi k obvoďákovi, na začátek bych doporučovala vzít ti krev na celkové vyšetření. ![]()
Ahoj,
já ti na jednu stranu závidím (mám opačný problém), ale na druhou stranu bych to asi zkusila pořešit tím režimem, vypadá to už jako únavový syndrom a na ten myslím pomáhá dodržet přísný režim.
@mončís začala bych prostě vstávat dřív, budíka a plánovat činnosti tak, abych se nenudila a tedy mě to nesvádělo k ležení. Sama píšeš že jsi přespalá a unavená stejně ať spíš či ne, takže prostě spi míň a začni sportovat
@kve-tinka píše: Že nemáš základat dvě stejná temata…
Ale k věci, zajdi k obvoďákovi, na začátek bych doporučovala vzít ti krev na celkové vyšetření.
Vůbec netuším, jak se mi to povedlo, protože mi to po prvý nechtěli zveřejnit ![]()
Ahoj, já když mám volno a nemusím do práce tak jsem taky schopná prospat skoro celý den.. ![]()
@jahuhudka Sportuji snad dost.. Běhám, v létě jsme neustále na kole, a cvičím doma jogu. Občas si zajdu zaplavat. ![]()
Nech si vyšetřit štítnou žlázu, při špatné funkci je hlavním příznakem zvýšená únava.
Já jsem taky vyloženě spavý typ. Když jsem chodila do práce, tak mi nedělalo problém spát 14 hodin v kuse a stejně jsem se pak večer těšila do postele. Odpočinutá jsem nebyla, spíš přespaná. No a pak jsem se stala majitelkou mimořádně nespavého dítka a se spaním byl konec. Zvykala jsem si hodně dlouho, nebyla jsem schopná pořádně fungovat, ale časem se to upravilo. Dneska spím se synem jeho 7-8 hodin v noci a ráno se budím odpočinutější než po dvanácce. Je to o zvyk, taky o dostatku tekutin, vhodném pohybu a stravě.
Jak jsi to měla předtím? zhoršilo se to až nyní? Mohla by to být spavá nemoc.nebo nemocné ledviny, nebo taky nic-můj tchán držel 5 min. válendu s úložným prostorem zatímco ostatní vyndávali něco z gauče a on za těch pár min. usnul
Není mu vůbec nic
![]()
Tak to by mě zajímalo. Také jsem schopná prospat celý den. Sice jakýs takýs režim mám, ale pokud spím méně jak 10 hodin, tak bez kávy umírám
Před 6ti lety jsme na intru se spolubydlícími spávali tak 6 hodin a postupně jsem se dopracovala k prochrápání půlky dne
![]()
@mončís Napadlo mě ještě, zkus si změřit tlak. Můj děda ho vždycky míval dost nízký a prospal celé dny
@Petule030 Já mám nízký. V těhotenství jsem omdlívala a když vstávám tak musím pomalu, jinak se mi udělá černo a musím se něčeho chytit.
@mončís píše:
@Petule030 Já mám nízký. V těhotenství jsem omdlívala a když vstávám tak musím pomalu, jinak se mi udělá černo a musím se něčeho chytit.
Možná to bude ten kámen úrazu
Klidně si zajdi k obvoďákovi, může ti vyšetřit tu štítnou žlázu a když zmíníš nízký tlak, tak ti může něco poradit ![]()
Mohl by mi někdo, kdo má s tím zkušenosti jaké jsou příznaky? Jsem schopná spát 16 hodin denně.. Nedělá mi problém jít do krámu a pak si jít zase lehnout, usnu do 10 min. Samozřejmě, že jsem přespalá a unavená. Neustále zívám. Jenže když jsem zkoušela spát méně tak jsem přes den také unavená. Do toho furt zívám. Do toho je pro mě hrozné vstávat. Od toho se mi odvíjí celý den. I nálada není nic moc. S malou chodím i odpoledne spát. Docela mi to vadí. Protože až za rok půjdu do práce, a k tomu se budu muset po ránu starat o malou, abych jí vypravila do školky, tak jsem zvědavá jak to budu zvládat

Tak nevím, jestli není něco špatně, nebo jestli bych měla zkusit mít nějaký režim. Třeba by se to po čase upravilo. Nevím