Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já mám nízký tlak a jsem hlídaná na štitnou žlázu, ale „jen“ kvůli genetické zátěži plus mámceloživotně lehkou anémii.. na nic se neléčím a nejsem skoro nemocná, ťukám.. ale dvakrát jsem byla hodně unavená a spavá a vždy bylo v těhotenství, kdy se mi zhoršila právě anémie.. ale toto by měl jednoduše zjistit lékař.. Mám jednu známou, u které se takto začal projevovat únavový syndrom ![]()
Ahoj, neměla jsem to tak extrémní, ale přesně jak píšeš, nespala jsem, ale byla pořád unavená, taková ta vnitřní únava. Nechala jsem si vzít krev a zjistilo se, že mi špatně funguje štítná žláza. Takže beru Letrox, chodím co tři měsíce na kontrolu a je mi po zdravotní stránce neskonale lépe.
@mončís a to tak hodne spis od kdy? Urcite to hce zkontrolovat krevni obraz, zelezo, stitnou zlazu. Nekdy je unanovy syndrom po mononukleoze.
Měla bys pročistit a odkyselit organismus. Hodně potíží se odvíjí právě od toho
To je špatným režimem, já když moc spím tak mám tu potřebu spánku ještě větší. Prostě řetězová reakce.
Natoč si budíka a odpoledne spát nechoď a upraví se to samo
Já jsem to tak před pár lety měla - čím víc jsem ležela, tím víc jsem si připadala unavená.
edit: a právě při tom přespání se mi taky točí a hlava a mám černo, i když mám tlak normální.
Zkus to vyšetření na tu štítnou žlázu a chudokrevnost. U obou je jeden z příznaků únava. Mám oboje a na únavu se me ptavali.
Zajdu v pondělí k doktorovi. Pokud budou výsledky v pořádku tak si udělám režim, a budu doufat že si zvyknu co nejdřív. ![]()
@mončís vím co je špatně..na mateřské jsi zlenivěla
a to říkám v dobrém. Jsi přespaná, chce to víc pohybu, čerstvého vzduchu a začít na sebe být přísnější. Ráno vstát, dát si sklenku čerstvého džusu a jít hned něco dělat. Nejhorší je, když se člověk tzv. „rozsedí“, nedej bože „rozleží“ a ještě zapne telku ![]()
@mončís k tomu co přidali ostatní bych ještě dodala, že si nech zkontrolovat i játra, viz. odběry. Může to být i tím.
Pokud budou výsledky krve v pořádku, tak si zaveď ten zmiňovaný režim a drž se ho. Jinak nechápu, když 16 hod spíš, jak zvládáš tak často cvičit a ještě se starat o dítě a domácnost? To nerýpu, jen se ptám, nějak si to neumím představit.
@Laaja píše:
@mončís k tomu co přidali ostatní bych ještě dodala, že si nech zkontrolovat i játra, viz. odběry. Může to být i tím.
Pokud budou výsledky krve v pořádku, tak si zaveď ten zmiňovaný režim a drž se ho. Jinak nechápu, když 16 hod spíš, jak zvládáš tak často cvičit a ještě se starat o dítě a domácnost? To nerýpu, jen se ptám, nějak si to neumím představit.
Tak nespím každý den(i kdybych ráda) a teď měl manžel tří týdny dovolenou. Takže když šli ráno na procházku na dvě hoďky tak jsem šla spát, a odpoledne s malou taky. Běhat chodím na večer, nebo když jde malá spát, tak mi jí manžel pohlídá. Nejsem přes den nějak utlumená, že bych nebyla schopná něco dělat.
Díky moc, že si mě navedla na nějaký směr. V pondělí mu to hned řeknu.
Poslední dobou se mi hůř vstává. Není den abych němela černo před očima. I to spaní se zhoršilo.