Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Hezký den, koupila jsem dceři plno šatiček s dlouhým rukávem a přemýšlím, co pod ně, k nim leginy, ale pod nějaké body bez rukávu? Nebo dáváte tílka? Sama nemám ráda hola záda, když táhne zespoda.
Případně kde tílka kupujete?
Moc děkuji
@Mamca_1234 jak velké dítě? Ja dávala body ala tílko pod trika s dlouhým a legíny. Akorát mi malá zrušila komplet pleny v 19m, takže od té doby klasika jako velké dítě.
Beru to jako tričko. Šaty, legíny, na to svetřík. Pokud jsou na ramínka tak pod ne jednobarevné tričko podle počasí.
Taky bych oblékala klasicky - šaty a buď legíny nebo silonky a svetřík nebo jarní kabátek/riflová bunda. Jsem ráda holky parádila od mala. Takže každá měla k šatům a sukním víc variant. Ale cibuli jsem nedělala. Taky jsem je měla brzo bez plen. Takže i body brzo zmizlo.
Tak to zatím neřeš, uvidíš, co bude potřeba. Může být zmrzlina nebo horkokrevná.
@Mamca_1234 dcera v té velikosti lezla po čtyřech a šaty fakt ne, to by si kolenama prislapavala.
@Mamca_1234 píše: Více
Tak já mám dcerku vel.68 a půjdeme pomalu na 74, saticek mám hodně, co jsem dostala, ale můžu říct, že pro takové miminko jsou úplně na prd…včera jsem ji teda saty oblékla na vitani občanku a strasne ji ta sukne rozcilovala
porad si ji zvedala, strkala do pusy. Dcerka už sedi, tak máme aspoň takové hezké fotky, jinak kdyby nesedela, tak by ty saty stejne ani moc vidět nešly. Za mě pro takové miminka jsou saticky k ničemu.
Dávala jsem šaty od mimina, pod ně uncochace a body - buď bez rukávu nebo s rukávem podle počasí.
Šaty mají smysl až pro chodící dítě, do té doby jen překáží, při lezení si je přišlapují.
V zavyslosti na počasí a střihu šatů..pod ty s dlouhým rukávem tlakové body případně puncochacky. I proto aby lépe držela plina, resp aby si do ní nehrabala
. Co je bez plenky tak je to jedno…ale jaro/podzim punčocháče nebo legíny a pokud není vyloženě léto a horko tak pod šaty na ramínka body s krátkým/tričko. Co dcera chodí a běhá tak v létě ji pod sukynkya šaty casto dávam leginove kratasky aby si neodrela/nespalila zadek na klouzačce ![]()
Šaty jsem dávala úplně placatému, ležícímu miminu (tak do těch 4 měsíců, jak se začala otáčet, tak se pletly) a pak zase až chodícímu děcku cca 16m+. Mezitím to byl dost nepraktický kus oděvu.
Vzhledem k tomu, že velikost 74 dost pravděpodobně nebude mít dřív jak za půl roku a teď absolutně netušíš, jaké to s dítětem bude a co ti bude vyhovovat, vykašlala bych se na naupování čehokoliv v této velikosti a nechala to na dobu, až nastane. Dost dobře možná zjistíš, že na instagamovou fotku dítěte - panenky je to úplně buřt, co pod tím bude mít, a pro převalující se nebo po čtyřech lezoucí dítě je to oděv zcela na houby a žádná roztomilost nepředčí praktičnost a funkčnost. Taky uvidíš dle ročního období, ono když je venku třicet nad nulou, tak dát dítěti šatičky s dlouhým ukávem a pod ně body, aby chuděra nemělo holá záda, není zrovna nejlepší nápad.