Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Holky Co davate na sebe dvouletakum v tomhle pocasi jake bylo napr dneska? Davate jen kalhoty nebo teplaky nebo jeste i puncochy? A davate mikinu nebo jeste i bundu? A jarni cepici nebo napr ksiltovku?
Jaké bylo u vás počasí
![]()
Né, tak u nás byl krásný první jarní den, syn měl na sobě džíny, tričko s dlouhým a mikinu, na hlavě kšilovku. Byli jsme na sluníčku. Když usnul v kočáru a my byli ve stínu kde foukalo, dala jsem přes něj deku ![]()
Dneska malej běhal v teplákách a tričku s dlouhým rukávem, ráno měl ještě mikinu.
Tak já jen kalhoty, tričko a mikinu. A byl bez čepice, bylo nádherně a synáček je hrkokrevný ![]()
Dcerka ma puncochace, lehké kalhoty, body s dlouhým, tričko s dlouhým, tenký svetr a tenkou vetrovku.
My dneska meli 18st a jasno.
Dala jsem slabsi kalhoty, mikinu a tenisky, cepici zadnou.
@Lentu tepláky puncochy body mikina lehká čepice-spíš na pozdní odpol.
Na hristi jsem dnes potkala holcicku v rolaku, tluste chupate mikine a pres to zimni bundu (to vse bylo videt, dalsi vrstvy netusim), na hlave teplou zimni cepici. A o par metru dal holcicku bez cepice a v tenkem triku s dlouhym rukavem. To by me zajimalo, kdyby ti sem napsaly obe jejich matky, jak bys situaci vyhodnotila. Ja oblekala tak nejak mezi, dcera je trochu nastydla a sly jsme do lesa, kde je chladneji.
@Lentu Dávám tedka nejčastěji kalhoty, tričko, teplejší mikinu a tenisky
My jsme teď bojovaly dva týdny s rýmou, takže dneska jsme byly oblečení punčocháče, tenky kalhoty, body s dlouhym rukávem, mikinu, větrovku a jarní čepici, když jsme byly na hřišti, tak jsem větrovku sundala. Byly tam děti, kteří lítaly jen v krátkým rukávu ![]()
Předpokládám bez kočáru… Dneska jsem jí chtěla dát jen triko s dlouhým a tepláky - po poledni, teplíčko, pětiletý tak byl, já jsem byla v krátkém rukávu. Ona trvala na mikině a bavlněné čepici
Jinak mívá mikinu a šátek na krk, po ránu nebo na večer ještě k tomu vestu. A nějakou čepku, protože většinou fouká nebo ji vyžaduje „z módních důvodů“ ![]()
Dneska odpoledne měl malý tepláky, tričko s krátkým rukávem, mikinu a tenisky.
Malé je teda jen 18 měsíců, ale i tak - plátěné kalhoty, body s dlouhým rukávem. Jinak nic. Bylo tu 20 stupňů a slunce, a popravdě mi přišlo, že krátký rukáv by byl lepší, já sama šla v kalhotách a tílku.
Ale všude jsem viděla děti oblečené víc, přijde mi to zbytečné, pak nemají být každou chvilku nemocné, když se neotužují ![]()
Bez puncochacu chodime dlouho, ani v zime je nenosil.. Jinak rano bundu, triko, kalhoty a cepici..odpo triko, kalhoty a bez cepice…na vecer dostal mikcu..
Minulý týden jsem oblékala míň a hned jsme byly nemocni. Ven chodíme až po třetí hodině, tak už takový teplo nebylo a foukal větr.