Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj prosím nevíte někdo co s moučnivkou?Malé se objevila v pusince,tak na radu doktorky jsem mazala genciálkou,všude modro,ale zmizela.
Vyměnila jsem dudlíky,savičky na flaškách,všechno vyvařuji,ale dneska jsem objevila moučnivku znova…
je třeba možný,že jsem jí před tím někde přehlédla a ona se úplně nevytratila?? ![]()
moučnivka je potvora a má tendenci se vracet. taky pokud kojíš, můžeš to přenášet na prsou. Genciánka by se měla používat maximálně 3 dny, je karcinogenní. Vikimu doktorka dala prášky Nizoral, které se rozdrtí, rozpustí v trošce vody a vytírá se tím pusinka. moučnivka na 2 dny zmizela (mazala jsem pak ještě další 3 dny) a už se pak nevrátila. Jinak jestli máš možnost dostat se do německa, prodávají tam gel Infectosoor mundgel. ten na moučnivku krásně zabírá a už se nevrací. Já ho mám pro jistotu v lékárničce, ale po tom nizoralu se vikimu moučnivka naštěstí nevrátila.
My jsem taky mazali fialkou a doktorka mi ještě poradila ať jí koupím ještě borax a pomohl taky… vrátilo se nám to dvakrát, tak jsem vždycky jeden den namazala fialkou a druhý den to bylo už v pohodě
taky pokud teda kojíš, tak odstříkej vždycky přední mléko a opláchni si prso teplou vodou ![]()
už nekojím,skoro měsíc už jsme jen na UM-ale vyvařuju lahvičky a dudlíky taky…
nizoral je na předpis?a borax?
do němcka možnost nemám ![]()
Jj, moučnivka se ráda vrací a úplně se jí zbavit je fakt na metál
Taky s ní bojujeme asi už 3 nebo 4 měsíce
S genciánkou jsme moc úpěch neměli, všude a všechno fialový a moučnivka se stejně do týdne vrátila
, zkusili jsme i Nizoral tablety a po těch je to lepší
, taky se nám sice vrátila a už to není tak často a hlavně není všechno fialový
A nevím jestli to má nějakou souvislost ale naposledy měla Barča moučnivku a byla i protivná a já nevěděla, jestli jí netrápí zoubky, tak jsem jí namazala Mundisal gelem a najednou bylo po moučnivce
, možná pomohl i ten gel ale to si netroufám na 100 % tvrdit ![]()
ahoj Pavli díky…no je to na bednu a ty to máš ještě dvojitý!!Chtělo by to zase fotečku holčiček na únorový míma ![]()
Ahoj,
nám pomohla genciálka a taky jsme na radu doktora dávali lactobacílky baby.
Nám genciála taky zabírala, ale jak jsem zjistila, že je karcinogenní tak jsem přestala mazat… navíc mi vadilo jak strašně to špiní. Nedám dopustit na vlhčené vatové tyčinky Pagavit, 2× denně vytřít pusinku a do týdne bylo po problému a hlavně už se moučnivka nevrátila
. Jsou balené po třech a balení stojí 14,– Kč.
Ikulka píše:
Nám genciála taky zabírala, ale jak jsem zjistila, že je karcinogenní tak jsem přestala mazat… navíc mi vadilo jak strašně to špiní. Nedám dopustit na vlhčené vatové tyčinky Pagavit, 2× denně vytřít pusinku a do týdne bylo po problému a hlavně už se moučnivka nevrátila. Jsou balené po třech a balení stojí 14,– Kč.
díky a to je normál v lékárně??Právě,že to fialové barvení je děsný!!
naštěstí se to ze všeho vypralo…teď mi zase v jedný lékarně řekla, že bych mohla dát tea trea nebo aloe,ale že by radši u mrňouse moc nedopporučovala
v káždý lékárně radí něco inýho akorát u genciálky se shodly ![]()
janasib píše:Ikulka píše:díky a to je normál v lékárně??Právě,že to fialové barvení je děsný!!
Nám genciála taky zabírala, ale jak jsem zjistila, že je karcinogenní tak jsem přestala mazat… navíc mi vadilo jak strašně to špiní. Nedám dopustit na vlhčené vatové tyčinky Pagavit, 2× denně vytřít pusinku a do týdne bylo po problému a hlavně už se moučnivka nevrátila. Jsou balené po třech a balení stojí 14,– Kč.
naštěstí se to ze všeho vypralo…teď mi zase v jedný lékarně řekla, že bych mohla dát tea trea nebo aloe,ale že by radši u mrňouse moc nedopporučovala
v káždý lékárně radí něco inýho akorát u genciálky se shodly
Já jsem to kupovala normálně v lékárně, ale v jiné co jsem se pak ptala to vůbec neznali
. Takže se zeptej a uvidíš. Nám to zabralo skvěle. Ještě jsem pak chvíli preventivně vytírala tak jednou za dva dny, aby se to nevrátilo. Takhle to vypadá: http://www.lekarna.cz/…eni-ust-3ks/#…
Mi zase doktorka poradila Kamistad, ale v lékárně říkali, že u miminek by se používat neměl
. Každopádně jsem ho vyzkoušela, ale stejně nezabral.
Damy obnovujem diskusiu. Neviete nieco noveho ohladne toho ci je gencianka skutocne karcinogenna? A ako ju pripadne pouzivat? Dostali sme ju vcera. Ale az doma som zistila ze mudr mi vobec nepovedala ako ju pouzivat, ako cadzo kedy, po aku dlhu dobu. Taktiez som sa docitala ze je to slabou imunitou takze by bolo dobre nejake laktobacili k tomu a to mi tiez vobec nespomenula ![]()