Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Možná budu za b*bce ale…co dávate dětem do družiny na oblečení, když je fakt zima (jako že mráz a sníh? Syn je hubeňour, co nese 2 problémy - jednak mu je fakt zima, páč nemá žádnou izolaci, jednak mu je všechno velké. Je denně ve družině do 16h a chodí ven. Ve školce nosil legíny a na to kombinézu, do školy uż legíny (pochopitelně) nechce. Doteď měl zateplené softshelly, ale jestli bude fakt hodně pod nulou, tak mám strach, že stačit nebudou. Oteplováky? Jsou nějaké zateplené, aby stačila 1 vrstva? Aby nemusel převlíkat 2? Žili jsme dost dlouho v teplejším klimatu, chybí mi přehled v zimním oblečení ![]()
V období, kdy chodily děti v družině bobovat atd. tak nosili do školy běžné oblečení a do družiny si tahaly kombinézu nebo zateplené kalhoty. Běžné procházky zvládnou obě moje děti jen v softkách.
Normálně běžné věci nosí. Až bude sníh a víc zima někdy. Tak rodiče vědí, že mají děti mít oteplovačky nebo vyteplené věci. Podle jejich uvážení. Není nevhodné počasí. Je jen nevhodné oblečení.
Moje pracovní děti se běžně v družině převlékají. Mám třeťáky a čtvrťáky. Stejně si dávají jiné věci na na kroužek. Ať se klidně převléká.
Synovi jsem do školy dávala nějaké užší džíny, strečové, „teplákové“ taky občas seženeš a na to oteplovačky. Šel v tom do školy, v šatně shodil oteplováky a ve škole byl celej den v těch kalhotech a odpoledne s družinou na to zase natáhl oteplovačky a šlo se ven.
@beruska9 píše:
Možná budu za b*bce ale…co dávate dětem do družiny na oblečení, když je fakt zima (jako že mráz a sníh? Syn je hubeňour, co nese 2 problémy - jednak mu je fakt zima, páč nemá žádnou izolaci, jednak mu je všechno velké. Je denně ve družině do 16h a chodí ven. Ve školce nosil legíny a na to kombinézu, do školy uż legíny (pochopitelně) nechce. Doteď měl zateplené softshelly, ale jestli bude fakt hodně pod nulou, tak mám strach, že stačit nebudou. Oteplováky? Jsou nějaké zateplené, aby stačila 1 vrstva? Aby nemusel převlíkat 2? Žili jsme dost dlouho v teplejším klimatu, chybí mi přehled v zimním oblečení
Jestli to má kam dát, nechala bych mu tam oteplováky a legíny. U nás se nebobuje, tak mu stačí kalhoty do školy a pod to legíny. Případně teplé kalhoty bez laclu.
My jsme softshellky letos ještě ani nevytahli. Zatím stačí teplé tepláky, porad je nad nulou, snih nikde… S družinou ven chodí normálně v riflich, co v nich je ve škole. Až bude sníh nebo pod nulou jindy nez chvilku rano, dostane ty softshellky, buď si je dá na holo anebo na ty rifle, záleží, jestli se mu tam vlezou. Pripadne muze dostat podvlikacky, ale to než by se převlekl. Taky zalezi, co v te druzine vebku delaji. Kdyz jen behaji po hristi, staci teple gate. Kdyby sli sankovat, chce to podvlikacky, rukavice, jiny boty…
Na procházky nosí to co má ve škole, buď manzestraky nebo zateplené rifle. Pokud budou bobovat, uvidíme, zda letos bude vůbec sníh, tak dostane oteplovaky a bude se muset převléct.
Jinak nechce nosit punčochy, podvlíkačky jsou ku velké ( v devíti váží tak 23 kg), takže jsem objevila podkolenky jako kompromis…
Jo softshell má jen na bruslení, tohle nejsou pro mě kalhoty do školy ![]()
No tak doplnim, oni nechodi na prochazky, jsou ven na zahrade a hrajou si - tak nejak ruzne co jsem pochopila, ale asi uplne nelitaji, hrajou treba obchod - maji pod stromem nejake sutry a na nich veci a jakoze je prodavaji a tak - takze asi ruzne postavaji atd.
@Anais Brno : ty podkolenky zni dobre, on prave nez by se prevlekl do 2 vrstev, tak potes koste
, ma nejspis slabou poruchu pozornosti (krome jineho) a vse mu hrozne dlouho trva, protoze je myslenkama neustale jinde
Aby sedel ve 2 vrstvach cely den se mi nezda, ale ty podkolenky by asi sly.
@Anais Brno píše:
Jo softshell má jen na bruslení, tohle nejsou pro mě kalhoty do školy
Tak softshel ma na prevleceni v druzine, ne aby v tom sedel na vyucovani
Oni po nich prave chteji, aby meli obleceni na prevleceni na ven.
@beruska9 no pro mé dítě je asi prevlikani smrtelně ohrožující cinnost.
Takže prevlikani do druziny nehrozi…
@Anais Brno píše:
@beruska9 no pro mé dítě je asi prevlikani smrtelně ohrožující cinnost.Takže prevlikani do druziny nehrozi…
@beruska9 dcera má normální oblečení, když je sníh a vím, že jdou bobovat, má s sebou oteplovačky. Jinak bývají hodinu venku, tak to nijak nehrotíme. Nepřevlékla by se
V první třídě tam měla i tepláky a v životě si je nevzala ![]()
Muze mit ruzne zateplene sustaky, co se daji navlect pres teplaky/kalhoty.