Co do porodnice pro nekojící?

Anonymní
8.7.20 23:17

Co do porodnice pro nekojící?

Ahoj, prosím, začínám balit tašku do porodnice a všude na internetu jsou seznamy pouze pro “kojící”, já kojit nebudu a zajímalo by mě, jestli si mám brát s sebou například vlastní flaštičku, mléko a tak?
Jelikož, když jsem ze seznamu vynechala kojící podprsenky, kojící polštář a takové věci, tak mi přijde, že tam najednou toho moc není co s sebou :lol: a nerada bych něco “podcenila”.
Díky moc :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30933
8.7.20 23:28

Urcite bych si vlastni lahvicku vzala, at si mimco od zacatku zvyka na to, co bude mit doma. Jinak ja kojila, ale trvalo mi se rozkojit poprve i podruhe nekolik dnu a vse na dokrmovani mi zapujcili. Ale dokrmovala jsem pres injekcni strikacku prave kvuli kojeni. Jedna holka na pokoji mela vlastni Sunar, ze nechce Nutrilon (davali v jedne porodnici, v druhe, co jsem byla, tak davali Hipp), ale lahvicky nemela :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
8.7.20 23:33

Ja taky nekojila a vedela jsem to dopředu. Do porodnice jsem volala a řekly mi at si nic nenosím. Flašku, um, vodu, vše poskytly tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
8.7.20 23:43

Nebrala jsem si s sebou nic, všechno dala k dispozici porodnice - lahvičky, ohřívačku a dokonce mi dali na výběr ze 3 druhů UM. Vůbec by mě nenapadlo brát si něco vlastního. Doma jsem si děti stejně převedla na úplně jiné UM a jiný typ lahvičky, vždy bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
8.7.20 23:45

Zavolala bych do porodnice a zeptala se tam.
Protože přijde mi jako blbost brát si vlastní flašku - jak to tam budeš vyvařovat a čistit? Převařovat vodu?
Možná tak to vlastní mléko. Ale i na to bych se zeptala.
Přece jen při hospitalizaci za to dítě do určité míry zodpovídají, takže nemůžou riskovat nějakou infekci ze špatně umyté láhve…
Pokud tam některé mimčo potřebovalo příkrm, připravovali to oni. Předpokládala bych, že i plně nekojenému dítěti stravu připraví oni - vodu mu tam ty sama nepřevaříš a první měsíce ji převařovat musíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
8.7.20 23:55

V Motole v Praze cse poskytnou. UM teda vybrali podle sebe (zvolil neonatolog, ale netusim klic..). Pouzivali vlastni lahvicky. Doma jsem prevedla na sve lahve a sve UM..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16429
9.7.20 00:28

Myslím, že je zakázáno vzhledem k hygienickým normám, aby ti plnili tvou lahvičku. Musí zajistit sterilní podání. Dávají 20 stříkačku a krmí se přes prst. Ale asi by šlo, že si to přeliješ do vlastní, ale musela bys jich mít několik a někdo by ti je musel nosit z domu sterilizované :think:. Jinak nevím a nezajímám se o důvod, jen vložky do podprsenky si určitě vezmi. Kojící polstář má taky mnohem lepší funkce mimo kojení, na uvelebení s rozbolavělým tělem po porodu je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
9.7.20 00:45

Já v porodnici pro dcerku dostala všechno, lahvičky i UM, dokonce jsem dostala vybrat ze dvou možností UM. Vybrala jsem to, které jsem předtím měl syn a dcerka ho potom pila celou dobu, dokud nebyla dost velká na obyčejné mléko. Já tedy neplánovala že kojit nebudu, bohužel na podruhé se poporodní deprese objevila asi při třetím pokusu o kojení (u prvního se rozjela až po dvou týdnech) tak jsem se rozhodla (nebo spíš byla okolnostmi donucena) kojení ukončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
9.7.20 06:02

Nebrala jsem si nic, porodnice mi vyloženě řekla, že se používá výhradně jejich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
9.7.20 06:32

Vzala bych si sve akorat UM, at pak treba nemusite prechazet na jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.7.20 07:29

Nic, všechno ti dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.20 11:03

Tak mockrát děkuji :).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková