Co do školky

902
29.8.10 17:09

Co do školky

Ahojky,
vidím,že teď je téma „školka“ hodně aktuální. Našla jsem dobrý článek o tom, jak obléct détě do školky, co přibalit sebou, na co nezapomenout. Mohlo by se hodit.

http://doma.nova.cz/…plysaka.html

Přeju hezký den, Klára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1938
29.8.10 18:19

8-o To jako fakt v zime nosi kluci ve tride puncochace a na tom kratasky? To si nedovedu predstavit, hlavne prakticky. Holcicky s puncochacky a sukynkou ano, ale ty kratasky me nejak prekvapily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
29.8.10 19:11
Alenka píše:
8-o To jako fakt v zime nosi kluci ve tride puncochace a na tom kratasky? To si nedovedu predstavit, hlavne prakticky. Holcicky s puncochacky a sukynkou ano, ale ty kratasky me nejak prekvapily.

No moje dcera jde do školky 4 rokem a ještě jsem neviděla kluka s punčoškama a kraťáskama, spíš mají jen ty punčošky u holek jsou přes to sukýnky samozřejmostí, pokud jí zapomeneme dostanu nadané že bude jako kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
29.8.10 19:16

Jinak my do školky nosíme:

• kartáček, pastu a kelímek
  • papírové kapesníky
  • pyžamko
  • věci na ven - je dobré spoléhat na ušpinění
  • věci do školky, přezuvky

V zimě máme zimní boty na ven a zvlášť na cestu domů, pokaždé botky totiž totálně promočí i když jsou nepromokavé, pokud je sníh. Pokud hodně na jaře nebo na podzim prší, nosíme gumáčky. Na ven taky nosíme nepromokavou budičku děti chodí ven i když prší a pláštěnky obykle zůstávají ve skříňce.
Taky musíme mít zvlášť bundu na ven a na cestu domů je pokaždé jako prase. (naštěsí bydlíme naproti školky, ale pokud chci jít ještě do obchodu, tak né jako s bahňákem). Taky doporučuji vyteplené kalhoty na dvůr, nebo ven, děti se přece jen pořád válí po zemi, taky aby neprochladly. Ale na to všechno příjdete samy :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
29.8.10 22:03

Kumpi, to me teda asi skrabne, 2× zimni boty :-( Ale zni to logicky.. My musime mit nove a zdravotni, misto papucek sandalky.. Kartacek na zuby - to nam ve skolce vubec nerikali, ale uvitala bych to. A gumacky mate taky dvoje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
29.8.10 22:39

Jé,to mi nenosíme všechno dvakrát 8-o Učitwlky dáváají v zimě boty uschnout na topení.A to už muí být brečka aby mu promokly :-?

Ty kraťásky taky slyším prvně.U nás nosí kluci jen punčocháče :lol: Jinak věci jako Lumpi1 :wink:

Lumpi-to nosíš každý den do školky nákupní tašku oblečení a bot ne?U nás v dešti ven nechodí,pouští jim pohádku-jsem radši než aby chodili v nějaký slotě :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
29.8.10 22:40
Alenka píše:
Kumpi, to me teda asi skrabne, 2× zimni boty :-( Ale zni to logicky.. My musime mit nove a zdravotni, misto papucek sandalky.. Kartacek na zuby - to nam ve skolce vubec nerikali, ale uvitala bych to. A gumacky mate taky dvoje?

V některých školkách zoubky nečistí,to ti všechno poví :wink: A fakt usíte mít sandálky místo bačkorek?U nás stačí bačkory,vadí mi spíš jak maminky dávají takový ty gumový papuče alá crocsy :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
30.8.10 07:20

Zatím jen, co nám řekli na třídní schůzce :-)
Tak u nás se zuby nečistí, oblečení dovnitř a ven (tedy asi ne to, v čem přijde, že?), náhradní ponožky a kalhotky.
V některých školkách naopak chtějí bačkory a ne sandálky kvůli snadnějšímu obouvání. Rozhodně ne pantofle a crocsy.
Teda dvoje zimní boty :think: uvidíme.
Lucince plánuju sukýnku a punčošky nebo legínky, u kluka nevím, ale jen punčocháče mi u tříleťáka přijde takové nahaté :oops: :lol:
Jo a stačí prádlo vzít na vyprání jednou týdně? Lucka se doma umaže mnohem dřív :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
30.8.10 12:53

Jee, to jste me spatne pochopily, nebo jsem to spatne napsala, my ty sandalky musime mit kvuli nozickam, ne kvuli skolce. Tam by mozna uvitali snadnejsi obouvaci papucky :roll: Jinak v zime bude mit syn rozhodne teplaky, obavam se, ze puncochace by si nedokazal obliknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
30.8.10 13:39

U nás fakt kluci nosí jen punčocháče,zase je to pro prcky snadnější,že pak jen natáhnou oteplováky/kombinézu a můžou vyrazit.Takhle kdyby měli tepláky(taky bych byla raději) je to pro ně složitější.Adam si taky punčocháče oblíct neumí :oops:

To praní prádla.Pyžamo nám dávají cca po 14dnech,jinak beru domů to co je špinavé.Tričko má každý den čisté-přijde v něm a je v něm celý den(je na něm čitelné co jedli),punčocháče taky každý den.Když je teplo tak tepláky mu vydrží i 3dny(ty co je v nich ve školce),venkovní každý den čisté. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
31.8.10 09:04

Lucka si taky punčocháče neobleče. Ale plánuju, že v nich přijde a už je nesundá (domů bude chodit asi po o) tričko dám taky čisté každý den, ale ty tepláky a venkovní kalhoty asi budeme muset dokoupit :think: Jsem to začla řešit nějak pozdě :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
31.8.10 13:51

Já dávám jaro-podzim na ven tepláky.V zimě šusťáky a nebo kombinéza.Máme 6× tepláky a někdy mám pocit,že je to málo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
31.8.10 15:20
Alenka píše:
Kumpi, to me teda asi skrabne, 2× zimni boty :-( Ale zni to logicky.. My musime mit nove a zdravotni, misto papucek sandalky.. Kartacek na zuby - to nam ve skolce vubec nerikali, ale uvitala bych to. A gumacky mate taky dvoje?

Ne gumáčky máme jen jedny, já je doma moc nevyužiju a když je chci na odpoedne tak si je vezmu s sebou domů. Ony nejsou povinné. Ale jak je hnusně, tak jsou lepší. Dneska celý den prší, myslím, že je vezmu už zítra do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
31.8.10 15:24
verenika píše:
Jé,to mi nenosíme všechno dvakrát 8-o Učitwlky dáváají v zimě boty uschnout na topení.A to už muí být brečka aby mu promokly :-?

Ty kraťásky taky slyším prvně.U nás nosí kluci jen punčocháče :lol: Jinak věci jako Lumpi1 :wink:

Lumpi-to nosíš každý den do školky nákupní tašku oblečení a bot ne?U nás v dešti ven nechodí,pouští jim pohádku-jsem radši než aby chodili v nějaký slotě :-?

No tak u nás chodí děti ven i dešti, pokud to není úplný liják, mě to teda vadí, ale o nadělám. Hele nenosím. V pondělí jdu s taškou a v pátek s ní odcházím. Nevadí mi, když má Terka špinavé tepáky na dvůr. A věci ve třídce měním pořád kromě sukýnky. Každý den má čisté tričko a punčošky už v tom je do školky. Boty si dají děti naky pod topení, ale když si jí beru dřív, třeba po obědě, neo na kroužek, tak to prostě nestihně uschnout. ALe na jaře a na podzim to řeším těma guákama a v zimě prostě dvoje boty.
To víte že mě to štve, je to výdaj navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
31.8.10 15:27
Alenka píše:
Jee, to jste me spatne pochopily, nebo jsem to spatne napsala, my ty sandalky musime mit kvuli nozickam, ne kvuli skolce. Tam by mozna uvitali snadnejsi obouvaci papucky :roll: Jinak v zime bude mit syn rozhodne teplaky, obavam se, ze puncochace by si nedokazal obliknout.

Ony punčocháčky jsou jednodušší, protože když jdou ven, tak si na to hodí jen tepáčky nebo kombinézku a je to. Pokud je teplo, tak se punčošky nenosí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin