Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Proč anonym, že ty budeš ta hromadná zakladatelka X nicneříkajícich diskusi. Dotaz nezní jako od matky, ale nudiciho se puboše.
"@mado jsem tu nová/stará. Byla jsem tady před lety, ale pak sem přestala chodit. Před měsícem z nudy jsem sem vrátila a četla nějaké diskuze co mě zaujali. Teď mám dotaz, tak jsem se teprve včera znovu zaregistrovala a nechtěla jsem byt obviněna že jsem troll, když jsem tu nová. Tak proto anonym
Příspěvek upraven 01.12.22 v 13:12
@Anonymní píše:
Ahoj, mám pro vás dotaz, mají vaše děti instagram, tiktok a další aplikace? Synovi je 11, za chvíli mu bude 12 a hned co dostal mobil chtěl tyhle aplikace. Já mám v plánu povolit mu instagram od 13, tiktok bych mu nejraději nepovolila vůbec. Syn mě ale pořád otravuje, že všichni jeho kamarádi ty aplikace už dávno mají. Bavila jsem se o tom i s kamarádkou a taky říkala že její o rok starší dcera už instagram i tiktok ma. Nevím no, pro mě je to divná doba… Jak to máte vy? Pak mě taky zajímá, co dovolíte aby děti poslouchali za písničky. Syn má rád moderní zahraniční interprety, všimla jsem si ale že mají sem tam nějakou písničku o sexu… Pak by chtěl syn ještě poslouchat yungbluda, toho mu už fakt přímo zakazuju. Jsem moc tvrdá, nebo měkká?
tak tiktok bych nejraději také nepovolila (já bych ho zakázala vůbec
), ale co syn poslouchá za písničky asi neovlivníš - vždyť v tomhle věku je sám ve škole, s kamarády - to bys mu musela zalepit uši jedině
Dcera je ještě mala takže aplikace nevim, za mě sme měli jen doma počítač a no rodiče nekontrolovali na jaké stránky chodíme ale bráchovi už bylo 15 když se koupil první…
. hudbu neřeším vůbec, doma poustime co posloucháme my a dceři se to líbí, pouštíme ji teda i nějaké dětské písničky na YouTube (když ji potřebuju udržet dál třeba od sporáku) ale tam kouká spíš na ty obrazky… U mě rodiče nikdy neřešili jakou hudbu poslouchám… a asi to nemám úplně v plánu něco zakazovat… Aplikace to nevim tam se uvidí… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám pro vás dotaz, mají vaše děti instagram, tiktok a další aplikace? Synovi je 11, za chvíli mu bude 12 a hned co dostal mobil chtěl tyhle aplikace. Já mám v plánu povolit mu instagram od 13, tiktok bych mu nejraději nepovolila vůbec. Syn mě ale pořád otravuje, že všichni jeho kamarádi ty aplikace už dávno mají. Bavila jsem se o tom i s kamarádkou a taky říkala že její o rok starší dcera už instagram i tiktok ma. Nevím no, pro mě je to divná doba… Jak to máte vy? Pak mě taky zajímá, co dovolíte aby děti poslouchali za písničky. Syn má rád moderní zahraniční interprety, všimla jsem si ale že mají sem tam nějakou písničku o sexu… Pak by chtěl syn ještě poslouchat yungbluda, toho mu už fakt přímo zakazuju. Jsem moc tvrdá, nebo měkká?
Asi takhle, v plánu můžeš mít co chceš, on si to stejně udělá po svém.
@stinga Tiktok já úplně nesnáším… Instagram ještě ujde, ale myslím že i na ten má syn ještě čas. To vím že to neovlivním úplně, co kdy posloucha, ale já mu třeba toho yungbluda nechci oficiálně povolit…
@arinecka Tak já mu kontrolují mobil, takže si nemůže dělat úplně vše co chce.
Klukovi je 12. Od 8 má facebook. Tic toc ani instagram zatím nechce, protože to nemá skoro nikdo z jeho kamarádi. Komunikují spolu přes whatsapp a discord.
Hudbu neřeším, youtubery taky nějak ne. Většinou si vybírá celkem zajímavé.
@Hailey384 píše:
@arinecka Tak já mu kontrolují mobil, takže si nemůže dělat úplně vše co chce.
A proč to děláš?
@arinecka Každý rodič by měl mít přehled, co jeho dítě dělá v internetovém světě, je to za mě dost nebezpeční. Ale nevím no, možná jsem v tomhle fakt staromódní.
@mado píše:
Proč anonym, že ty budeš ta hromadná zakladatelka X nicneříkajícich diskusi. Dotaz nezní jako od matky, ale nudiciho se puboše.
Jo to je furt ta samá, co se ptá, jestli je dobře pořídit 5 letému dítěti mobil, co má 14 letou dceru, co se vychrápala s 16 letým atd. Akorát má víc nicků, ale napsaný je to vždycky úplně stejně, myslím styl a jeden dotaz je blbější, než druhý.
@Hailey384 píše:
@arinecka Každý rodič by měl mít přehled, co jeho dítě dělá v internetovém světě, je to za mě dost nebezpeční. Ale nevím no, možná jsem v tomhle fakt staromódní.
No jo, ale přece mu nebudeš pořád projíždět mobil. Internet je dnes dostupný téměř všude, tak musíš holt vysvětlovat ![]()
@arinecka píše:
A proč to děláš?
Určitá kontrola je v pořádku. Však ten virtuální svět taky není pro dítě úplně bezpečný.
@arinecka Vysvětlovat mužů denně, to ale neznamená že syn neudělá nějakou blbost.