Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@mila.anonymka Rozhodovali jsme se mezi Markétou a Martinou a máme Martinu. Markéta se nám zdála tvrdá.
Adélka se mě nelíbí.
Tak žádné pravidlo na to není jak má být daleko svátek od narozenin. Jsou lidé, že to mají obojí i ve stejný den. Já vybírala jméno, že se mi líbí, né podle toho, jestli je dostatečně daleko. Z tvého výběru Adélka
Marketku bych dala ja, ale mam samé kluky
Adéla se mi nelíbí. A mne třeba svátek hned u narozenin prijde na prd. Aspoň měsíc pauza aby byla. Natálie je teď v módě asi jako Sofie apod - je jich hodně
@mila.anonymka píše:
Je lepší Martina nebo Markéta? A co Adélka? Evokují všechny jména od A Annu? Jelikož Anna se mi nelibi. A jak daleko má být svátek od narozenin? Nebo je to fuk? A je blbé že Natálie ho má poblíž Vánoc?
Tak každopádně je třeba jméno sladit s příjmením.
Jinak každé jméno je pěkné, když se pěkně vysloví.
Já vybírala podle toho, co se mi líbí, ne podle kalendáře, kdy má svátek apod.
@mila.anonymka píše:
Je lepší Martina nebo Markéta? A co Adélka? Evokují všechny jména od A Annu? Jelikož Anna se mi nelibi. A jak daleko má být svátek od narozenin? Nebo je to fuk? A je blbé že Natálie ho má poblíž Vánoc?
z tvého výběru asi Adélka. Svátek bych asi až tak neřešila, pokud by se tedy nenakupil i s narozeninama okolo Vánoc.
Mám svátek na štědrý den a přežila jsem to
Datum bych vůbec neřešila. Spíš to co se vám líbí. Já jsem vybrala jméno aniž bych věděla kdy má svátek ![]()
Líbí se mi spíš Markéta než Martina, ale ještě víc Adéla. Nerozumím tomu, proč by měla všechna jména od A evokovat Annu… A nevybírala bych jméno podle svátku. Akorát, kdyby se mi dítě narodilo 24.12., nedala bych mu jméno Adam ani Eva, to už je fakt moc ![]()
Nezáleží na tom, jak je svátek daleko od narozenin. Podle data svátku bych nevybírala. Vyber co se ti pro ní nejvíce hodí a na datum nekoukej. Z tvého výběru bych volila Adélku nebo Martinu.
Markéta se mi líbí víc než Martina, Adéla je hezké oblíbené jméno. Určitě všechny jména na A nepřipomínají Annu. Svátek bych neřešila, mám svátek a narozeniny pár dnů od sebe a vždycky mi to bylo jedno ![]()
@Lendeš Kamoska je Eva, takže svátek se u ní neslaví, každý zapomene. A ještě se chudák narodila na Mikuláše, takže zase nikdy nemá Mikuláše protože se slaví narozky. ![]()
@mila.anonymka zalezi co se libi vam, me s3 libi Marketka. ale mam doma Natalku narozenou 17.11. a ma toho hrozne moc. Narozeniny, mikulas, svatek, vanoce a pak celej rok nic..takze na narozeniny dostane kolo, ktere celou zimu nevyuzije, ale neni jina moznost, a tak je to s vetsinou darku. Ale rozhodne by me pred jejim narozenim nenapalo to tak resit. Natalka ji slusi a uz si zvykla a my nakupujeme pomalinku mesice dopredu., protoze naraz bych ani nevymyslela co koupit
Vsechna tvoje jmena mi prijdou v pohode, libi se mi adelka.
vzdalenost svatku od narozenin bych moc neresila. znam spoustu lidi, kteri maji svatek na svoje narozeniny a moc to neresi
u deti vymyslis nejaky system, aby nebyly ochuzeni na darky a je to. dokonce znam jednoho Adama narozeneho na Stedry den, aspon to ma odbyte vse v jednom ![]()
Vic se mi libi Martina nez Marketa -ta se mi ale libi taky. Adela a Natalie se mi nelibi. Za me tedy Martina ![]()
Líbí se mi Markéta a Martina a teda víc Markéta. Adéla vůbec.