Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky, prosím poraďte se jménem, čekáme druhého chlapečka, příjmení máme Pencovi a první syn se jmenuje Šimon
. Líbí se nám: Maxim, Adam, Samuel, Jan, Sebastian, Petr, David, Jonáš, Kryštof, Matyáš - tedy některá z nich se líbí mě a některá manželovi.
Jsem pro Jonáška, moje srdcovka
Jinak se mi k vašemu příjmení líbí i ten David ![]()
No, ja bych urcite vyradila Adam a Maxim, s prijmenim se to spatne vyslovuje, ani Petr mi k prijmeni moc nesedi, Jan je dost kratke, mate kratke prijmeni, tak jmeno by mohlo byt delsi. Ostatni zni s prijmenim dobre, tak to zalezi hlavne na vas, jake vyberete, ja osobne bych nevybrala ani jedno, jsou to jmena, ktera jsou ted dost v mode, hlavne Samuel a Matyas jsou dost caste v mem okoli.
Mne se líbí David nebo Jan. Rozhodne bych nedala petr, k příjmení zní divně, ani Maxim, Sebastián nebo samuel - nemám tento typ jmen vůbec rada
Já bych po své zkušenosti dala uplne jiné jméno…zkus si zavolat za sebou Simone a druhé jméno, my mame Arnošta a Jonase a když na ne na hřišti volám, tak si vždycky nadavam, jak jsme to vymysleli, blbě se mi to vyslovuje, občas jim jména vymenim…ted uz bych dala druhému toho Oskara nebo Kvida, i by se k němu víc hodily…a Jonasu je najednou nějak moc.
Z tvého vyberu by se mi líbil Adam nebo David.
Tříslabičné jméno by asi pasovalo. Antonín není ve výběru, ale zní mi to dobře.
Můj pradědeček byl Antonín Penc.
Moc krásné jméno… I když není ve výběru.
U nás pomohlo si uvědomit, že je to jméno na celý život, čili snažit se nepodlehnout vlně módních jmen. A pak také si představit jak se tomu člověku jméno bude nosit nejen jako malému chlapci, ale i dospělému nebo staršímu dospělému. ![]()
Ja bych dala naky s tim Š kdyz prvni je šimon
takze krystof, nebo matyas ![]()
Tak jasný je Jonášem mán ho doma a to jméno miluju. A v okolí žádný není. Druhý syn je Mikuláš.
Ještě se mi líbí Jáchym.
Těch tvých se mi líbí Kryštof. ![]()
K Šimonovi se mi líbilo Matyáš nebo Jonáš
Z výběru je k příjmení pěkně jméno Kryštof ![]()
Za mě Adam Penc, napadlo mě to ještě než jsem si přečetla návrhy jmen
Ale kromě toho taky ještě Matouš Penc ![]()