Jméno Izabela Franková

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.10.16 00:38

Jméno Izabela Franková.:

Ahoj,

co říkáte, zní vám hezky Izabela Franková? Případně Izabela Jana Franková („dvojjméno“). Jinak co si obecně myslíte o tomto jménu? Líbí se mi už dlouho a tedy především různé možnosti oslovení - Izí, Izinko, případně Zazí, Belo,… Jenom mě trochu trápí, že si ho lidé spojují buď se Stmíváním (což se nás netýká, jsme už poněkud starší ročník), nebo ho berou jako takové „snobské“ jméno. Slyšela jsem i další negativní reakce, což je zřejmě u každého jména, tak se tím nechci nechat zbytečně odradit. Nadruhou stranu si ráda přečtu vaše názory. Jinak další jména máme Rebeka, Anna Ráchel („dvojjméno“) nebo Klára Marion (taky „dvojjméno“).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6569
21.10.16 00:49

Naprosto v pohodě. Ale Ráchel Anna se mi líbí víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6376
21.10.16 00:51

Líbí se mi to a jde to krásně k sobě :potlesk: :potlesk:…a co třeba Ester Franková?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.16 01:01

A co Anna? I kdyz Anna Frankova je smutne no… Rachel nebo Marion je super:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
21.10.16 01:02

Mně se Izabela líbí, sice mi přijde trochu snobské, ale na to bych nehleděla. Rebeka mi osobně přijde snobštější než Izabela. :) Janu bych tam nedávala, Izabela Franková má takový švih s Janou se ztrácí.
Stmívání je jen módní vlna, to je jako by jste se rozhodli nepojmenovat dítě Ronald jen proto, že je v HP. :nevim:
Klára Marion je fajn, ale pravděpodobně se bude představovat jako Klára Franková případně Marion Franková. U prvního se láme jazyk a druhé mi moc nesedí, celek je to hezký.
Zajímavé, že Vám vadí spojení se Stmíváním a s Annou Frankovou ne? Že se bude jmenovat stejně? Je to jako by jste měli Adinu Mandlovou. :mrgreen: Anna Franková byla statečná, ale asi bych nechtěla svoje dítě spojovat s tak silnými asociacemi a emocemi, jaké Anna Franková ve mně vzbuzuje. Je to jako pojmenovat ji po někom, kdo byl unesen a popraven teroristy aniž by jste měli důvod, nebo se vztahovali k tomu člověku. :nevim:

Ze všech možností je Izabela nejlepší. :palec: Mně osobně se první vybaví spojení Helena Franková. Snad jsem pomohla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
21.10.16 01:11

Izabela Frankova zní hezky. Jen mi vadí Zazí (to by mě nikdy nenapadlo na dítě volat…) a Bela (dost časté jméno pro psa). Anna Rachel je hezké, jen si říkám na co dvě jména, stejně se bude představovat jen jedním a druhé bude mit zbytečně jen v dokumentech, formularich apod. Klara Marion se mi nelibi.
Ale vždy si u takovych diskuzi říkám - proč vám záleží na tom, co si jmenu mysli ostatni? Je to vase rozhodnuti, vase dítě, ostatní si neco najdou na každém jmenu, jedno je moc obycejne, druhe moc nóbl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.16 01:18

Mc niky, ja si rikala proc ta trapka v Ctyri v tom rika porad Zazi:D Des, uplne mi to jmeni Izabela kazila:D a o Capri nemluve:D, ale to je OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
21.10.16 07:33

Ja bych se kvuli Anne Frankove asi snazila vyvarovat spojeni s zidovskymi jmeny, jako Rachel, Ester…

Nevim jak je na tom Izabela, ale jinak se mi s prijmenim libi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
21.10.16 07:36

Izabela Franková zní dobře, ale taky bych tam druhé jméno necpala, jak už tady padlo, v praxi ho stejně nikdy nepoužije, maximálně na nějaké dokumenty atd ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
21.10.16 08:07

Izabela Frankova zni krásne ;) Ze by se ji říkalo Zaza slyším prvne 8o Co znám holčičky s tímto jméno, tak se jim rika Izabel nebo Izabelka ;) Za me jméno urcite ano :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
21.10.16 08:09

Izabela Franková zní úžasně, dal abych hned. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15133
21.10.16 08:28

Izzabela Franková zní moc hezky, ostatní kombinace se mi nelíbí. Izzabela je krásné jméno, ale určitě bych jí neoslovovala Zazí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
21.10.16 08:32

Mě tam nesedí jen to Z, raději Isabela.

Ale nejvíc mi tam sedí Ráchel Franková, nebo Marion Franková. Dvě bych nedávala, stejně je používat nebude.

• Citovat
  • Upravit
21311
21.10.16 08:49

Mne se izabel moc líbí :palec: ale samostatne, dvojjmena mi přijdou dost hrozná ;) určitě bych nedala Annu a radši ani židovské jméno, zákonitě to bude budit divné asociace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
21.10.16 08:53

Ve mně to evokuje židovský původ ;)Ale jako takové se mi spojení líbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze