Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky jedna znama ze skupiny ma problém s chamikem. Jeste včera s nim blbla a mela ho venku a dnes jen leží. Vody ma dost, rosi taky v terariu. Nevi někdo jak pomoci. Je ze Ziliny a momentálně se nemá ani ke komu dostat. Foto prikladam. Snad tu bude dobra rada a není pozdě. Dekuji
Ty, to vypadá blbě, jedině veterinar. Nebo si mu alespon zavolej.
Na fóru holcine psali, ze ma nedosvleknuty ocas a ze v tom muze byt problém.
No ja ji radim, at zajede někam nebo at zavola. Ale chtěla jsem se zeptat i tady, protože tu chovatelky chameleonu jsou, tak zda nemaji zkušenost.
Holky tohle je kluk. ![]()
Peczka to me mrzí, a nezjistili jste příčinu?
Uz je prý na cestě.. Tak uvidím. Pokud je problém v tom svleku, tak to snad bude v pořádku. Jinak nevím.
Podle me, by si takoveto zvirata mel porizovat jenom zkuseny terarista…potom to takhle dopada. Jinak drzim palce at to dobre dopadne a bude moznost mu pomoci ![]()
@kam2 takhle vypadal náš když umřel. Měli jsme samičku 4 roky. Psala jsem i kurátorovi plazů pražské Zoo, a taky mi bohužel řekl, že je to špatné.
@Sini píše:
Podle me, by si takoveto zvirata mel porizovat jenom zkuseny terarista…potom to takhle dopada. Jinak drzim palce at to dobre dopadne a bude moznost mu pomoci
Jako, ze zkusenemu teraristovi neonemocni? Nebo, ze kazdy spravny terarista ma byt veterinar, aby si ho hned rovnou vylecil? Co to je za nesmysl? ![]()
@kam2 psala jsem holcine od nas ze skupiny, ona tyhle zviratka chova, je tedy zkusena teraristka
ale jestli uz je ta znama na ceste, tak jedine dobre. Preju, at je to nejaka banalita ![]()
Já mám doma zvířat už roky vícero a když je problém, tak jdu s každým k veterináři.. žádné neléčím či nestanovuji diagnózu sama.. jakožto chovatel ještěrek, koček a morčat, nejvíce jsem snad utratila za dr. u morčete. Ťukám.
@Sini píše:
Podle me, by si takoveto zvirata mel porizovat jenom zkuseny terarista…potom to takhle dopada. Jinak drzim palce at to dobre dopadne a bude moznost mu pomoci
Nejde o to, kdo by jel ci nejel na veterinu, jde o to, ze zkuseny terarista jednak umi zajistit 100% podminky pro chov a pak hlavne pozna, co zvířeti je.
Ja dostala jednou chameleona k narozeninam a uz nikdy vic, bylo to akorat trapeni, mela neustale vajicka, ktera nemohla vyprdet, takze ji veterinar pichal nejake injekce, silene. Postupne se tim totalne odvapnila a umrela. Nikdy vic, nikdy takove neuvazene dary.
Chameleon mi prijde, ze uz je teda ko. Spatny svlek muze byt z male vlhkosti, z te fotky mi prijde, ze tam ma totalni sucho, ale tezko soudit, mela jsem jen toho jednoho.