Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebuju poradit. ![]()
Máme nádherné koťáko - od dnešního rána
a má ještě bratříčka. Ten náš je moc hodný, šikovný, hned se naučil na písek, mazlí se a prostě zlato. Bráška vypadá trochu jako lumpík, ale tak to je jenom fotka, nejspíš by to takový rozdíl nebyl.
Bydlíme v paneláku, plánuju ale, že časem bude chodit ven. Mňoukne si, pustím ho, pak si počká venku. Teta to tak má, a to je nahoře, takže se dost projde. Prostě jít by to mělo, uvidíme, jak to kocour zvládne.
A tak jsem na vážkách (to jsem byla i předtím), jestli si nevzít i brášku. Byli by dva, hráli si, nádhera. Jídlo a písek sice finančně náročnější, ale tak jeden nebo dva, to už se ztratím, myslím si.
Chci spíš poprosit o zkušenosti - máme slečnu 3,5. Hráli by si s ní, být dva? Nebo jenom spolu? Byli by potom divočejší nebo si to nejhorší praní se a škrábání, kousání užili spolu a na ni by byli naopak hodnější?
A dám vám i fotku, ať pochopíte, proč váhám..
![]()
A vlastně ani nevím, jak by se jmenoval. Náš je klasicky Mourek, Moureček, co k tomu pasuje?
Napadá mě leda přejmenovat na Žluťásek a Bělásek (jeden je světlejší). ![]()
Já bych asi vzala jednoho kocourku a až bude větší, pořídila bych mu kámošku. Dva kocour do bytu, nevim nevim.
My máme jednoho a děti začíná brát až teď po 6 letech, trochu, většinu času prospí schovanej, je mu 7. Ale to bude spíš povahou.
@rejžička já bych si vzala oba. Kdybys mela dum, nevaham. Takhle nevím, jak by se to zvládalo s tím chozením ven.
Nevím jak dva kocourci my měli kočičku a kocourka, ale venku. Oba se chodili mazlit.
Jinak jména pro dva zrzky Fred a George podle bratrů Weasleyových z Harryho Pottra.
My meli tri kocicaky. Jednu kocku, kocoura jejiho brachu a jejich stryce. Kocouri byli s prominutim jak tepli bratri
. Vsude spolu, lysali se, navzajem myli… Kocka si sla po svem. A kocouri byli mazlivejsi, kocka se dala pohladit, jen kdyz sama chtela. Pak jsme o starsiho kocoura prisli, tak jsou sourozenci sami. Kocourek je porad mazlivejsi, ale vice sam, kocka si chodi stale po svem, i kdyz uz ne tolik.
Myslim, ze vzit si oba dva je lepsi napad, nebudou sami a nebude se jim styskat. Jinak my mame kocoury Zrzky nebo Macky
.
Právě. Kdybych věděla, že budou chodit ven, taky neváhám. Ale takhle - ono mít záchodek pod nosem (bude v obýváku, jinam se prostě nevejde) není nic moc, znám to dobře.
Samozřejmě je nechci na hraní pro malou, to vůbec. Kocour je pán
, jako kotě si bude hrát, a pak stejně jí uteče a bude spát v posteli nebo na gauči, známe to. ![]()
Spíš mě napadlo, kdo má zkušenost - jeslti to není tak, že dva si hrají spolu, jeden i s dítětem, protože nemá jinou možnost.
Za me jen jednoho, my mame dva a porad se mezi sebou perou.. Poridili jsme dva aby jednomu nebylo smutno, faktem je ze si jdou akorat po krku a otravujou se navzajem..
My máme dvě kočky v paneláku. Teda kočku a kocoura, a na finanční výdaje si myslím moc rozdíl není. Záchod mají jeden (kdysi jsme měli pro každýho jeden, ale chodili oba nejdřív do jednoho a když už tam měli načůráno moc, tak chodili oba na ten druhej.). Co se hraní týče, tak když byli malí, tak si hráli spolu, nebo pak dělali společný propracovaný útoky na naše nohy pod dekou. Teď jsou jim tři roky, a moc si spolu nehrajou. Občas jeden na druhýho číhá, tak se párkrát profackujou, pak jim do toho skočí pes, a je po hraní
Co se týká dětí, to záleží asi na povaze kočky. Nám se kočka chodí mazlit s neteří, a druhá vyleze až je neteř pryč. Našeho miminka si zatím moc nevšímají.
Ale musím říct, že jsou oba zrzečci krásní ![]()
@jiline Tihle jsou bráškové, mají se rádi, takže by si po krku jít neměli. Ale díky za konstruktivní názor, já měla vždycky jen jednoho kocoura, tak netuším, jak se chovají dva! ![]()
My máme ještě 2 psy, takže kocoura tyra dite nebo pes. Ještě že jako jedinej z nich umí překonat bezpecnostni zabranu do dveri a může si tak od nich odpocinout
Mamka má kastrovanou kočičku a kastrovaného kocourka, nejsou sourozenci.
Kočička se nemazlí a nemazlila by se ani kdyby byla sama, výjimečně si lehne k sestře do postele.
Kocourek je mazel a mazlí se s každým, kdo je ochotný ![]()
Spolu si občas pohrají, občas se porvou, ale většinu času si jdou každý po svém…
@Lucjeje Děkuju! Jsou právěže k sežrání oba dva.. ![]()
Takže myslíš, že když je ten náš mazlík, že by zůstal stejný, být tu i jeho bráška? Takhle s námi bude spát v postlei, to je mi jasné a těším se - spali by v ní oba, být tu dva? ![]()
Já se přiznám, že vůbec netuším, jak se chovají kocouři, když jsou dva a docela se za to stydím. Beru se za kočičího znalce a vím houby, vím jenom, jak se chová jeden.
![]()
@rejžička my brachy nemame to je pravda.. a uricte i zalezi na povaze kocky, my mame jednoho takovyho zrzecka jako mas na fotce a to je moje mazlinka a druhyho britaka a to je takovej spratek zakernej, ze je z neho druhej kocour uplne na nervy.. Letos jsme je dali kvuli miminku po osmi letech ven a rekla bych ze je to lepsi, kazdy si jde po svem a moc si sebe nevsimaji..
@rejžička U nás chrápou v posteli všichni, až si kolikrát nemáme kam lehnout my
Je neuvěřitelný, jak se tyhle zvířátka dokážou na jednu stranu vecpat kamkoliv, a na druhou stranu zabrat půlku postele
Jinak doporučuju určitě vykastrovat. Ten náš hajzlík pořád útočil, mám od něj několik jizev, a po kastraci je z něj naprostej beránek, kterej pusinkuje na přání ![]()