Co je to dušnost?

426
7.10.12 21:39

Co je to "dušnost"?

Chci se prosím zeptat, co znamená přesně dušnost? Jaký je to pocit? Pocit tlaku na hrudi, knedlíku v krku a jakoby strach z uzavření krku v tom krčním důlku? Hluboký nádech i výdech zvládnu normálně, jen jsou to stále pocity, že mě na krku něco svírá. Poslední týdne mě to nějak trápí, trochu pokašlávám a je to jako by mi na hrudníku a krku někdo seděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
7.10.12 21:43

@Amy88 Dušnost je subjektivní pocit ztíženého dýchání. Prostě máš pocit, že se nemůžeš volně nadechnout, nebo vydechnout, že s tím máš práci. Když Ti nic není, dýcháš volně, tak to ani nevnímáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
7.10.12 21:58

Aha, takže když se nadechnu a vydechnu, bez problémů, tak to není ono jo? když jdu do bytu po schodech, tak dýchám normálně nosem a v poho, takže snad to nebude nic vážného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
7.10.12 22:18

Mě něco takového dělá krční a hrudní páteř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
7.10.12 22:22

To vážně? Prvně jsem si myslela, že to je snad infarkt, ale teď to sedí spíše v tom krku a přímo jen ta hrudní kost. A co pomůže? masáž, rehábka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
7.10.12 22:36

Jestli to tam máš dlouhodobě, tak bych začala vyšetřením na ORL. Pokud dopadne dobře, tak neurologie ( asi :nevim: ). Pokud nic z toho, pak to bude psychosomatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
7.10.12 22:45

Na Orl jsem byla cca před 2 měsíci komplet vyšetření uší, krku, nosu…neurologa navštěvuji taky pravidelně kvůli bolestem krku a hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
7.10.12 22:50

@Amy88 Určitě rehábko, mě teda dělali i rentgen no a pak cvičit a cvičit. Já když to měla poprvně, tak jsem taky bláznila, že je to infarkt, ale fakt to dokáže udělat páteř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
7.10.12 22:56

No příští týden si zajdu do lázní na pár hodinek na nějakou masáž atd… tak uvidíme. Takže netřeba pátrat po ničem horším, jo? Jako ten infarkt, plicní embolie, zánět hrtanu, atd???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
7.10.12 23:01

@Amy88 Já většinou než jdu na rehábko, zajdu k obvodní Dr, ale u mě je to jasná páteř, pokud si nejsi jistá, asi bych zašla k obvodní, já ještě byla na kontrole u kardiologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
7.10.12 23:03

Aha, já mám udělané jen ekg tento týden, ale je úplně v pořádku, zítra zajdu k obvodnímu ať na mě ještě jednou hodí oko, ale děkuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
7.10.12 23:16

@Amy88 Já měla taky EKG a pak ještě na celý den holtera (nevím, jak se to píše) a sono srdce. Určitě tam zajdi a uvidíš, jak říkám ta páteř dokáže udělat slušnou neplechu…moc držím pěsti, ať je dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
8.10.12 08:42

@Amy88 Objektivně Ti může lékař nechat na plicním udělat spirometrii. A nebo dobrý test je, že pozoruješ člověka, který si připadá dušný a koukáš, ajk mluví. Hodně dušný člověk se nadechuje i po každém slovu. Pokud někdo mele jako kolovrátek a ty přemýšlíš, kdy se musí nadechnout, tak dušný nebude. Ale může si tak připadat. Dušnost hodně souvisí s psychikou, jak psala @omites . S úzkostí, se vztahama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
8.10.12 12:36

Jsem objednaná na zítra ráno k fyzioterapeutovi, doktor na mě nic zvláštního neshledal, že když mě pozoruje nevidí klidovou dušnost a když jsem k němu vylezla bez většího zadýchání 4. patra, tak je to prý ok. Co se týče toho mluvení, tak mi problém nedělá číst nahlas ani velmi dlouhý text na pár nádechů. Takže to asi budou ty záda a taky trochu strach, co se zase děje. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.10.12 14:31
@Amy88 píše:
Chci se prosím zeptat, co znamená přesně dušnost? Jaký je to pocit? Pocit tlaku na hrudi, knedlíku v krku a jakoby strach z uzavření krku v tom krčním důlku? Hluboký nádech i výdech zvládnu normálně, jen jsou to stále pocity, že mě na krku něco svírá. Poslední týdne mě to nějak trápí, trochu pokašlávám a je to jako by mi na hrudníku a krku někdo seděl.

to mas lidove „knedlik v krku“, je to temer jiste psychogenni (ikdyz vysetrit se musi vsechno, hlavne stitnice)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí